Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

Începând cu data de 25 iunie 2016, ieșenii și nu numai vor avea posibilitatea de a călători cu avionul în capitala Spaniei. Cursa Iași-Madrid va fi operată de compania TAROM și va avea două frecvențe pe săptămână, în fiecare zi de miercuri și sâmbătă. Astfel, avionul va decola de la Iași la ora 19:50 și va ajunge la destinație la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 23:50, iar aeronava va ateriza la Iași la ora 04:50.

 

„Cu mare plăcere anunțăm introducerea unei noi curse externe din Iași, un important nod aerian din țară, preocuparea noastră fiind diversificarea portofoliului de rute în zone din țară unde există potențial de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstrează că Iași-Madrid va fi o rută profitabilă, cu atât mai mult cu cât o astfel de cursă nu se operează în prezent din Iași, iar pentru noi acest lucru reprezintă un avantaj. Clienții companiei noastre se vor bucura, așa cum i-am obișnuit, de servicii de calitate pe această nouă rută, putând călători în siguranță și confort. Ne bucurăm că parteneriatul TAROM cu Aeroportul Iași este într-o continuă dezvoltare” a precizat Gabriel Stoe, directorul general TAROM.

 

„Deschiderea noii curse directe Iași-Madrid se concretizează în urma negocierilor intense cu partenerul nostru Tarom care a ințeles că un astfel de proiect merită să fie pus în practică. Vorbim de o cursă așteptată de foarte multă vreme. Solicitările pentru această destinație, care sunt numeroase și vin din medii diferite, dar și legăturile între cele două orașe, pe diverse paliere de activitate, au reprezentat fundamentul economic de calcul pentru partenerul nostru. Cursa directă Iași-Madrid presupune o durată de zbor de 4 ore și folosirea unei aeronave care să permită transportul mai multor pasageri odată, pentru a fi profitabilă.
Conectarea Iașului cu capitala Spaniei era necesară pentru că vorbim de o destinație turistică de mare impact. În plus, Madrid este un important centru cultural și universitar, unde ajung să studieze mulți tineri din regiunea noastră. Totodată, Madrid este cunoscut ca un puternic centru industrial și de afaceri, și se creează astfel posibilitatea ca noi investitori străini să vină să își dezvolte afacerile în zona noastră, dar este și un oras unde muncesc numeroși concetățeni care se întorc în țară și contribuie, indirect, la dezvoltarea economică a regiunii. În același timp, noua rută facilitează reîntregirea familiilor mult mai des, în Madrid locuind mulți oameni din regiunea Moldovei. Țin să mulțumesc companiei Tarom pentru deschidere și încrederea pe care ne-o acordă atunci când înțeleg că în Iași există potențial de dezvoltare”, a completat Marius Bodea, președintele C.A. al Aeroportului International Iași.

 

În prezent compania TAROM mai operează zboruri directe din Iași spre șase destinații externe: MUNCHEN, LONDRA, ROMA, BOLOGNA, TORINO, TEL AVIV, dar și curse interne zilnice către OTOPENI.

 

Orarul de zbor IASI-MADRID : RO419 IAS 19:50 – MAD 23:05; RO420 MAD 23:50 – IAS 04:50

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premiera: World Credit Congress & Exhibition in Romania

Articolul următor

Începe Sibiu Jazz Festival

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share