Eveniment Importate

Premiera: World Credit Congress & Exhibition in Romania

In perioada 8-10 Iunie 2016, Bucurestiul va fi capitala managementului riscului de credit, una dintre cele mai importante arii de interes si preocupare a companiilor si a institutiilor financiare, pentru a-si asigura o afacere sanatoasa si sustenabila pe termen lung si capabila de extinderi regionale sau globale. Reputati specialisti si profesionisti ce activeaza in domeniu se vor intalniri la Bucuresti, alaturi de personalitati locale din sectorul public si privat.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul a trei zile. Prima zi, 8 iunie, reprezinta pre-congresul si va fi organizata sub forma a trei workshop-uri paralele:

•    Cele mai bune practici in creditare, finantare si operatiuni
•    Creditarea, finantarea si intermedierea prin terti
•    Cele mai bune practici in colectarea creantelor de la persoane fizice

Cele doua zile de congres, 9 si 10 iunie, vor debuta si se vor incheia cu sesiuni plenare de prezentari pe macroeconomie, previziuni si riscuri pentru Romania, Europa Centrala si de Est si la nivel global, precum si factori ce influenteaza recuperarea si cresterea economica.

Cele doua zile de congres vor fi structurate in sesiuni de dezbatere si de prezentare axate pe trei arii majoare:
•    Credit Comercial – Companii
•    Servicii de Management al Riscului de Credit
•    Creditare Consumatori – Persoane Fizice

Congresul isi propune sa analizeze in detaliu cele mai bune practici ale companiilor din domeniul managementului creditului comercial, sa ofere solutii viabile pe termen lung companiilor si profesionistilor ce se confrunta cu provocari majore in activitatea de zi cu zi si sa aduca in discutie tematici specifice domeniului precum:

•    Gestiunea creantelor intarziate
•    Efectul lipsei de incredere in relatiile dintre companii si consumatori pe de o parte, si finantatori si autoritatile de reglementare pe de alta parte, cu influenta directa asupra cresterii economice
•    Securizarea creantelor ca suport de crestere al afacerii
•    Imbunatatirea cash-flow-ului prin tehnologie
•    Finantarea companiilor mici si mijlocii
•    Gestiunea portofoliilor de credite neperformante catre un rezultat pozitiv
•    Tendinte in reglementarile legislative in domeniu
•    Impactul protectiei globale a datelor personale
•    Cele mai bune practici in colectarea creantelor si in managementului riscului de credit
•    Analiza structurii optime de capital pentru dezvoltarea afacerii

Printre cei mai importanti speakeri prezenti la Bucuresti pentru cea de-a V-a editie a World Credit Congress & Exhibition, ce va avea loc la hotelul JW Marriott, se numara:

•    Anca Paliu Dragu, Ministru al Finantelor Publice, care va oferi o perspectiva asupra realitatii economice romanesti si a sprijinului pe care il poate oferi Ministerul de Finante mediului privat
•    Daniel Thorniley, Presedintele DT-Global Business Gmbh, confondator al CEEMEA Business Group, si ex-vicepresedinte al The Economist Group Viena. Dr. Thorniley va impartasi participantilor viziunea sa din punct de vedere macroecononomic asupra afacerilor globale in orizontul 2016-2020. Dr. Thorniley este in prezent membru al Global Advisory Board al companiei Americane AECOM, condusa de fostul premier al Marii Britanii, Sir John Major
•    Fabrizio Fraboni, Principal Specialist, Finance & Markets, World Bank Management Group Eastern and Central Region
•    Bojan Markovic, Directorul Adjunct al Departamentului pentru Economie, Politici si Guvernanta al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), unde are in aria de competenta Turcia si Europa de Sud-Est
•    Ed Goos, CEO Euler Hermes Central & Eastern Europe
•    Eugen Anicescu, Country Manager Coface Romania
•    Lucian Anghel, Presedinte BVB si Presedinte al Comitetului Executiv BCR Banca pentru Locuinte
•    Dan Pascariu, Presedinte Consiliul de Supraveghere Unicredit Bank
•    Josef Busuttil, Presedinte al Asociatiei de Credit Management, Malta,  MACM
•    Georg Kovacs, Presedinte al Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale, Managing Director EOS KSI Romania, Membru al Boardului Executiv Optima
•    Okan Yurtsever, General Manager Garanti Leasing Romania
•    Dr. Tjaart van der Walt, Group Director Corporate Rebels, Africa de Sud

Lista completa a speakerilor, precum si agenda congresului pot fi gasite pe websiteul oficial al evenimentului: www.creditcongress.com.

In deschiderea congresului, pe data de 9 iunie, o analiza macroeconomica pentru Romania si Europa va fi oferita de Dr. Daniel Thorniley.

Daniel Thorniley porneste de la premiza ca economia globala si afacerile internationale nu si-au revenit inca pe deplin in urma crizei economice din 2009, iar inceputul anului 2016 a fost cel mai rau din punct de vedere financiar din ultimii 20-55 de ani (largimea orizontului depinde de definirea ,,raului financiar’’), ceea ce conduce la un sentiment ridicat al fragilitatii financiare.

Viziunea lui Daniel Thorniley adresata participantilor la World Credit Congress & Exhibition (2016) va include perspectiva sa asupra economiei globale si a marilor  economiilor ale lumii, a ratelor de dobanda si inflatiei, perspectivele dolarului si ale pretului petrolului (33 de dolari pe baril sau 50 de dolari pe baril?) si pietele emergente, tinand cont inclusiv de fenomenul imigratiei spre Europa, pe care il defineste ca ,,o bomba cu ceas’’.

In analizele sale recente, Dr. Thorniley a ajuns la concluzia ca statele Europei Centrale si de Est reprezinta o investitie sigura pentru investitori si companii: in timp ce Polonia ramane una dintre cele mai bune piete, Cehia, Ungaria, Slovacia si Romania au, de asemenea, perspective bune. Aceste state combinate reprezinta o alternativa cu spatiu investitional decent, care ajuta la compensarea deteriorarii ritmurilor de crestere in Rusia, Ucraina sau Turcia. In privinta Romaniei, increderea consumatorilor este la cel mai bun nivel din decembrie 2013 si pana in prezent. Nivelul scazut de incredere pentru consumatori pe care il aratau in Romania indicatorii calculati in 2012-2013 este explicabil prin faptul ca politicile de austeritate din timpul crizei au reprezentat ,,leacul care a facut totul mai rau si a condamnat o generatie’’, mai sustine Daniel Thorniley.

Reprezentantii companiilor romanesti si a corporatiilor multinationale care doresc sa participe la cea de-a cincea editie a World Credit Congress & Exhibition, se pot inregistra aici

Romania a fost aleasa in premiera pentru o tara din Europa Centrala si de Est ca tara gazda pentru World Credit Congress & Exhibition. Organizatorii estimeaza o participare de 350 de specialisti din sectorul bancar, al colectarii de creante si al serviciilor conexe. Congresul reprezinta platforma ideala pentru interactiunea specialistilor din piata financiara, bancara, a consultantei/ serviciilor financiare, profesionisti care activeaza la nivel global. World Credit Congress & Exhibition este organizat de ICM Consultoria Capacitacion Integral si Leadership Events, in parteneriat cu Doingbusiness.ro.

Related posts

Conferința PRIA Competition, Cluj Napoca, 16 mai 2019

Stefana Muresan

SEE Property Forum 2016

PRIA Aviation Fly-in – singurul weekend premium de aviație pentru oamenii de business va avea loc în 13 -15 iulie la Aeroportul Tuzla

Stefana Muresan

Exact Systems România organizează a 3-a ediție a Quality Academy

Stefana Muresan

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

AGRARIA 2019: 25 de ani de susţinere a agriculturii româneşti

Stefana Muresan

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Stefana Muresan

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Transilvania Business

120 de ani de existenta a portului modern Constanta

Transilvania Business

Târgul de Cariere – Peste 100 de companii angajează la Cluj

Stefana Muresan

Telekom și IMWorld anunță al 7-lea an de parteneriat pentru a accelera procesul de digitalizare al României

redactia

10 ani de avocatură de business

Analiza pentru startul Business Days Timisoara

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

redactia

In Romania anului 2016, companiile au chef si potential de afaceri

The short-list for SEE Real Estate Awards

Linie de finanțare pentru afaceri în domenii creative

Transilvania Business

Tehnologiile no-dig – Mai rapid, mai economic, mai sustenabil!

Stefana Muresan

Briza cu inspiratie business

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

A fi sau a nu fi în afara fabricii de literatură cu Mircea Cărtărescu şi Solenoid

Transilvania Business

David Ciceo a prezentat la Atena situația traficului aeroportuar românesc

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul?

PRIA Drugs and Medicine Publicity

redactia

Leave a Comment