Eveniment Importate

Interes major pentru Transylvania Horse Show 2016

TransylvaniaHorse Show, care va avea loc în perioada 10 – 12 iunie, dovedește încă o dată că este cel mai popular eveniment hipic universitar din Europa. La fel ca și edițiile anterioare, competiția va avea loc în satul Prod (com. Hoghilag), situat la 16 kilometri de Sighișoara, într-un peisaj idilic recomandat de ghidul “Lonely Planet” ca fiind o destinație ideală pentru turiștii care vor să practice echitația outdoor.

 

Pentru Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student RidersNation Cup – Romania 2015), organizat în colaborare cu Association International des EtudiantsCavaliers (AIEC), care va avea loc în cadrul celei de-a șasea ediții a TransylvaniaHorse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiției. Este remarcabilă atenția de care beneficiază concursul din România, mai ales că acesta se desfășoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia.

 

12 echipe formate din 36 de studenți din țări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția ș.a. au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar. Concurenții vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.

 

“Acest concurs pentru studenți este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialiști de top din țări cu tradiție pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

 

De-a lungul celor cinci ediții de până acum ale TransylvaniaHorse Show, în cadrul Concursului Internațional Universitar au participat peste 200 de studenți, mulți dintre ei revenind după câțiva ani în cadrul competiței pentru profesioniști: “Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlnești la alte concursuri de gen. Tineri călăreți de top, călăreți profesioniști și suporteri din toate colțurile lumii vin cu drag la Prod de șase ani, pentru a participa la TransylvaniaHorse Show”, adaugă Mihnea Vîrgolici.

 

TransylvaniaHorse Show este un eveniment ecvestru internațional, care găzduiește anul acesta două tipuri de competiții oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole și dresaj – și Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul “Concursul anului” pentru edițiile din 2011, 2012, 2014 și 2015. Pe lângă cele două competiții, la TransylvaniaHorse Show vor avea loc show-uri și demonstrații ecvestre.

 

O retrospectivă a TransylvaniaHorse Show 2015 puteți viziona aici: https://goo.gl/Dx8jYs

 

“Din 2011, TransylvaniaHorse Show este o prezență anuală în calendarul AIEC și a fost votată Competiția Anului de patru ori în ultimii cinci ani. Pentru mulți concurenți acesta este primul eveniment pe care îl fixează în calendarul competițional și punctul de referință al sezonului. În calitate de Director al Competițiilor AIEC, dar și prin prisma impresiei pe care mi-a lăsat-o pe parcursul vizitelor mele, recomand TransylvaniaHorse Show ca pe o experiență memorabilă și cred că niciun efort nu e prea mare pentru a participa la această competiție minunată”, spune Gary Flynn, Director al Compețitiilor în cadrul Asociației Internaționale a Studenților Călăreți (AIEC).

 

Cea de-a șasea ediție a TransylvaniaHorse Show va avea loc în perioada 10 – 12 iunie, la Prod, jud. Sibiu, și va aduce în România concurenți din 16 țări, precum și oficiali ai lumii ecvestre naționale și internaționale. Scopul acestui eveniment este acela de a readuce în atenția publicului larg echitația ca sport profesionist și amator. Evenimentul își propune să promoveze artiști și producători locali, să amplifice potențialul turistic al zonei, dar și să prezinte o competiție sportivă într-o atmosferă relaxantă, de vacanță, într-un peisaj inedit. Spectatorii TransylvaniaHorse Show vor avea la dispoziție și o zonă de chill&fun, unde se vor putea destinde atât cei mari, cât și cei mici. Satul Prod se află situat la doar 16 kilometri de Sighișoara, unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, inclus în lista siturilor UNESCO.

 

Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow

Related posts

Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților: „Antreprenorii au nevoie să nu fie încurcați de statul român”

Papuc Irina

Business Accelerator – un concept B2B premium pentru companiile din sectorul industrial

Stefana Muresan

EXCLUSIVE NETWORKING AT THE LUXURY GALA PARTY YACHT CLUB DE MONACO

Stefana Muresan

~Video 1

Coresi Business Park, certificat BREEAM Very Good

Portrete uitate şi restaurate la Muzeul de Artă din Cluj

Transilvania Business

Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, pe 24 şi 25 martie

Stefana Muresan

SOLD OUT – DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Ligia Voro

CJ | Conferinţa Best Marketing vine la Cluj

Transilvania Business

România trebuie să devină mai serioasă în accesarea fondurilor europene

Alianță patronală importantă constituită la Cluj Napoca

A. I.

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

The Woman Parenting Workshops, pentru parinti interesati de educatie continua

Stefana Muresan

EuropaProperty announces short-list for 15th annual SEE Real Estate Awards

Papuc Irina

VIN LA EXPO! IUBESC VINUL ROMÂNESC – Salonul VINTEST București, editia a VIII-a

redactia

AUTO TIMIȘOARA SHOW, primul Salon Auto din vestul României

redactia

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Situația IMM-urilor si a fondurilor europene

Ionut Oprea

The woman 2016 Cluj-Napoca– leadership feminin la superlativ

Gala antreprenorilor de peisagistica – eveniment marca Asociatia Antreprenorilor de Peiagistica

Stefana Muresan

Digital Days 2019, pledoarie pentru marketingul digital

Traian Dan

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Gala Topul Național al Firmelor, ediția XXV

redactia

Leave a Comment