Importate Lideri si afaceri

Sanex finalizeaza un proiect de 1,4 milioane euro

Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unității de producție din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăsește un atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei.

 

Activitățile derulate fac parte din proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”) susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România

 

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2015 și a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației ce suportă clădirea care îl adăpostește.

 

Următoarele etape, desfășurate pe parcursul a 6 luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum și construcția clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălțime de aproximativ 25 metri.

 

„În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalațiile tehnologice și de utilități. Proiectul se concretizează sub ochii noștri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări şi Marketing, Sanex.

 

Potrivit declarațiilor reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativa a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piață, ca măsură suplimentară de protecție a mediului.

 

Sanex se alătură echipei Habitat for Humanity Cluj

 

În contextul unei strategii bazate pe principii de sustenabilitate şi responsabilitate sociala, Sanex a luat decizia să se implice în proiecte sociale şi să ajute comunităţile locale cu probleme.

 

Sanex se alătură voluntarilor organizației Habitat for Humanity Cluj și donează peste 500 mp de gresie și fainață necesari pentru echiparea corespunzătoare a 8 locuințe sociale construite în localitatea Jucu din județul Cluj. Locuințele beneficiază de suprafețe între 37 – 66 mp și se adresează familiilor cu până la 5 membri care trăiesc acum în condiții de sărăcie și care au nevoie urgentă de un cămin.

 

„Considerăm că, odată cu demararea acestui proiect, principiile și acțiunile Sanex au fost stabilizate și îndreptate către o producție mai responsabilă, sănătoasă și ecologică. Totodată, și strategia de CSR a fost aliniată la noile obiective și suntem siguri că parteneriatul cu Habitat for Humanity Cluj reprezintă o acțiune relevantă pentru strategia companiei”, a completat Emilie Olderskog, Senior Adviser Pure Consulting, una dintre cele mai importante companii norvegiene de consultanță în materie de CSR, cu experință îndelungată în proiecte sustenabile.

 

Depre SANEX S.A.

 

SANEX S.A. este cunoscută în România de peste 44 ani ca producătorul de plăci ceramice, (faianţă, gresie şi decoruri) cu o evoluţie stabilă în piaţa de profil.

 

Integrarea în anul 2004 în portofoliul grupului austriac LASSELSBERGER, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa, a adus societăţii SANEX S.A. un aport semnificativ de know-how şi o orientare mai accentuată spre cercetare şi inovare, pentru alinierea la tendinţele internaţionale.

 

Despre Programul Inovare Verde în Industria din România şi Innovation Norway

 

Programul Inovare Verde în Industrie este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a creşte competitivitatea întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare verde şi antreprenoriat verde. Programul Inovare Verde în Industria din România este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deţinută de Ministerul Norvegian al Comerţului şi Industriei şi de municipalităţile judeţene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare şi dezvoltare a întreprinderilor şi a industriei norvegiene. În România, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi este Operator de Program pentru două din programele incluse în Granturile Norvegiene şi SEE 2009 – 2014. Pentru mai multe informaţii despre program, vă rugăm să vizitaţi site-ul dedicat programului: www.norwaygrants-greeninnovation.no.

 

Context: Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, fac parte din Piaţa Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97% din suma totală. Granturile SEE şi norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relaţiile bilaterale dintre Norvegia şi România. Pentru detalii suplimentare despre Granturile SEE şi cele norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.ro, www.norwaygrants.ro şi www.eeagrants.org .

Related posts

Joyful Teaching, un proiect de succes

Vânzările Eximtur au depăşit 55 de milioane de euro în 2017

Stefana Muresan

„Săptămâna Porţilor deschise” la USAMV Cluj-Napoca

Peste 10% din creșterea economică s-a datorat fondurilor europene

Wizz Air, 15 milioane de pasageri transportaţi din Bucureşti

Stefana Muresan

Pe locuri, fiți gata, start! S-a dat startul pentru Be an Innovator Student 2019 – concurs de idei pentru studenți

Stefana Muresan

Ioan Oleleu: Produsele alimentare românești, mai bune decât cele din alte zone

Inovația – cheia sustenabilității și a securității alimentare. Anne Alonzo, vicepreședinte Corteva Agriscience, a ținut un discurs în cadrul summitului Politico Agriculture and Food

Papuc Irina

Grupul Renault a vândut 1.256.658 de vehicule în prima jumătate a acestui an, înregistrând o dinamică puternică pe piața vehiculelor electrice și o redresare a vânzărilor în luna iunie.

Nicolae Pop

The woman 2016 Cluj-Napoca– leadership feminin la superlativ

Nomade Communication. Cum să îți spui povestea?

Ligia Voro

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

A. I.

Monica Bîrlădeanu la The Woman Cluj-Napoca

Transilvania Business

Eldi Brutăria, model de succes în industria de panificaţie

Stefana Muresan

Prinţul Charles, lobby pentru pajiştile Târnavei Mari

Golfstore – magazinul pasiunii tale

Ligia Voro

Bistrița: Eurocompozite, muncitori din Sri Lanka

Stefana Muresan

Blazonul afacerilor

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Transilvania Business

Aramis din Baia Mare a ajuns la 4.500 de angajaţi

Stefana Muresan

Maravela|Asociații alături de grupul american Standex

Ionut Oprea

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților: „Antreprenorii au nevoie să nu fie încurcați de statul român”

Papuc Irina

Evoluția pozitivă a economiei va diminua efectul Legii dării în plată

Leave a Comment