Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Companiile din România își pot externaliza serviciile de salarizare fără a fi nevoite să renunțe la platforma software utilizată, având acum opțiunea unui nou serviciu unic pe piața locală, lansat de Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR.

 

Practic, la ora actuală, Smartree este singurul furnizor de pe piața din România care oferă servicii de salarizare pe multiple platforme de salarizare, fie globale, precum SAP sau Oracle, fie locale, companiilor din orice domeniu de activitate, care îşi doresc păstrarea platformei software, dar schimbarea serviciilor de payroll.

 

”Noutatea serviciului constă în faptul că o companie îşi poate păstra platforma software, dar poate porta serviciile. O comparaţie viabilă în acest sens poate fi portarea serviciilor de telefonie în care numărul de telefon şi dispozitivul pot fi păstrate, doar operatorul de servicii fiind schimbat”, spune Adrian Stanciu, CEO Smartree.

 

De unde vine nevoia de acest tip de serviciu în piață

 

În contextul extinderii a tot mai multe Shared Service Center-e în România, există nevoia de a găsi furnizori de servicii de salarizare, cu angajați calificați, care pot livra direct pe platformele software impuse de grupul respectiv, potrivit informațiilor Smartree.

 

În plus, există din ce în ce mai puțini specialiști în domeniul salarizării în România, care să fie la curent cu legislația. De aceea, recrutarea acestora pentru payroll intern este foarte greu de realizat, mai ales în condițiile unei cereri tot mai ridicate pentru astfel de angajați.

 

”Cererea foarte mare în acest sens vine din partea companiilor noi care intră pe piața din România, dar mai ales din partea Shared Service Center-urilor specializate în furnizarea serviciilor de salarizare pentru mai multe țări din cadrul aceleasi companii. Un astfel de centru poate angaja în 3 luni 150-200 de specialiști în salarizare, majoritatea căutând persoane cu experiență”, explică Bogdan Badea, Business Development & Strategic Alliances Director in cadrul Smartree.

 

Avantajele externalizării serviciului de salarizare

 

Un avantaj major pe care îl pot obține companiile prin acest nou serviciu este reprezentat de predictibilitatea acestui tip de proces, în sensul că furnizorul își asumă automat o continuitate din punct de vedere al resurselor umane în acest sens, ceea ce, într-o piață a muncii efervescentă pe segmentul specialiștilor în salarizare, este foarte important.

 

De asemenea, alte elemente importante, pe lânga păstrarea software-ului existent, sunt externalizarea riscului, furnizorul asumându-și și riscul calculului salarial, dar și actualizarea constantă a proceselor în conformitate cu legislația la zi.

 

Efectele în piață

 

Lansarea unui astfel de serviciu în România va crea o nouă piață, în contextul în care se resimte deja de câțiva ani o cerere specifică de creştere a calităţii serviciilor.

 

„Considerăm că oferirea acestui serviciu, de către Smartree, deschide o nişă foarte importantă pe piaţa locală de externalizare a serviciilor de salarizare. Posibilitatea Smartree de a oferi servicii de payroll pe orice platformă a clienţilor este, în mod clar, un segment important şi va avea o influenţa puternică în piaţă”, a încheiat Adrian Stanciu.

 

Despre Smartree

 

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 și oferă o gamă completă de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu. La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții informatice integrate, dedicate managementului resurselor umane.

 

Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal, recrutare și muncă temporară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Articolul următor

600 de joburi pentru Juniori la nivel national

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share