Importate Infrastructura

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Cinci companii au concesionat în total aproape 19.000 mp de teren în Parcul Industrial Bistrița Sud, promițând investiții de peste 6 milioane de euro și 198 de locuri de muncă. Aceste companii au participat la licitația publică organizată de administrația parcului în perioada 11 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016.

Până în data de 11 martie, o a doua licitație publică va fi desfășurată și alți investitori vor avea acces pe platforma industrială de lângă Bistrița.

Primele contracte au fost semnate în data de 13 ianuarie 2016, urmând ca, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a parcului industrial, parcelele de teren să fie dezmembrate, iar rezidenții să urmeze demersurile legale pentru obținerea autorizațiilor de construcție și realizarea propriu-zisă a halelor de producție.

Cel mai mare chiriaș, până în acest moment, este Wintercom – din domeniul injecțiilor de mase plastice, care a solicitat o parcelă de 6183 mp. Urmează compania Centana, care pe o suprafață de 4200 mp vrea să construiască o fabrică de procesare a laptelui și produselor lactate.

Cu parcele de 2800 mp s-au anunțat Roindra Cont (fabricare de structuri metalice), Datacor (fabricarea componentelor de comunicații) și Geto Dacia (fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic).

În cifre exacte, suprafața totală de teren concesionată este de 18.783 mp, iar valoarea totală a investițiilor anunțate de cele cinci companii se ridică la 6.060.000 euro.

“Am semnat deja cele cinci contracte de superficie administrare și prestări servicii conexe. Prima licitație s-a dovedit un succes și la fel ne așteptăm și în cazul celei de-a doua. În paralel cu aceste licitații, continuăm și negocierile începute cu companii multinaționale pentru realizarea de investiții mari și obținerea de sprijin financiar nerambursabil sub forma ajutoarelor de stat și fonduri europene.

Există mari șanse să avem succes și pe această linie. Iată că munca noastră din ultimii ani nu a fost în zadar. Parcul Industrial Bistrița Sud este văzut ca o oportunitate de business și s-ar putea să încheiem anul 2016 cu toate parcelele concesionate. Din acest motiv, am pus deja pe tapet posibilitatea extinderii parcului”, a declarat Iulius Dumitru, managerul Parcului Industrial Bistrița Sud. Acesta spune că în incinta parcului va funcționa și un incubator de afaceri dotat cu o hală de microproducție.

Parcul Industrial Bistrița Sud – o investiție greenfield – se desfășoară pe o suprafață de 30 de hectare și este situat în extravilanul municipiul Bistrița, în localitatea componentă Sărata. Terenul este integral proprietatea municipiului Bistrița. Platforma industrială este destinată ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate și moderne, ale căror activități sunt preponderent de producție și servicii.

Related posts

Digital Health B2B Skype Match 2016

Transilvania Business

Campanie Meat & Milk: Focus pe Tehnologie

Au demarat lucrările implementate de Compania de Apa Arieș – investiție de peste 150 mil. euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

Horizon 2020 – Propuneri de proiecte pentru Renasterea Rurala

Transilvania Business

Nemţii de la Geiger, italienii de la Tirrrena Scavi şi firmele lui Dorin Umbrărescu, cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi

Stefana Muresan

Ofertă CFR pentru călătorii nelimitate în 30 de țări europene

redactia

Pornesc lucrările de construcţie la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Din iunie 2017, cursa Blue Air din Iasi spre Constanta

Transilvania Business

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Stefana Muresan

Cel mai lung tunel de cale ferată construit după 1989

Stefana Muresan

Ryanair aterizează la Timisoara

Transilvania Business

Schimbare în managementul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

redactia

DEMO METAL VEST 2017, un eveniment de excepţie la Expo Arad

Stefana Muresan

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Stefana Muresan

| Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

redactia

Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA execută centura Săcueniului

Traian Dan

Investiție din fonduri europene: Primarul Emil Boc anunță asocierea cu 6 localități pentru trenul metropolitan, ce va fi integrat cu metroul

redactia

Supervizorul rețelei de apă Cluj-Sălaj va câștiga 5,5 milioane €

Nora Dumitrescu

Sales & Marketing Conference

Transilvania Business

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

Aerul de la Colibița, la fel de pur ca în Alpi

Leave a Comment