Importate Real Estate

Misys, primul chirias al Orhideea Towers

Fondul de investiții CA Immo a preînchiriat în clădirea Orhideea Towers o suprafață de 8.000 de metri pătrați de spații de birouri către compania de software financiar Misys International Finacial Systems SRL. Misys este primul chiriaș al Orhideea Towers, un proiect de 37.000 de metri pătrați, dezvoltat în zona de centru-vest a Bucureștiului, în apropierea stației de metrou Grozăvești.Misys, o companie internațională specializată în dezvoltarea de software financiar, cu peste 2.000 de clienți în 130 de țări, va ocupa din luna martie 2018 o suprafață de 8.000 de metri pătrați în cadrul proiectului Orhideea Towers. Contractul a fost semnat pe o perioadă de zece ani, iar Misys are opțiunea de a se extinde până la 13.000 de metri pătrați.

„Suntem încântați să fim primul chiriaș al CA Immo în proiectul Orhideea Towers. Ne dorim ca acest lucru să consolideze parteneriatul nostru de succes și așteptăm cu nerăbdare să ne mutăm în noul spațiu, începând cu anul 2018”, a declarat Daniel Păunica, director Misys România.

Misys se află în portofoliul de chiriași ai CA Immo încă din anul 2008, având sediul în complexul River Place din vecinătatea Orhideea Towers. Datorită dezvoltării permanente în România, Misys și-a extins suprafața din River Place de la 2.200 la 6.500 de metri pătrați de birouri. Creșterea constantă a businessului și buna colaborare cu CA Immo, respectiv administrarea eficientă a clădirilor, au constituit premisele unui nou contract de închiriere, perioada totală de colaborare dintre cele două companii ajungând astfel la 20 de ani.

„Dezvoltarea Orhideea Towers ne permite să preîntâmpinăm solicitările de extindere ale chiriașilor noștri, cu mulți dintre care avem o istorie îndelungată. În același timp, ne vom consolida poziția pe piața din România și vom adăuga o nouă clădire de clasa A în portofoliul nostru, în întregime ocupat”, a declarat Frank Nickel, Chief Executive Officer în cadrul CA Immo.

Tranzacția de închiriere a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE.

„Suntem mândri să începem anul cu o astfel de tranzacție majoră între Misys, clientul pe care îl reprezentăm la nivel global și CA Immo, unul dintre cei mai importanți proprietari de birouri din România, precum și proprietarul Europe House, clădirea în care noi avem sediul”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Orhideea Towers este primul proiect imobiliar dezvoltat de la zero de CA Immo în România și va absorbi o investiție de 75 de milioane de euro, urmând să fie certificat conform ratingului LEED Gold. Construcția a demarat în luna octombrie 2015 și se va încheia în anul 2017, având ca antreprenor general compania austriacă PORR Construct.

Proiectul are o suprafață închiriabilă de 37.000 de metri pătrați și include două turnuri de birouri conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate, cu 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane, cu suprafețe ample de până la 2.700 de metri pătrați per etaj și două etaje subterane. Clădirea va dispune de 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

Orhideea Towers este amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, în apropiere de Podul Basarab, care oferă o conexiune directă cu Piața Victoriei.

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX și deține un portofoliu în valoare de 3,6 miliarde de euro.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.300 de metri pătrați și are o valoare de 258 de milioane de euro, conform evaluării publice la data de 31 decembrie 2015; rata de ocupare anuala cca 93%.

Misys este unul din liderii industriei de software financiar, oferind cel mai mare portofoliu de servicii bancare, piețe de capital, gestionarea investițiilor și soluții de risc disponibile pe piață. Cu peste 2.000 de clienți în 130 de țări, echipa noastră de experți în domeniu  împreună cu eco-sistemul partener au o capacitate unică de a răspunde cerințelor industriei atât la nivel global, cât și local.

Misys este prezentă în România din anul 2006. Ne ocupăm cu conectarea sistemelor, colectarea datelor și crearea de date inteligente care conduc la optimizarea afacerilor.

Related posts

Paradoxul clădirilor de birouri neocupate: Cum reducem costurile de operare fără a afecta serviciile

Papuc Irina

BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Ciprian Dan este noul președinte ABSL

Papuc Irina

5ENSI – Sensorial  Brasserie Concept, de săptămâna viitoare în Aviatorilor 8

Ionut Oprea

TeCOMM 2016: Shopping-ul este o activitate de relaxare

Transilvania Business

Cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole din acest an a fost semnată în Timiş

Robert Bloancă

Apartamentele de două camere în Gheorgheni, cele mai solicitate la Cluj

Nora Dumitrescu

There is One for all

Ionut Oprea

Sonae Sierra câștigă 3 premii europene pentru ParkLake

Ionut Oprea

Primele măsuri pe 2016 din PNDR

Transilvania Business

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Noul Sun Plaza – finalizat de S IMMO

Stefana Muresan

Conferinta nationala BUSINESS to more BUSINESS

Transilvania Business

Wizz Air, aniversare 12 ani cu un nou website

Messe München is expanding

MIPIM CONNECT: Digital platform for international property professionals, networking tool and exclusive content

Ionut Oprea

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Şcoala profesională trebuie să funcționeze ca o întreprindere

Tranzacție record, CBRE asistă P3 în prelungirea contractului Carrefour

Ion Surdu

C&W Echinox: Tranzacțiile cu terenuri în București ating un nou record. Dezvoltatorii ridică miza pe proiecte cu destinație mixt

redactia

Polonezii de la Impro, cu fabrici la Timişoara şi Cluj, estimează afaceri de 90 mil. lei, dublu faţă de 2017

redactia

17% crestere pentru stocul de spatii logistice si industriale

Ionut Oprea

P3 A ACHIZIȚIONAT UN TEREN DE 16 HECTARE PENTRU UN NOU PARC ÎN NORD VESTUL BUCUREȘTIULUI

redactia

FOTO: Noutăţi despre proiectul Maurer Residence Târgu Mureş!

Ligia Voro

Leave a Comment