Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinvest Timisoara, intoarcerea granzilor

Ediția a 13-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara, a invitat în acest an producătorii de vin din țară și străinătate, firme de servicii conexe și parteneri, care să afirme împreună: Și eu susțin #3zile#Timișoara, Capitala Vinului.

 

Partener oficial al salonului este Domeniile Anastasia.

 

Această ediție se remarcă, în primul rând, prin întoarcerea granzilor, adică prezența marilor puteri ale vinului românesc.

 

Și, în total, prezența în salon a 25 de producători de vin (până acum): românesc, italienesc, sârbesc, a celor din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii.

 

Știința facerii vinului este vizibilă prin prezența a 8 firme de servicii conexe, care își îndreaptă atenția către vița de vie, dar și spre sistemele de susținere, produse pentru vinificație, drojdii, enzime, utilaje de vinificație deopotrivă pentru micii și marii producători, sticlă, dopuri, capsule, baricuri, pahare, vesela pentru Horeca, stand cu revistele partenerilor.

 

Este de notat, deci, revenirea la salon a firmelor Oprișor, Cotnari, Casa de Vinuri Huși, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Bujoru,

 

Dar sunt de remarcat, în egală măsură, și firmele nou-venite în salon: Crama Hermeziu, Tata și Fiul, Crama Rătești, Asociația Vitipomicolă Brunel Buziaș și utilaje Loredo.

 

În program, ca atracții principale, sunt menționate două tematici majore de dezbatere: vin varietal și proiectele europene, dar și lansări de reviste, cataloage, ori cartea inginerului oenolog Ion Pușcă etc.

 

La aceasta ediție, VINVEST și-a propus atragerea vizitatorilor prin recompense solide și lichide:

– tombola cumpărătorului de bilet

– Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Valea cu Pesti, Transfagarașan, 4 stele, demipensiune, accela Spa.

– Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Roman Plaza, localitatea Roman, 4 stele, demipensiune, acces la Spa și cina la Hanul Ancuței.

– Weekend, pentru 2 persone, la Pensiunea Prestige, localitatea Moeciu, 4 stele, mic dejun.

 

În afară de acestea, se vor acorda premii la:

 

*tombola vizitatorului cu invitație – 6 sticle de vin

*tombola jurnalistului – 12 sticle de vin

*tombola orei/ câte o sticlă la fiecare oră

*tombola restaurantului cu cei mai mulți vizitatori, 99 l vin

 

Programul de vizitare va fi: vineri si sâmbătă de la 11.00 la 20.00, duminică, de la 10.00 la 17.00.

 

Un concurs de caricaturi, o expoziție de pictură si obiecte de artă populară vor aduce NOUTATE și PROSPEȚIME.Va fi, de asemenea, organizat un studio disponibil pentru interviuri.

 

Momentul de deschidere va fi unul cu adevărat festiv, prin participarea delegațiilor, ordinelor de vin din Ungaria, Serbia, a oficialităților etc.

Un accent deosebit va fi pus și pe momentul de decernare a medaliilor pentru vinurile câștigătoare la a 11-a ediție a Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice.

 

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Misys, primul chirias al Orhideea Towers

Articolul următor

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

Citește si:
Total
0
Share