Importate Lideri si afaceri

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Spălătoria Kromatic din Brașov a fost clasată pe locul 8 la nivel mondial în topul companiilor din industria serviciilor de întreținere a textilelor realizat de către CINET, organizație internațională a asociațiilor profesionale ale spălătoriilor și curățătoriilor. Clasamentul a fost realizat în cadrul competiției „Cele mai bune practici la nivel global” ținând cont de inovativitatea, sustenabilitatea, calitatea serviciilor oferite și modelul de business, iar Kromatic a concurat cu alte 100 de spălătorii nominalizate din întreaga lume.

Competiția “Cele mai bune practici la nivel global” s-a desfășurat în cadrul celui mai important eveniment de profil, Texcare Internațional, desfășurat la Frankfurt în perioada 11 – 15 iunie 2016.

 

Scopul competiției organizate de CINET a fost evidențierea practicilor de excelentă în domeniul întreținerii textilelor și demonstrarea faptului că industria spălătoriilor este una complexă, concentrată pe inovare, calitate și sustenabilitate, mereu în dezvoltare. Acestea au fost și criteriile pe care juriul format din 20 specialiști internaționali ai industriei le-au luat în considerare pentru clasificarea companiilor incluse inițial într-un top 100, redus apoi la top 30 cele mai bune modele de business în urma analizei unui detaliat raport înscris de fiecare în parte. Etapa finală a avut loc pe 12 iunie la Frankfurt, companiile din top 30 ținând câte o prezentare de 2.5 min în care au evidențiat atributele majore care le permit să ofere clienților servicii excelente.

 

Nominalizarea în topul 30 al spălătoriilor și clasarea pe locul 8 arată că modelul de business Kromatic, bazat pe tehnologia de identificare a textilelor prin radio frecvență, este apreciat la nivel mondial.

 

„Acesta este încă un semnal că piața spălătoriilor industriale este într-un proces de schimbare și orientare către soluții tehnologice noi care să rezolve veșnicele probleme ale unei spălătorii uzuale – încurcarea textilelor clienților, livrări incomplete, consumuri foarte mari de resurse, deșeuri premature, etc.”, declară Aurelian Moraru, directorul general al Kromatic.

 

Potrivit afirmațiilor sale, deși în România piața spălătoriilor și, în special cea a centrelor de închiriere și întreținere a uniformelor industriale și a lenjeriilor hoteliere, este încă extrem de tânără, totuși, pe plan local s-a deschis prima spălătorie inteligentă din Europa, cu instrumente create de ingineri români.

 

În acest moment, spălătorii centenare din toate colțurile lumii caută să implementeze acest model de business bazat pe radio frecvență, datorită eficienței și sustenabilității printr-un management superior al textilelor urmărite cu microcipuri și raportare in timp real a inventarului, uzurii sau furturilor de lenjerie sau uniforme.

 

Topul complet al spălătoriilor poate fi accesat aici 

 

Despre Kromatic

 

Lansată pe piața locală la finele lui 2015, Kromatic este singura spălătorie inteligentă din România și prima din Europa, care a eficientizat managementul textilelor prin tehnologia inovatoare bazată pe radio frecvență (RFID), prin deschiderea unei unități complet integrate cu această tehnologie. Compania oferă servicii profesionale de închiriere, întreținere și igienizare a textilelor hoteliere, medicale și a uniformelor de lucru pentru toate marile sectoare industriale, precum industria alimentară, prelucrătoare, sectorul medical și cel hotelier, cu certificarea calității serviciilor și respectarea celor mai stricte norme de igienă (IFS, HACCP, etc.).

 

Kromatic Brașov este parte a Promar Textil, companie românească cu peste 20 de ani de experiență internațională și locală în producția de îmbrăcăminte, precum și echipamente de lucru, uniforme și textile inovative cum ar fi tricourile din tencel.

Related posts

Intalniri economice Franta-Romania

Transilvania Business

Aramis Invest (Baia Mare), Taparo (Târgu Lăpuș) și Ecolor (Jucu), pe primele poziții în topul exportatorilor de mobilă

Stefana Muresan

Fondul pentru Mediu

Transilvania Business

Zece firme vor ocupa o treime din Parcul Industrial Bistriţa Sud

Stefana Muresan

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

REMS in “casa noua”

Transilvania Business

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 176-200

Ion Surdu

Siemens a extins doua fabrici

Farmec – afaceri de peste 50 milioane euro în 2018. Produsele, comercializate în peste 30 de state

Stefana Muresan

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

Praktiker – 8 mil. euro in remodernizarea a peste 10 magazine

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Napoca Imobiliare o afacere și, mai ales, o familie de succes

Stefana Muresan

OMV Petrom, profit net în creștere de peste două ori, în T1

Stefana Muresan

Mircea Hoţoleanu: "Teraplast, plan agresiv de investiţii"

Stefana Muresan

Farmec deschide primul magazin Gerovital din Cluj

Stefana Muresan

Fraţii Pavăl au cumpărat un pachet de 4 milioane de acţiuni Cemacon

Stefana Muresan

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

Accenture, noi orizonturi la Iasi

Transilvania Business

Arhitectura in 2016. Experientele culturale ale oraselor

Analiza pietei de constructii – Marcom

Bogdan Chiritoiu, la PRIA Competition

Transilvania Business

Leave a Comment