Importate IT&C

Borodi, Brinel: „IT-ul nu mai este doar o utilitate!”

Miercuri, 2 martie, la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, a avut loc cel mai important eveniment din sectorul IT din Transilvania, Cluj Connecting Day. Acesta a fost organizat de BRINEL, cel mai important integrator de soluții IT din Transilvania și CISCO, liderul mondial din sector.

 

Specialiștii CISCO și Brinel au făcut demonstrații și le-au prezentat celor prezenți la eveniment cele mai noi soluții IT pentru firmele lor, inovații pentru care activează în sistemul medical și alte noi tehnologii. Cu această ocazie Marcel Borodi, CEO Brinel, a declarat că sectorul în care operează compania sa este unul plin de provocări și, cu toate acestea, este optimist, fiind convins că firma sa va înregistra creșteri și în perioada următoare. Astfel,în 2015, Brinel a înregistrat o creștere de 10-15%, iar în 2016, deși s-a constatat un blocaj cauzat de schimbările politice de la finalul anului trecut, este de așteptat o creștere similară, care va fi evidentă, probabil, după luna mai. Borodi a recunoscut că în România există o mare deschidere către noile tehnologii mai ales în domenii precum educația și medicina, dar interesul este evident și în sectoarele care sunt propulsate în această perioadă de fondurile europene. „IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde să devină un ingredient miraculos al supraviețuirii în noua etapă a schimbărilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, și în planuri diferite, iar fără un suport tehnologic adecvat, nu poți rezista. Daca nu te sincronizezi cu evoluția tehnologică, decizi că nu vrei să-ți mai continui activitatea în maxim 3 ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care îl fac funcțional pe termen lung, și a partenerilor care le pot susține, devin decizii de importanță strategică” a spus Marcel Borodi.

 

Pena: “Trăim un efect de digitalizare a societății”

 

Pe de altă parte, directorul general al CISCO România, Dorin Pena, a remarcat că a crescut în ultimii ani interesul investitorilor din zona privată pentru noile tehnologii și că se simt puternic investițiile europene pe piața IT din România. “Totuși, cred că am pierdut déjà doi ani pentru programele europene, iar șansele să mai apară o extindere după 2020 sunt destul de mici, așacă se vor pierde bani”, a afirmat reprezentantul CISCO. El a mai declarat că România oferă companiilor din sectorul IT o forță de muncă bine pregătită, foarte tânără, care face față provocărilor din domeniu. Cu toate acestea, deja se simte pe piață o lipsă a oamenilor “buni”. Salariile tentante și mediul de lucru din IT, însă, i-au convins pe mulți români plecați în străinătate să se decidă să se întoarcă în România, unde, déjà, se poate trăi la același nivel ca în Occident, cu ajutorul veniturilor din sctor. ”Trăim un efect de digitalizare a societății. Întrebarea este cum putem să ne adaptăm la ceea ce ne așteaptă. Asistăm, deja, la o explozie în ceea ce privește cantitatea de date și aplicații. În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicații mobile. Până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populație de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate în silozuri de date, izolate şi greu de folosit. Greu decriptabile vor fi şi atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate și vor avea o rază de acţiune mult mai largă”, a argumentat Dorin Pena.

Related posts

Investitor maghiar, apropiat al premierului Ungariei, a cumpărat hotelul Dacia din Satu Mare

Stefana Muresan

Liderul global eBay, în premieră la TeCOMM Cluj

Stefana Muresan

HR Summit 2016 – noile tendințe

Transilvania Business

Programul „Generaţia Tech” se lansează la Oradea

Traian Dan

Tabletele și laptop-urile au luat locul vacanțelor de Black Friday 2020

Traian Dan

Un startup finlandez deschide un birou în Cluj după ce a câștigat o investiție de 12 milioane de dolari

Ion Surdu

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

redactia

Orange susţine comunitatea prin conectivitate şi echipamente pentru spitalele din prima linie

Ligia Voro

Noua identitate a mărcii Bosch

Pasiune în educație. Ce proiecte au dezvoltat sau sprijnit companiile ardelene?

Ligia Voro

Noua aplicație Inspectorul Pădurii va fi disponibilă, până în 10 februarie

Traian Dan

Inovaţia ca stare de fapt şi necesitate – Cluj Innovation Days – „Breaking New Digital Ground”

Stefana Muresan

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

Cea mai amplă ediție GoTech World din istoria evenimentului a reunit 10.577 de participanți într-un manifesto al digitalizării

Ligia Voro

Manufacturing Excellence on the up in CEE

UBB și NTT DATA, colaborare pentru definirea profilului psihosocial al IT-istului

Stefana Muresan

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

Liberty Technology Park – 2 ani

Transilvania Business

Știința datelor, un nou program de formare a specialiștilor UBB, susținut de Accenture

Stefana Muresan

600 de joburi pentru Juniori la nivel national

Aeroportul Iași dezvolta un cluster de turism

Echipamente medicale de ultimă generație pentru spitalele din Bihor

Traian Dan

Prețurile pentru comunicații în UE: Cel mai scump, în Belgia, cel mai ieftin, în România

Ion Surdu

PGC Security Expert, o companie etalon în consultanța de securitate

Nicolae Pop

Leave a Comment