Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strategia energetica a Romaniei va fi dezbatuta la PRIA Energy Conference

Cele mai importante teme depre energie vor fi dezbătute la conferința PRIA Energy, marți, 5 Iulie 2016, începând cu ora 9.30, la hotel Sheraton, sala Platinum. Evenimentul reunește cei mai importanți leaderi din energie, consultanți, avocați, investori, bancheri și reprezentanți ai mass mediei.

Într-o economie din ce în ce mai globalizată, strategia energetică a unei țări se realizează în contextul evoluțiilor și schimbărilor care au loc pe plan mondial. România dispune de o gamă diversificată, dar redusă cantitativ de resurse de energie primară: tiței, gaze naturale, carbune, minereu de uraniu, precum și un potențial valorificabil de resurse regenerabile relativ modest.

Conferinta Pria Energy va găzdui lideri și vizionari din industria energetică, autorități, comunitatea științifică și sectorul privat, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor energetice mondiale; soluții inovatoare strategice și tendințe în industria energetică, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin intermediul și gestionarea mediului. Totodată se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul energiei la nivel mondial.

Lectorii invitați sunt: Costin BORC – Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului;  Victor GRIGORESCU – Ministrul Energiei;  Bogdan CHIRITOIU – Președinte, Consiliul Concurenței; Niculae HAVRILET – Președinte, ANRE; Gheorghe DUTU – Președinte, ANRM; Mariana GHEORGHE – OMV Petrom, CEO; Francesco FANCIULLI – CEO, CEE Region, Prysmian Group; Valentin MIRCEA – Expert energie; Toni TEAU – CEO, Transelectrica; Daniela LULACHE – CEO, Nuclearelectrica; Carmen NEAGU – CEO, Energobit; Remus BORZA – Judicial Administrator, Hidroelectrica.

Prysmian Group, cel mai important furnizor de soluții de cablu din lume cu peste 130 de ani de istorie combinată, 19.000 de angajați din 50 de țări și 88 de stații de producție, confirmă misiunea sa de genera schimbări și inovare în industriile energetice și de telecomunicații, oferind clienților săi soluții extrem de inovatoare, care să le permită să depășească provocările viitoare. În acest scop, Prysmian Group a prezentat ” Smart Grid Concept” pentru a crea acele conexiuni vitale care asigură ca energia și informațiile să fie transportate în mod eficient, peste tot în lume, bazându-se pe 5 piloni : a) noi soluții de produs; b) focus pe prevenirea riscurilor suportate de sistemele inteligente; c) întreținerea inteligentă a rețelei astfel obținând o strategie corectă de gestionare a activelor;  d) gestionarea durabilă a sarcinii electrice prin integrarea diferitelor surse de energie ; e) impact optimizat asupra mediului amplificat prin soluții tehnologice adecvate.

În cadrul conferinței PRIA Energy, Francesco FANCIULLI – CEO, CEE Region, Prysmian Group va discuta despre dezvoltarea rețelei de energie: soluții pentru sisteme de rețele inteligente și energetice integrate și despre CPR – regulament european privind rezistența la foc / produse de energie cu emisii reduse de fum, subiect extrem de important în România, mai ales în contextul noilor reguli ISU. De asemenea, domnul Francesco FANCIULLI va mai discuta despre soluții hibride pentru a veni în sprijinul dezvoltării unei infrastructuri mai puternice: combinarea solutiilor energetice și de telecomunicații în același timp.

Conferinţa PRIA Energy face parte din seria PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Participand la conferința PRIA Energy vei beneficia de cele mai importante și mai noi informații despre:

•    Cum ar trebui să arate Strategia Energetică a României  valabilă pentru 2016-2030
•    Ce alegem – securitate energetică  sau independență energetică?  
•    Securitatea energetică a României, între dezvoltarea piețelor de energie și provocările geopolitice regionale și globale
•    Transformarea sistemului energetic și tendințe de viitor: tehnologia, politicile climatice, geopolitica,   energiile regenerabile
•    Care sunt problemele cu care se confruntă producatorii de energie regenerabilă în România

Vei avea ocazia să îi întâlneștti pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri. Nu în ultimul rând, profită de această ocazie pentru a face networking și a întâlni viitori parteneri sau pentru a menține legatura cu partenerii actuali!

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Energy şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe http://priaevents.ro/pria-energy-strategia-energetica-a-romaniei-pana-in-2030/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Manufacturing Excellence on the up in CEE

Articolul următor

EXCLUSIV - The 12th Annual ACI EUROPE Best Airport Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share