Importate Lideri si afaceri

BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Cel mai mare eveniment de afaceri al anului din Constanța a oferit managerilor și antreprenorilor prezenți soluțiile concrete pentru navigarea într-un mediu economic volatil.

BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională organizată de Doingbusiness.ro a reunit joi, 16 iunie 2016, la Constanța, peste 130 de manageri și antreprenori locali. Conferința a pus la dispoziția participanților cele mai bune soluții pentru stabilirea unor strategii de afaceri de succes, în mediul economic aparent bun, dar care, analizat cu atenție, demonstrează volatilitatea condițiilor economice.

“Deși numărul insolvențelor companiilor s-a înjumătățit în 2015 și a ajuns la aproximativ 10.000, observăm că încep să dispară mai multe companii mai importante decât în trecut, din sectorul IMM-urilor”, a declarat Iancu Guda – Services Director, Coface România. “În medie, companiile în insolvență din anul 2015 au câte 15 salariați, spre deosebire de cele care au intrat în insolvență în 2014 și care în medie creau 8 locuri de muncă”, a mai spus Guda.

“Faptul că, potrivit cifrelor prezentate, companiile care au intrat în dificultăți în 2015 au o durată medie de funcționare de 11 ani, arată încă un fenomen îngrijorător: dispar companii bune, care au reușit să navigheze atât perioada de boom economic,  dar și să reziste crizei. Ele au ieșit însă foarte slăbite din turbulențele economice, iar noua perioada de creștere nu este de natură să le reașeze solid în circuitul economic, în condițiile în care mai puțin de 5 companii din 100 care ajung în insolvență în România, reușesc să evite falimentul”, a declarat jurnalistul economic Radu Soviani, moderatorul conferinței.

Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro a remarcat calitatea și interesul oamenilor de afaceri din Dobrogea prezenți la eveniment: “În etapele anterioare ale Conferinței regionale, desfășurate la Brașov, Iași, Ploiești, București, Sibiu și acum în Constanța, am reușit să prezentăm celor peste 1.000 de manageri și antreprenori participanți, soluțiile de navigare în mediul economic volatil al anului 2016. Mediul de afaceri din Constanța s-a dovedit extrem de activ, extrem de interesat și foarte receptiv pentru a afla și implementa soluțiile de consultanță fiscală prezentate de noi și mai ales strategiile de reacție la schimbarea comportamentului consumatorilor, subsumate optimizării inteligente a costurilor și instrumentelor pentru generare de vânzări sporite”.

Nu numai consumatorii se schimbă, dar și condițiile de afaceri din regiune, a fost de părere Iulian Gropoșilă – Președinte al Patronatului IMM Constanța: “Constanţa este un oraş cu un potenţial economic imens. Pentru prima dată după 15 ani, avem oportunitatea să interacţionăm şi să ne stabilim ca prim-partener Consiliul Judeţean Constanţa. Acum, sper ca relaţia dintre mediul de afaceri şi administraţie să se așeze pe calea normalităţii”, a declarat Gropoșilă.

În cadrul evenimentului s-au adresat oamenilor de afaceri și managerilor cheie din companiile din Constanța și din județele învecintate, reprezentanți ai unor companii de renume, cu soluții de afaceri concrete și la îndemână, aplicabile imediat.

Printre vorbitorii cheie s-au numărat Andreea Cramer – Director Segment & Base Management, Telekom România, Rareș Medrega – Senior Trainer, Allianz Tiriac Asigurări, Radu Nicolescu – Senior Lawyer, Duncea, Ștefănescu&Associates.

De asemenea, au abordat problema vânzărilor optimizate și provocărilor mediului on-line Alexandru Israil – Marketing Specialist, Netland Computers – Partener Microsoft Romania și Dumitru Ion – CEO Kompass Romania. “Trucurile” de relaționare cu partenerii de afaceri și angajații au fost dezvoltate pe larg, pentru publicul constănțean de Daniela Dumitru – Marketing Manager Omega Pharma.

Conferința BUSINESS to more BUSINESS organizată la Constanța a adus în premieră și prezentarea unui studiu de caz asupra Portului Constanța – Poziționarea în piață, realizat de Alexandru Crăciun – Director Comercial al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime și Senior Consultant la Sfera Business,  în timp ce, tot în premieră pentru BUSINESS to more BUSINESS, Nazmi Dogan – Președintele Asociației Întreprinzătorilor Turci, a prezentat oportunitățile de dezvoltare ale afacerilor prin intermediul Asociației.

Partenerii Conferinței BUSINESS to more BUSINESS Constanța au fost: Telekom România, Patronatul IMM Constanța (PIMM), Duncea, Ștefănescu&Associates, Allianz Tiriac Asigurări, EY România, Microsoft România, Safety Broker, Netland Computers, Coface România și Kompass România. Totodată, organizațiile suport care au sprijinit acest eveniment au fost: Federația Patronatelor din Turismul Românesc, CEDES Cercetare Dezvoltare și The Association of the Turkish SMEs in Romania.

Evenimentul a fost susținut prin parteneriate media de: AGERPRES , Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, MANPRES, PrBox.ro, Calendar Evenimente, Transilvania Business, Trustul de presă Cuget Liber Constanța, Investclub,  RBE Connect, Revisa CARIERE, Spatiulconstruit.ro.

Evenimentul de la Constanța a marcat jumătatea Conferinței Naționale BUSINESS to more BUSINESS care va continua cu evenimentele de la Cluj-Napoca (13 octombrie 2016), Galați (10 noiembrie 2016),  Oradea (24 noiembrie 2016) și Timișoara (decembrie 2016). Totodată, în  octombrie 2016, la București, Doingbusiness.ro organizează evenimentul CEO Conference.

Despre Doingbusiness.ro
Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care oferă utilizatorilor informații depre oportunitățile din economia națională precum și prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies in Romania în variante print și online.
Serviciile noastre includ: servicii de agenție de evenimente, servicii de comunicare și direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit.

Related posts

Cele mai bune vinuri din Transilvania și Banat, pe alese: Faza regională a concursului BASF România – „Povești cu vinuri românești”

Transilvania Business

Nicolae Căpușan, creatorul SunGarden Sport & Spa Resort

Ligia Voro

Analiza pentru startul Business Days Timisoara

Made in Cluj, purtat la New-York și Los Angeles. Concepto – brandul românesc creat de două surori cu mașina de cusut a bunicii

Papuc Irina

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Stefana Muresan

RePatriot pregătește Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2020

Traian Dan

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Umăr la umăr cu moartea

Transilvania Business

Noul Consiliu Director pentru Camera franceza de comert si industrie din Romania (CCIFER)

Stefana Muresan

18 ani de Danone în România

A. I.

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Numar record de firme participante la Zilele Carierei din Timișoara

Stefana Muresan

Clifford Chance Badea asistă grupul BNP Paribas la preluarea activelor locale ale grupului german IKB

Stefana Muresan

Refresh online pentru promovarea Romaniei

Werner Braun: Clubul Economic German Brașov este un liant între investitori și comunitate

Nicolae Pop

Nouă investiție de forță la Tohani, Dealu Mare: Viile Blidar

redactia

Optim – Project Management Company of the Year (CIJ)

Transilvania Business

HR | Seroussi, eleganta business-ului

Transilvania Business

Bistrița: Teraplast a cumpărat jumătate din Depaco

Stefana Muresan

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

Dr Michael Kerkloh elected to lead European airport association

Ionut Oprea

Fondul pentru Mediu

Transilvania Business

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

SMART MARKETING

Transilvania Business

Leave a Comment