Importate Reportaj

Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

Hora a deschis procesul de înscriere pentru învățători din școală primară și consilieri școlari la Academia de vară. La prima ediție a proiectului vor participa 24 învățători şi consilieri şcolari. Atelierele de dezvoltare personală se vor desfășura în perioada 11-15 iulie 2016, în Mălâncrav (Sibiu).

“Astăzi lansăm open call-ul, invitând candidații să ne trimită dosarul lor de înscriere până la data de 6 iunie. Cele 24 locuri vizează participarea oamenilor motivați de pe aria  județelor Argeş, Braşov, Dâmbovița şi Mureş. Procesul de selecționare va fi unul riguros,” indică Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorului Belgiei în România şi Preşedinte Onorific al Asociației Hora.

“Avem nevoie de învățători şi consilieri care sunt extrem de motivați, care au experiență dovedită în implicarea socială şi care au o înțelegere optimă a limbii engleze, întrucât workshop-urile vor fi susținute în limba engleză de câtre traineri străini. Ne dorim ca proiectul nostru să aibă impact direct asupra comunității – căutăm lideri/facilitatori care, după săptămâna petrecută, să dea mai departe în mediul lor cotidian abilitățile, deprinderile nou dobândite. De aceea, în procesul de selecționare colaborăm cu Centrele Județene de Resurse şi Asistență Educațională din cele ale 4 județe; aceste instituții ne vor furniza informații despre fiecare participant selecționat, sub forma unei recomandări.”  

Hora lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, cu sprijinul Fundației Carmeuse şi Institutului de Ştiinte ale Educației.

Pentru ca informația transmisă în cadrul sesiunilor de lucru să fie practică, aplicată, Hora a invitat la Mălâncrav 3 traineri din Academia Educațională din Belgia, specialiști în predare de cursuri de dezvoltare personală adresate învățătorilor, profesorilor.  “Programul de dezvoltare personală desfașurat pe durata celor 5 zile ale Academiei de vară este adaptat nevoilor cadrelor didcactice și ale consilierilor,” explică Bruno Van den Bossche, General Manager al Academiei Educaționale.

Trainerii belgieni vor lucra pe 3 teme care au dat rezultate foarte bune la învățători şi consilieri din restul Europei: grijă față de sine (echilibrul dintre capacitatea de a prelua probleme altora şi poverile pe plan individual), acceptarea sinelui (inclusiv a momentelelor de eşec) şi cunoaşterea copilul interior. Sesiunile plenare dezvoltă teme ca dans şi mişcare,  poveşti şi arhetipuri, sunet şi voce şi Educational Sandtray play, create de Kristin Unsteindottir (Islanda) şi introduse în România de Asociația Română pentru Terapia prin Jocul cu Nisip. Tehnicile de lucru sunt conştientizarea, respiraţia, lucrul cu corpul, modelaj în lut, creioane colorate şi vopsea, teatru improvizațional şi jocuri.

“Unul dintre obiectivele Academiei de vară vizează zonele defavorizate, prin încurajarea participării unui număr de 8 învățători din învățământul primar și consilieri la atelierele de dezvoltare personală” confirmă Lorena Felder, responsabil Carmeuse Foundation în România, unul dintre partenerii activi ai Academiei de vară Hora. “Pentru ei şi pentru  condițiile specifice în care lucrează, trainerii au dezvoltat tehnici speciale.”

“Pentru EY Romania, a ajuta să dezvoltăm sistemul educațional din Romania este o alegere naturală,” afirmă Partnerul Jean-Marc Cambien. “Consolidând puterea interioară a celor care educă, a învățătorilor, procesul de invățare facilitează dezvoltarea copiilor, viitori posibili membri ai echipei noastre.”

Mălâncrav este unul dintre satele renovate de Fundația Mihai Eminescu, localita    tea fiind inclusă în oferta lor de turism responsabil. Mălâncrav oferă 4 case de oaspeți si superbul conac Apafi, unde vor avea loc sesiunile de lucru și tot acolo vom lua și masa.  

Cei 24 de participanți vor fi subiecții unui program de  follow-up intensiv, program inițiat și susținut de Hora pe parcursul anului şcolar care urmează. Academia de vară este o inițiativă pe termen lung, Hora planificând deja un curs intermediar pentru anul viitor.

Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non guvernamentală română care oferă cursuri de  dezvoltare personală pentru învățători şi consilieri şcolari, proiecte derulate în colaborare cu  specialişti din străinătate. Academia de vară aduce participanții mai aproape de rădăcinile lor, atelierele de lucru desfășurându-se numai în locuri cu sens, ca Mălâncrav. Asociația Hai cu noi în Horă lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, în colaborare cu Institutul de Ştiinte ale Educației, Centele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică (CJRAE) din județele Argeş, Braşov, Dâmboviță şi Mureş, alături de Fundația Carmeuse. Hora este sponsorizată de către Carmeuse Romania, EY Romania, GDM Electronics, VPK Packaging, Dacris SRL, Belexport, IKEA, SAB Miller (Ursus), De Banier, Absolute Jobs şi Leonidas. Hora colaborarează cu Educatieve Academie, Fundația Mihai Eminescu și Asociația Română pentru Terapia prin Jocul cu Nisip.
 
Mai multe informații pe www.asociatiahora.ro, hora@asociatiahora.ro, facebook.com/hora2016 sau Daniela Marinescu tel +40 799 666 464

Related posts

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Stefana Muresan

TAROM zboara de la Iasi la Istanbul

Transilvania Business

ACCELERATE. Sales Conference

Transilvania Business

Bosch – solutii inteligente pentru service-urile auto

Transilvania Business

Analiza DTZ Echinox, retail S1

Transilvania Business

eMAG și BCR susțin olimpicii clujeni la mate și info

Noul Consiliu Director pentru Camera franceza de comert si industrie din Romania (CCIFER)

Stefana Muresan

Exploatările de cărbune rămân în strategia energetică

Transilvania Business

Perspective economice si transformarea digitala

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, trafic record

Stefana Muresan

Inaugurare sală de kinetoterapie la Institutul Clinic Fundeni

Ultima zi de targ AGRARIA 2016

Multora le place Jazzul

Transilvania Business

BDO Romania, birou la Iasi

APIA preia cereri pentru ajutorul la motorina, trimestrul IV

Transilvania Business

Estimare cuantum ANT bovine

Transilvania Business

The Winter Tour deschide oficial sezonul distracției pe pârtiile de schi din România

Transilvania Business

In Romania anului 2016, companiile au chef si potential de afaceri

Zilele Clujene ale Economiei Sociale

Targul National Imobiliar, editia primavara 2016

Reteaua de sanatate Regina Maria și omul de afaceri Horia Ciorcila, parteneriat de 15 milioane euro in Cluj Napoca

Stefana Muresan

S IMMO AG invests EUR 75m in Bucharest projects

Transilvania Business

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Transilvania Business

Festivalul Italian la București, ediția 2016 „Aducem Italia aproape de tine”

Leave a Comment