Cultural Importate

Începe Sibiu Jazz Festival

Concursul Sibiu Jazz Festival deschide saptamâna jazzistică de la Sibiu

 

În perioada 23- 29 mai, Sibiul găzduiește Festivalul Internațional de Jazz organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival. Ca în fiecare an, Concursul SJF deschide săptămâna jazzistică de la Sibiu. Evenimentul se desfășoară între 23 și 25 mai și va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.

 

Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival aduce anul acesta la Sibiu 16 concurenți (formații si soliști), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria și România. Participanții vor fi evaluați de un juriu alcătuit din experți recunoscuți în domeniul muzicii de jazz.

 

Participanții ediției de anul acesta sunt: Pippi Dimonte, BB Quintet, Bigg Dimm a’Band, Koszorus Krisztina și Szász Csaba,The Twisters, Antaki, Youvenis, Viorica Pintilie Quartet, Groovy Bastards, Cristina Radu, Iulia Heleanu, Maria Boldan, George Vasluianu, Lavinia Simionescu, Madalin Oprișanu și Sandu Bantas.

 

„Concursul Sibiu Jazz Festival, inițiat în 1979, a crescut generații de ”copii” ai jazzului. Competiția promite să poarte mai departe o misiune asumată acum mulți ani de Festivalul de Jazz de la Sibiu – aceea de a descoperi, a promova și a crește tinerele talente. Nu există jazzman român, a cărui evoluție să nu fi fost marcată, în vreun fel sau altul, de Concursul și Festivalul de Jazz de la Sibiu”, spune Simona Maxim, directorul festivalului.

 

În mod tradițional, seara de miercuri, 25 mai, va marca încheierea Concursului Sibiu Jazz Festival, prin Gala Laureaților și două concerte speciale: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșă (câștigători 2015) și Amalia Preda Quartet (câștigătoare 2014).

 

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.

 

Între 26 și 29 mai, festivalul continuă cu evenimente care se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Iubitorii de jazz vor putea savura concertele celor de la Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș. De asemenea, pe toată perioada festivalului se poate vizita expoziția de fotografie Focus Jazz, expoziție ce prezintă în fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu. Pentru prima dată, această expoziție tradițională este completată cu lucrările colecției Musical Body Sounds realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de către artistul fotograf Tibor Jakab. Festivalul se va încheia pe 29 mai cu Jazz for Kids, o serie de concerte educative și ateliere de creație pentru copii.

 

Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs pe concurs.sibiujazz.ro .

 

Despre Sibiu Jazz Festival

 

Fondat la începutul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, cand însăși existența acestei muzici abia depășește un secol.

 

Related posts

More Business la Hilton

Grand Rhapsody, cei mai buni în organizarea de evenimente

Transilvania Business

Daniela Maier: “Vom aduce la Cluj mediatori urbani din Italia și Japonia”

Stefana Muresan

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

redactia

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016, speakeri și fermieri

Rugăminte transmisă Papei Francisc cu privire la ruinele primei biserici creştine din Transilvania

Stefana Muresan

Neujahrsempfang 2016

Transilvania Business

SIBIU JAZZ FESTIVAL – EDIȚIA 47

Raluca Ursu

Învățarea relevantă: Cum învăță diferit 43.700 elevi din România?

redactia

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Tânără din Arad, în echipa laureată cu premiul Nobel

Stefana Muresan

Lucrările la Palatul Rimanóczy Kálmán din Oradea, aproape finalizate

Ligia Voro

BNR, 95 de ani de seriozitate şi profesionalism la Tîrgu-Mureş

Transilvania Business

CJ BN și Aquabis, parteneriat investițional pentru calitatea serviciilor de apă

Transilvania Business

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Traian Dan

Lipsa unei educaţii de calitate restrânge oferta de specialişti

Raluca Voivozeanu este acum fondatoarea PRIAevents

Transilvania Business

Cum poate Romania sa creasca rata investitiilor straine si sa isi atinga potentialul de dezvoltare?

redactia

Noul Consiliu Director pentru Camera franceza de comert si industrie din Romania (CCIFER)

Stefana Muresan

Continental a inaugurat centrul de cercetare si dezvoltare din Brasov

Transilvania Business

Turism tematic, solutii tailored

TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

Calendar măsuri PNDR în 2016

Transilvania Business

Traffic report for 2015

Transilvania Business

Leave a Comment