Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Spălătoria Kromatic din Brașov a fost clasată pe locul 8 la nivel mondial în topul companiilor din industria serviciilor de întreținere a textilelor realizat de către CINET, organizație internațională a asociațiilor profesionale ale spălătoriilor și curățătoriilor. Clasamentul a fost realizat în cadrul competiției „Cele mai bune practici la nivel global” ținând cont de inovativitatea, sustenabilitatea, calitatea serviciilor oferite și modelul de business, iar Kromatic a concurat cu alte 100 de spălătorii nominalizate din întreaga lume.

Competiția “Cele mai bune practici la nivel global” s-a desfășurat în cadrul celui mai important eveniment de profil, Texcare Internațional, desfășurat la Frankfurt în perioada 11 – 15 iunie 2016.

 

Scopul competiției organizate de CINET a fost evidențierea practicilor de excelentă în domeniul întreținerii textilelor și demonstrarea faptului că industria spălătoriilor este una complexă, concentrată pe inovare, calitate și sustenabilitate, mereu în dezvoltare. Acestea au fost și criteriile pe care juriul format din 20 specialiști internaționali ai industriei le-au luat în considerare pentru clasificarea companiilor incluse inițial într-un top 100, redus apoi la top 30 cele mai bune modele de business în urma analizei unui detaliat raport înscris de fiecare în parte. Etapa finală a avut loc pe 12 iunie la Frankfurt, companiile din top 30 ținând câte o prezentare de 2.5 min în care au evidențiat atributele majore care le permit să ofere clienților servicii excelente.

 

Nominalizarea în topul 30 al spălătoriilor și clasarea pe locul 8 arată că modelul de business Kromatic, bazat pe tehnologia de identificare a textilelor prin radio frecvență, este apreciat la nivel mondial.

 

„Acesta este încă un semnal că piața spălătoriilor industriale este într-un proces de schimbare și orientare către soluții tehnologice noi care să rezolve veșnicele probleme ale unei spălătorii uzuale – încurcarea textilelor clienților, livrări incomplete, consumuri foarte mari de resurse, deșeuri premature, etc.”, declară Aurelian Moraru, directorul general al Kromatic.

 

Potrivit afirmațiilor sale, deși în România piața spălătoriilor și, în special cea a centrelor de închiriere și întreținere a uniformelor industriale și a lenjeriilor hoteliere, este încă extrem de tânără, totuși, pe plan local s-a deschis prima spălătorie inteligentă din Europa, cu instrumente create de ingineri români.

 

În acest moment, spălătorii centenare din toate colțurile lumii caută să implementeze acest model de business bazat pe radio frecvență, datorită eficienței și sustenabilității printr-un management superior al textilelor urmărite cu microcipuri și raportare in timp real a inventarului, uzurii sau furturilor de lenjerie sau uniforme.

 

Topul complet al spălătoriilor poate fi accesat aici 

 

Despre Kromatic

 

Lansată pe piața locală la finele lui 2015, Kromatic este singura spălătorie inteligentă din România și prima din Europa, care a eficientizat managementul textilelor prin tehnologia inovatoare bazată pe radio frecvență (RFID), prin deschiderea unei unități complet integrate cu această tehnologie. Compania oferă servicii profesionale de închiriere, întreținere și igienizare a textilelor hoteliere, medicale și a uniformelor de lucru pentru toate marile sectoare industriale, precum industria alimentară, prelucrătoare, sectorul medical și cel hotelier, cu certificarea calității serviciilor și respectarea celor mai stricte norme de igienă (IFS, HACCP, etc.).

 

Kromatic Brașov este parte a Promar Textil, companie românească cu peste 20 de ani de experiență internațională și locală în producția de îmbrăcăminte, precum și echipamente de lucru, uniforme și textile inovative cum ar fi tricourile din tencel.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 50 de designeri la FFW 2016

Articolul următor

Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share