Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daimler lanseaza in Romania productia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte

Subsidiara Daimler din România, Star Assembly, a lansat producţia cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC.Pentru extinderea capacităţilor de producţie, Daimler investeşte la Sebeş peste 300 de milioane de euro şi creează încă 1000 noi locuri de muncă.

 

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate“, afirmă Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management.

 

Daimler a lansat în Sebeş, România, producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile în activităţile de producţie a cutiilor de viteze. Cu ocazia lansării oficiale a producţiei, noul director al reprezentanţei, Falk Pruscha, i-a întâmpinat pe Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management, pe Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, pe Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, precum şi pe numeroşi alţi oaspeţi din mediul politic şi economic.

 

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, afirmă Schäfer.

 

Pentru extinderea capacităţii, Daimler investeşte, în total, peste 300 de milioane de euro şi creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler din România, Star Assembly. Noua incintă de producţie realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeţei, unui număr de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrărilor de construcţii sau utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri şi 5.000 de tone de
metal.

 

„Lansarea activităţii de producţie care are loc astăzi şi investiţiile asociate acestui demers la locaţia din Sebeş oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea de succes dintre Daimler şi România, ca locaţie de producţie“, a afirmat Costin Borc, Viceprimministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

 

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission şi Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajaţi. Societatea Star Transmission, înfiinţată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roţi dinţate, arbori, precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. În plus, în cadrul acestei locaţii se află centrul de tehnologie, precum şi un spaţiu de instruire.

 

Filiala Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la locaţia din Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.

 

„Cele două filiale deţinute de noi în România constituie un pilon important în cadrul structurii noastre globale asociate de producţie a sistemelor de propulsie. Acestea asigură o producţie în condiţii de fiabilitate, flexibilitate şi la un nivel calitativ de top. Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiază de o cerere ridicată, de către colegii din România, îmbunătăţeşte în mod durabil competitivitatea în cadrul reţelei noastre internaţionale de producţie“, afirmă Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim.

 

Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Untertürkheim ca fabrică principală, iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România. Personalul din cadrul filialei din România a beneficiat de instruire intensă în cadrul unui program de calificare care a durat mai multe luni şi a fost organizat în cadrul producţiei de cutii de viteze de la Untertürkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

 

„Investiţia şi continuarea procesului de extindere în România demonstrează aprecierea faţă de angajamentul şi know-how-ul deţinut de către personalul Daimler Communications, 70546 Stuttgart, Germania. Îmi face o deosebită plăcere să fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission şi de la Star Assembly“, a afirmat Falk Pruscha, care deţine, începând cu luna decembrie 2015, funcţia de administrator în cadrul Star Transmission şi al Star Assembly.

 

Informaţii cu privire la cutia de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC fabricată de Mercedes-Benz

 

Mercedes-Benz proiectează şi produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficienţă energetică optimă şi durabilitate fiabilă. Prima cutie automată de viteze cu nouă trepte disponibilă la nivel mondial pentru modelele premium cu tracţiune spate, integrală, hibrid sau hibrid Plug-In se impune prin confortul remarcabil de antrenare şi procesele de cuplare aproape imperceptibilă a treptelor de viteză. Aceste performanţe produc efecte pozitive în special cu privire la eficienţă, precum şi la confortul sonor. La lansarea pe piaţă, 9G-TRONIC a fost disponibilă pentru început la modelul E 350 BlueTEC. GLE Coupé (C 292) a fost prima serie echipată încă de la lansare cu această cutie automată inovatoare. În prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piaţă din cadrul noii clase E sunt echipate în versiunea de serie cu noua cutie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC. În anii următori, 9G-TRONIC va fi utilizată pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

 

Despre Mercedes-Benz Cars Operations

 

Mercedes-Benz Cars Operations este responsabilă pentru producţia de autoturisme în 26 de reprezentanţe disponibile la nivel mondial, în cadrul unei reţele flexibile şi eficiente de producţie, în care îşi desfăşoară activitatea aproximativ 78.000 de angajaţi. Acestea includ funcţiile centrale reprezentate de proiectare, fabricarea de tehnologie, logistică şi managementul calităţii.

 

Anul trecut, Mercedes-Benz Cars a produs peste două milioane de autoturisme cu mărcile Mercedes-Benz şi smart şi a atins astfel al cincilea record succesiv. Reţeaua se orientează către soluţiile de producţie cu tracţiune faţă (modele compacte) şi tracţiune spate (de exemplu, clasa S, E şi C), precum şi către realizarea de SUV-uri şi autoturisme sport. La aceasta se adaugă o structură asociată de producţie pentru sistemele de antrenare (motoare, transmisii, punţi, componente). În centrul atenţiei fiecărei soluţii în cadrul structurii asociate de producţie se află o fabrică principală, care deţine rolul de centru de competenţă pentru noile produse lansate, tehnologie şi pentru asigurarea calităţii. În cadrul activităţii cotidiene, eforturile sunt concentrate asupra perfecţionării continue, precum şi a dezvoltării procedurilor moderne de fabricaţie, care permit o producţie eficientă, flexibilă şi ecologică a viitoarelor modele High-Tech la nivelul calitativ specific Mercedes-Benz. În centrul atenţiei se află personalul cu know-how-ul deţinut, a cărui activitate este susţinută prin intermediul unei organizări ergonomice concentrate a postului de lucru, precum şi prin automatizarea inteligentă. Suplimentar faţă de propriile fabrici de producţie, în cadrul evoluţiei de creştere Mercedes-Benz mizează tot mai intens pe cooperări şi profită de capacităţile furnizorilor de componente.

 

Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii din sectorul auto de la nivel mondial. Dispunând de sectoarele de activitate Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses şi Daimler Financial Services, producătorul de autovehicule face parte din categoria celor mai mari furnizori de modele premium de autoturisme şi este cel mai mare producător de vehicule utilitare cu activităţi la nivel mondial. Daimler Financial Services oferă finanţare, leasing, managementul flotelor, asigurări, investiţii şi cărţi de credit, precum şi servicii inovatoare de mobilitate.

 

Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler şi Carl Benz au scris istorie prin inventarea automobilului în anul 1886. În calitate de pionier al producţiei de automobile, Daimler defineşte şi în prezent viitorul mobilităţii: în acest context, societatea mizează pe tehnologii inovatoare şi ecologice, precum şi pe autovehicule sigure şi de calitate ridicată, care fascinează şi entuziasmează. Daimler investeşte consecvent în domeniul dezvoltării de sisteme alternative de propulsie – de la vehiculele hibrid până la vehiculele exclusiv electrice, echipate cu baterie sau cu pile de combustie – pentru a permite pe termen lung asigurarea mobilităţii cu un nivel redus de emisii. În mod suplimentar, societatea susţine evident conducerea fără riscul de accident şi interconectarea inteligentă, până la asigurarea rulării autonome. Deoarece Daimler îşi asumă obiectivul şi obligaţia de a transpune în practică responsabilitatea care îi revine faţă de societate şi de mediu.

 

Daimler comercializează vehiculele şi serviciile sale în aproape toate ţările din lume şi dispune de locaţii de producţie în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa. Din portofoliul mărcilor fac parte, alături de Mercedes-Benz, cea mai valoroasă marcă premium de automobile din lume, precum şi Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach şi Mercedes me, mărcile smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, FUSO, Setra şi Thomas Built Buses şi mărcile oferite de Daimler Financial Services: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial, Daimler Truck Financial, moovel, car2go şi mytaxi. Societatea este cotată la bursele din Frankfurt şi Stuttgart (codul la bursă DAI). În anul 2015, cu un număr total de 284.015 de angajaţi, concernul a vândut aproximativ 2,9 milioane de autovehicule. Cifra de afaceri s-a cifrat la 149,5 miliarde €, iar EBIT a atins 13,2 miliarde €.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Paradă de produse tradiționale la USAMV Cluj-Napoca

Articolul următor

Inventure lanseaza francizele Meli Melo – Paris si Hansen Ergonomics Studio

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share