Eveniment Importate

Importurile, tema principală pe agenda Meat & Milk 2016

Importurile de carne și lapte – materie prima, alaturi de importurile de produse alimentare din carne si lapte, au crescut in ultima perioada intr-un ritm care a determinat plasarea celor doua sectoare pe marginea prapastiei.

Ultimele date oficiale, precum si luarile de pozitie ale oficialitatilor din Romania, impreuna cu cele ale reprezentantilor principalelor asociatii profesionale din Romania, atrag din ce in ce mai des atentia asupra necesitatii cresterii productiei interne dar, mai ales, asupra necesitatii stringente a cresterii sprijinului pe care statul ar trebui sa il acorde fermierilor și procesatorilor care se vad coplesiti de patrunderea pe piata a marfurilor din import.

Cu siguranta, asa cum au anticipat organizatorii Expo-Conferintei Internationale Meat & Milk 2016, situatia importurilor va fi, poate, cel mai dezbatut subiect al evenimentului care se va desfasura in zilele de 12 si 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub titlul ”SUBFINANTARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri in calea unui business de succes, intr-o economie aflata in dezechilibru”.

Alaturi de alte aspecte, tema importurilor va fi analizata in urmatoarele dezbateri:

Workshop FERMA: ”Cat mai poate lupta fermierul roman cu importurile de carne si lapte – materie prima?” (13:20-14:00. Speakeri: Ioan Ladosi- Presedinte APCPR, Claudiu Franc – Presedinte FCBR, Dorin Valter Enache – Director DSVSA-Brasov)

Workshop CARNE: ”Preturi, Importuri, Calitate” (13:20-14:00. Speakeri: Sorin Minea-Presedinte Romalimenta, Vlad Manastireanu – Director Executiv ARC, Florin Capatana – Vicepresedinte AMRCR)

Workshop LAPTE: ”Multi am fost, putin am ramas, ce va fi maine?” (13:20-14:00. Speakeri: Dorin Cojocaru – Presedinte APRIL, Dr. Ing. George Grecu – Consultant GERAMO, Dana Tanase – Director ANSVSA)

Tema importurilor si a masurilor care trebuie adoptate pentru protejarea fermierilor si procesatorilor romani va fi abordata si de urmatorii speakeri:

Viorica Dancila-Europarlamentar (12 mai, Sedinta generala, ora 9,15)
 
Simona Allice Mann – Secretar de Stat MADR (12 mai, Sedinta generala, ora 9,35 si Sesiunea ”Liber la cuvant”: 12 mai, ora 15:00-16:30)

Paul Anghel-Director General ANPC (12 mai, Sesiunea ”Liber la cuvant”, ora 15:00-16:30)

Din punct de vedere al sigurantei alimentare si al calitatii produselor, tema importurilor va fi analizata de:

Andrei Butaru- Presedinte ANSVSA (Sedinta generala – 13 mai, ora 10:30)

Bogdan Marcel Pandelică- Presedinte ANPC (Sedinta generala – 13 mai, ora 11:00)

Situatia generala a sectoarelor de carne si lapte din Romania, inclusiv problema importurilor, va fi si pe agenda Mesei rotunde din ziua de 13 mai, orele 12:00-13:30), la care au confirmat participarea ca speakeri:

Andrei Butaru – Presedinte ANSVSA, Bogdan Marcel Pandelica – Presedinte ANSVSA, Dorin Cojocaru – Presedinte APRIL, Sorin Minea – Presedinte Romalimenta, Claudiu Franc – Presedinte FCBR, Ioan Ladosi – Presedinte APCPR, Stefan Padure – Presedinte APAR.

Subliniem ca domnul Achim Irimescu-Ministru al Agriculturii, a confirmat participarea la eveniment, subiectul importurilor pe care le-a atacat recent, cu vehementa, urmand sa fie abordat si de Domnia Sa.

Informam pe aceia care si-au anuntat participarea, cat si pe aceia care dorsc sa se inscrie, ca, nediminuand cu nimic importanta reprezentatilor asociatiilor profesionale din domeniile vizate, reprezentantii autoritatilor le transmit dorinta de a dialoga direct, nemijlocit, cu fermierii si procesatorii romani, cu toti aceia care au afaceri in domeniile carnii si laptelui.

INSCRIE-TE, PARTICIPA, IMPLICA-TE, INTRA IN DIALOG!
NU LASA PE ALTII SA HOTARASCA IN LOCUL TAU, FII ACOLO UNDE LUCRURILE SE INTAMPLA CU ADEVARAT, PARTICIPA LA MEAT & MILK 2016!

Meat & Milk 2016, DISCUTII DIRECTE, REZULTATE CONCRETE!

Related posts

Dă, Doamne, țăranului înțelepciune, că răbdarea s-a cam terminat

Transilvania Business

Arçelik, producătorul Arctic, alege între Timișoara și Iași pentru cel mai important birou de cercetare-dezvoltare din afara Turciei

redactia

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Stefana Muresan

Analiza pentru startul Business Days Timisoara

Ce fel de apartamente de lux inchiriaza strainii în Bucuresti

Avantajele Romaniei, promovate la Greet Vienna

Adamamerica a cumparat Phoenix Tower

Leadershipul feminin vine la Oradea. The Woman after 5pm!

Stefana Muresan

Lecții gratuite de golf la Transilvania Golf Club în acest week-end

Ligia Voro

Ministrul Agriculturii, la PRIA Gala Fermierilor Români la București, în 28 septembrie 2017

Stefana Muresan

REBELS AND RULERS – Cannes Lions-ul Europei de Est

Stefana Muresan

Business to more Business la Timisoara

Ionut Oprea

Karpatia Pony Show la a treia ediție!

Stefana Muresan

Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

Sales & marketing conference

Ionut Oprea

Approd, portalul care te ajută să-ţi faci firmă de acasă

Rezultate Immofinanz in Romania

Viitorul va fi al cyborgilor. Omul de știință care conectează creierul cu AI vine la IMWorld

redactia

Peste 50 de designeri la FFW 2016

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian Florea, social media manager, Kooperativa 2.0

Ligia Voro

Interes major pentru Transylvania Horse Show 2016

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

Pascal van den Noort speaker la PRIA Urban Innovation

Ionut Oprea

Business Challenge: cine sunt oamenii care construiesc viitorul mediului de afaceri din România și care sunt oportunitățile de business în 2017?

Stefana Muresan

Leave a Comment