Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ladies, Gentlemen and Golf by Daniela Sima

28 iunie 2024, orele prânzului. Termometrul arată ”doar” 32 de grade și prima zi de competiție stă să înceapă. Chiar dacă te afli a n-a oară la Theodora Golf Club, imediat ce ai trecut de driving range, privirea cuprinde terenul de golf, desenat într-o buclă a Mureșului și străjuit în zare de Apuseni.

Golferii se strâng pentru ședința tehnică. Reguli general valabile reamintite pentru formatul scramble, reguli contextuale legate de out of the bounds. Daniela Sima, al cărei nickname este Ștefan cel Mare sau, simplu, Măria Sa 😊, are drept sceptru microfonul.

Mediul de afaceri din România, dar nu numai, este câmpul profesional pe care brașoveanca se mișcă cu abilitate, diplomație, perseverență, vitejie, persuasiune. Sau, cum scria pe Diploma primită din partea membrilor Clubului de Golf Theodora și a Cronicarului, …lucrul său îl știia a-l acoperi și unde nu gândiai, acolo îl aflai. La lucruri de războaie meșter, unde era nevoie însuși se vîriea, ca văzându-l ai săi, să nu să îndărăptieze și pentru aceia raru războiu de nu biruia.

Daniela Sima

Golful este un sport al fair play-ului, al interacțiunii, al mișcării în aer liber, al focusului, dar, în primul și în primul rând, al unei comunități.

Flighturile pleacă de la Cupa 1 și Cupa 10, din șapte în șapte minute. Se asigură că și-au luat scorecardul, apă și ”ceva de-ale gurii”, își urează joc bun și pornesc la drum. Dar ce drum e acela fără provocări, fără obstacole, fără abateri fortuite? Tehnicile dobândite la antrenamente, dar și șansa sau neșansa intervin în ”managerierea” unor situații. În prima zi, jucându-se pe echipe, dacă ai greșit tu o lovitură, te bizui că cel din flight cu tine va fi mai bun.

După joc, fostul mare (la propriu și la figurat) baschetbalist Stelian (Tzucu) Aldea, de ani buni implicat în consiliere pe start-up-uri, mă caută să stăm de vorbă despre o carte. Fiecare consilier are nevoie, nu-i așa, să fie la rândul lui consiliat 😊. Cum în lumea golfului din țara noastră întâmplarea face să fiu printre puținii, cel puțin deocamdată, cu un background editorial, încerc să îi răspund întrebărilor lui Tzucu cât mai bine și la obiect. Are în lucru o carte (Spre Nord prin Sud), pe care, cel mai probabil, o vom găsi pe raftul dedicat Managementului. Dar din ceea ce îmi spune, va fi mai mult decât atât. I-am dat adresa de e-mail ca să pot citi manuscrisul.

Comunitatea din golf dezvoltă astfel de relații de colaborare, de aceea ”Cupa 19”, partyurile de după Competiții au și acest rol. Iar la Competiția Danielei Sima aceste partyuri sunt extrem de elaborate. Este atât de multă muncă, de creativitate, de muzică bună, surprize culinare cu live cooking show, cu degustări de whisky și ciocolată…, că n-ai cum să nu fii copleșit de cel mai ridicat nivel de ospitalitate.

După prima zi a competiției, ”Cupa 19” a avut ca temă-umbrelă un întreg continent: Asia. Așa că dress code-ul și cina au adus, pe esplanada de la Theodora, câte ceva din Japonia, China, Vietnam, India, Orientul Mijlociu.

Anca Codrin, Daniel Morar și Mariana Gorczyca

A doua zi, 29 iunie, deși s-a plecat de dimineață pe traseu, temperatura din aer a fost în jur de 28 – 30 de grade, ceea ce a însemnat un efort în plus pentru parcurgerea traseului lung de 6.158 de metri. S-a concurat, de data aceasta, în sistem Stableford, astfel încât toți jucătorii, indiferent de handicap, să se poată bucura de acumularea unor puncte. Din 1898, de când Frank Stableford l-a implementat, și până în prezent, golferii care practică acest sport de plăcere, au putut să se măsoare cu alții, dar mai ales cu ei înșiși. Pentru ambițiile celor trei jucători PRO (Dragoș Bădiță – România, David Foster – USA, Pavel Ieremeiev – Ucraina), invitați la Competiție de Daniela Sima, dar și ale altora cu handicap mic, s-au acordat premii și la ceea ce cunoscătorii numesc ”Brut”, adică parcurgerea traseului celor 18 Cupe din cât mai puține lovituri.

De fapt, Ladies, Gentlemen &Golf by Daniela Sima este competiția care acordă cele mai multe premii, gândindu-ne acum și la Premiile Speciale (Nearest to the pin, Longest drive), dar și Premii complete la Categoria Seniori și Senioare (+50), precum și la Juniori.

Este o bucurie fără margini să vedem pe teren și în competiții copiii și nepoții celor care, pe la începutul anilor 2000, crescuseră ca jucători de golf, la umbra marelui Paul Tomița, dar și a stejarilor și gorunilor de la Pianu.

”Cupa 19” de sâmbătă seara a reiterat o temă abordată la Cupa Elis, care se desfășura înainte de 2017 la Clubul de Golf ”Paul Tomița”. Atunci, ca și acum, prezența câte unei mărci importante de whisky, ca sponsor, a făcut ca lucrurile să se lege și jucătorii și jucătoarele să vină cu pălării de cowboy, blugi și toată recuzita știută din filmele Western.

Matei Manea

Festivitatea de Premiere a încununat două zile de Competiție, una din acelea după care îți faci agenda ca nu cumva să lipsești.

Viorel Mitrea, Daniela Sima, Daciana Someșfălean

 

Daniela Sima, Anca Codrin și Aleksander Vuckovski

 

Premianții

Felicitări tuturor, mulțumiri sponsorilor, mulțumiri Theodora Golf Club, mulțumiri Măriei Sale 😊, Daniela Sima!

Un articol scris de Mariana GORCZYCA

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salt în istorie cu Sighișoara Medievală

Articolul următor

Lecție de contabilitate cu Delia Mircea – Contzilla – la Incubatorul de Afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share