Energie Importate

Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. anunţă realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere ca unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare, conform HG 23/2000 şi HG 968/2011.

 

Descoperirea este situată în sectorul nord estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1500 şi 5000 m, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.

 

Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4000 m. Rezultatele obţinute în urma testelor de curgere (DST) pe duze de 7 mm şi 9 mm prefigurează producţii zilnice între 1400 şi 2200 boe / sondă. Resursa contingentă, evaluată pe baza datelor obţinute din foraje, care include geofizica de sondă, carote mecanice şi fluide extrase la teste, dar şi din dimensionarea capcanei pe date seismice 3D, este estimată între 150 şi 170 milioane boe.

 

Rezultatele obținute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă. Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urma rezultatelor obţinute şi oferă perspectiva realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă. Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a noilor sonde”, Dumitru Rotar, Director General Adjunct – Explorare şi Producţie – SNGN Romgaz SA Mediaş.

 

„Romgaz este o prezenţă puternică pe piaţa regională, iar în condiţiile în care concurenţa pentru accesul la resurse se intensifică, strategia noastră vizează consolidarea poziţiei companiei pe piaţa de profil, prin identificarea unor oportunităţi noi de creştere şi diversificare şi prin îmbunătăţirea performanţelor companiei.

 

Condiţiile de piaţă actuale impun o analiză atentă a strategiei de investiţii pentru companiile din industria de petrol şi gaze. Pentru Romgaz, creşterea portofoliului de resurse şi rezerve de hidrocarburi, precum şi dezvoltarea activităţii de înmagazinare rămân prioritare. Într-o piaţă în continuă schimbare, investiţiile în explorare, exploatare şi înmagazinare sunt importante pentru dezvoltarea companiei. Rezultatele obţinute dovedesc că programul de investiţii şi strategia de explorare şi-au atins obiectivele, ceea ce creează perspective foarte bune pentru continuarea programelor de explorare în România”, Virgil Metea– Director General – SNGN Romgaz SA Mediaş.

 

 

         

 

Despre Romgaz

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Related posts

Grup de lucru pentru invatamant dual

„Ilinca”, mobilierul bebeluşilor fericiţi

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

Transilvania, raiul branzeturilor de calitate (IV) – Puturoasa de Trascău

Portland, un nou premiu

Helios Phoenix extinde cu peste 10,000 m2 parcul industrial Olympian Park din Brașov

Enel va dezvolta mai multe parcuri eoliene în zona Banatului

Robert Bloancă

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

Teme fierbinți disecate la FOREN 2016

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

MARTIN GARRIX, PENTRU PRIMA DATĂ LA UNTOLD

Monica Bîrlădeanu la The Woman Cluj-Napoca

Transilvania Business

Analiza: noua directiva europeana asupra secretelor comerciale

Primul proiect „smart street lighting“ al E.ON, finalizat în judeţul Arad

Ligia Voro

Tetarom își va consilia chiriașii să fie eficienți energetic

Nora Dumitrescu

UMF70. Șapte decenii de prestigiu, performanță și profesionalism

Transilvania Business

Prinţul Charles, lobby pentru pajiştile Târnavei Mari

Fonduri europene pentru achiziția și montarea panourilor fotovoltaice

Ligia Voro

Energie electrică mai ieftină cu 1,89% pentru 1 iulie – 31 decembrie 2020

Traian Dan

Consum istoric de gaze

Stefana Muresan

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Ligia Voro

Subvenția pentru motorină – trimestrul IV 2015

Transilvania Business

17 echipe înscrise la Energy Challenge by E.ON România

Ligia Voro

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Leave a Comment