Importate Lideri si afaceri

Refresh online pentru promovarea Romaniei

Echipa InvestRomania a lansat, din această lună, noul website InvestRomania www.investromania.gov.ro, o platforma care se adresează investitorilor străini, acoperind o arie largă de subiecte de interes pentru aceştia precum: macroeconomie, forţa de muncă, taxarea, suport guvernamental.

InvestRomania își propune de asemenea pentru anul în curs intensificarea eforturilor sale de promovare a avantajelor competitive de țară în rândul comunității de business internaționale.

Începând cu această lună, InvestRomania a lansat proiectul “Luna şi Industria”, având ca obiectiv-cheie promovarea și creșterea vizibilității celor mai importante industrii. Acestea sunt: IT&C, bio-economia, industria auto, aerospațiala, industriile creative și agricultura, considerate prioritare de către InvestRomania care işi propune intensificarea eforturile de încurajare a investițiilor, atât străine cât și autohtone în aceste domenii.

Luna mai este dedicată companiilor din sectorul IT&C, urmând  ca luna iunie să fie dedicata bio-economiei.

“Prin suportul și implicarea asociațiilor relevante și active din industrie am co-organizat în această lună o serie de evenimente, scopul fiind  promovarea companiilor din acest domeniu, crearea diferitelor teme de dezbatere privind integrarea pe orizontală a IT-ului în celelalte industrii (conceptul de „Industry 4.0”), integrarea know-how-ului de tip strategic în operațiunile companiilor și start-up-urilor din sectorul IT în scopul de a-și crește afacerile şi intensificarea colaborării cu Hub-uri internaționale relevante”, a spus Eliza Aura Statina, Promotion Manager, InvestRomania.

“Inițial am creionat un plan în care website-ul trebuia să aibă o abordare facilă, să fie în limba engleză și să diminueze efortul investitorului străin în căutarea informațiilor cu privire la nivelul taxării, facilitățile fiscale, gradul de pregătire profesională a românilor, dar și la nivelul de trai din țară. Ulterior, am tot construit pe baza acestora, astfel încât după 2 luni am ajuns în stadiul actual, de care suntem foarte mulțumiți, dar pe care vom continua să-l dezvoltăm în lunile ce urmează.” Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania

Proiectul www.investromania.gov.ro prezintă conținut în limba engleză și este structurat pe șapte secțiuni, acestea constând în: “Why invest” (De ce să investești?), “Business în Romania” (Afaceri în România/ Principalele Sectoare), “Government Support” (Sprijin guvernamental), “Life in Romania” (Viața în România), “Newsroom” (Știri/Comunicate de presă), “About us” (Despre noi) și “Contact” (Contact), împărțite la rândul lor în subsecțiuni. Fiecare dintre acestea are menirea de a-l ghida pe potențialul investitor străin către informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, tradiții, cultură, detalii despre activitatea InvestRomania etc.

O altă componentă a platformei are în vedere prezentarea sectoarelor prioritare de anul acesta, astfel încât investitorii să aibă acces la informații ce vizează dimensiunea pieței, cei mai importanți jucători, forța de muncă disponibilă, capacitatea de export, potențialii furnizori și parteneri. Cele șase sectoare prioritare sunt: IT&C, industria Auto, industria Aerospațială, industriile Creative, Agribusiness și Bio-Economia.

La nivelul website-ului se regăsesc grafice, figuri și nu în ultimul rând prezentarea de țară, toate acestea putând fi descărcate de oricare dintre persoanele interesate de analizele realizate, dar și de cele care doresc să utilizeze aceste materiale în promovarea României către partenerii lor internaționali de afaceri.

Pe parcursul următoarelor luni website-ul va fi actualizat cu noi analize privind sectoarele strategice, mai multe informații despre parcurile industriale și noțiuni constând în modalitățile de finanțare.

“Am considerat că portalul este una dintre prioritățile echipei InvestRomania, dat fiind faptul că responsabilitatea noastră este aceea de a le furniza investitorilor străini cât mai multe informații relevante cu privire la oportunitățile de investiții din țară. Scopul nostru este de a promova România ca destinație în plină dezvoltare, cu potențial în crearea valorii adăugate, cu forță de muncă competitivă și caracterizată de ospitalitate, cum de altfel este.” Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania

InvestRomania este instituția guvernamentală ce are scopul de a oferi sprijin investitorilor străini în România. Obiectivul său este acela de a atrage și de a facilita investițiile străine directe în România. Instituția are atribuții în coordonarea, monitorizarea și aplicarea politicii Guvernului la nivel național în domeniul promovării, marketing-ului, atragerii și implementării investițiilor străine.

Related posts

Optim – Project Management Company of the Year (CIJ)

Transilvania Business

Agricultură după reţetă nemţească la Husasău de Tinca

Traian Dan

Cum poate Romania sa creasca rata investitiilor straine si sa isi atinga potentialul de dezvoltare?

redactia

Hotel și vilă din Brașov, scoase la vânzare cu peste 3 milioane de euro

Ion Surdu

Familia Lazăr din Baia Mare, afaceri de peste 52 mil. euro din carne şi preparate

Stefana Muresan

Previziunile ESOP

Transilvania Business

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Hirschmann România – investiții și noi dotări tehnologice de top

Transilvania Business

Credite pentru fermieri garantate de stat

Transilvania Business

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

APIA a finalizat analiza cererilor pentru ajutorul la motorină

Transilvania Business

Cei mai importanti artisti line-up la Sibiu Jazz Festival

SMART MARKETING

Transilvania Business

Poșta Română lansează serviciul MyPostard

Stefana Muresan

Zece firme vor ocupa o treime din Parcul Industrial Bistriţa Sud

Stefana Muresan

CCIFER a celebrat 20 de ani in România cu tema “Pas-de-deux”

Transilvania Business

Reteaua de sanatate Regina Maria și omul de afaceri Horia Ciorcila, parteneriat de 15 milioane euro in Cluj Napoca

Stefana Muresan

Producătorii care încalță România: afaceri de milioane, succes pe piața internă

Papuc Irina

Analiza pentru startul Business Days Timisoara

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

Papuc Irina

UVT în topurile internaționale

Transilvania Business

Cristian Covaciu (IPEC) – de la o baracă de tablă, la 1% din producția mondială de farfurii și 700 de angajați

Stefana Muresan

Arad: Ditre, 180 de noi angajări

Stefana Muresan

Qubiz nominalizată la premiul pentru cel mai bun loc de muncă din Europa

Traian Dan

Leave a Comment