Importate Lideri si afaceri

Sanex finalizeaza un proiect de 1,4 milioane euro

Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unității de producție din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăsește un atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei.

 

Activitățile derulate fac parte din proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”) susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România

 

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2015 și a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației ce suportă clădirea care îl adăpostește.

 

Următoarele etape, desfășurate pe parcursul a 6 luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum și construcția clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălțime de aproximativ 25 metri.

 

„În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalațiile tehnologice și de utilități. Proiectul se concretizează sub ochii noștri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări şi Marketing, Sanex.

 

Potrivit declarațiilor reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativa a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piață, ca măsură suplimentară de protecție a mediului.

 

Sanex se alătură echipei Habitat for Humanity Cluj

 

În contextul unei strategii bazate pe principii de sustenabilitate şi responsabilitate sociala, Sanex a luat decizia să se implice în proiecte sociale şi să ajute comunităţile locale cu probleme.

 

Sanex se alătură voluntarilor organizației Habitat for Humanity Cluj și donează peste 500 mp de gresie și fainață necesari pentru echiparea corespunzătoare a 8 locuințe sociale construite în localitatea Jucu din județul Cluj. Locuințele beneficiază de suprafețe între 37 – 66 mp și se adresează familiilor cu până la 5 membri care trăiesc acum în condiții de sărăcie și care au nevoie urgentă de un cămin.

 

„Considerăm că, odată cu demararea acestui proiect, principiile și acțiunile Sanex au fost stabilizate și îndreptate către o producție mai responsabilă, sănătoasă și ecologică. Totodată, și strategia de CSR a fost aliniată la noile obiective și suntem siguri că parteneriatul cu Habitat for Humanity Cluj reprezintă o acțiune relevantă pentru strategia companiei”, a completat Emilie Olderskog, Senior Adviser Pure Consulting, una dintre cele mai importante companii norvegiene de consultanță în materie de CSR, cu experință îndelungată în proiecte sustenabile.

 

Depre SANEX S.A.

 

SANEX S.A. este cunoscută în România de peste 44 ani ca producătorul de plăci ceramice, (faianţă, gresie şi decoruri) cu o evoluţie stabilă în piaţa de profil.

 

Integrarea în anul 2004 în portofoliul grupului austriac LASSELSBERGER, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa, a adus societăţii SANEX S.A. un aport semnificativ de know-how şi o orientare mai accentuată spre cercetare şi inovare, pentru alinierea la tendinţele internaţionale.

 

Despre Programul Inovare Verde în Industria din România şi Innovation Norway

 

Programul Inovare Verde în Industrie este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a creşte competitivitatea întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare verde şi antreprenoriat verde. Programul Inovare Verde în Industria din România este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deţinută de Ministerul Norvegian al Comerţului şi Industriei şi de municipalităţile judeţene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare şi dezvoltare a întreprinderilor şi a industriei norvegiene. În România, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi este Operator de Program pentru două din programele incluse în Granturile Norvegiene şi SEE 2009 – 2014. Pentru mai multe informaţii despre program, vă rugăm să vizitaţi site-ul dedicat programului: www.norwaygrants-greeninnovation.no.

 

Context: Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, fac parte din Piaţa Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97% din suma totală. Granturile SEE şi norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relaţiile bilaterale dintre Norvegia şi România. Pentru detalii suplimentare despre Granturile SEE şi cele norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.ro, www.norwaygrants.ro şi www.eeagrants.org .

Related posts

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Ligia Voro

2016, a fi sau a nu fi – cel mai bun an?

Transilvania Business

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Schmidt, Automobile Bavaria, face hoteluri la Bucureşti şi Sibiu

Stefana Muresan

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Ionut Oprea

După 10 ani ca CEO al P3, Ian Worboys se implică în proiecte antreprenoriale

Ionut Oprea

Familia Cionca şi CIT Resources – 10 milioane de acţiuni la Cemacon Cluj

Stefana Muresan

New floor plan – The Big 5 Dubai

Transilvania Business

Dr Michael Kerkloh elected to lead European airport association

Ionut Oprea

Brașov: Coresi Shopping Resort, 25.000 de vizitatori pe zi în 2016

Stefana Muresan

UBER și UBB, parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative

Stefana Muresan

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Papuc Irina

Finanțări de 200.000 de euro pentru microintreprinderi

Transilvania Business

Casa pentru care nu ai nevoie de autorizație

Stefana Muresan

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Donuterie, o afacere de peste 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Porsche Engineering se extinde în Cluj-Napoca şi ocupă patru etaje din clădirea de birouri Vivido

Stefana Muresan

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Teraplast se extinde în Serbia

Stefana Muresan

Grindeanu, mesaj de stabilitate investitorilor

Stefana Muresan

Șoncutean, CEO Allianz Țiriac Asigurări: Noi nu doar vindem asigurări, noi ajutăm oameni!

Stefana Muresan

Transgaz prezintă rezultatele financiare preliminate

Transilvania Business

Oradea – parc ştiinţific şi tehnologic în valoare de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Aviatia generala, perspective

Leave a Comment