Importate IT&C

GTS Telecom, platforma cloud de 200 mii euro la Cluj Napoca

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, a finalizat etapa de implementare a platformei cloud din Cluj-Napoca. Odata cu aceasta, s-au extins serviciile de conectivitate destinate acesteia si centrului de date din acest oras. Platforma este a doua detinuta si operata de companie pe teritoriul tarii, iar investitia de aproximativ 200.000 de euro reprezinta o continuare a planurilor de dezvoltare anuntate odata cu lansarea centrului de date din Cluj-Napoca, in luna martie a acestui an. 


Recent instalata, platforma cloud din Cluj-Napoca foloseste cele mai noi versiuni de virtualizare VMware si pune la dispozitia utilizatorilor intreaga gama de servicii Cloud de tip IaaS (Infrastructure-as-a-Service) pe care compania le furnizeaza deja pe platformele existente din Bucuresti si din centrele fostelor operatiuni ale GTS Central Europe (Budapesta, Praga, Varsovia). Extinderea serviciilor de conectivitate disponibile in Cluj-Napoca prin includerea serviciilor Ethernet cu diversitate de echipament si rute de acces, serviciilor Internet de capacitate mare (8 Gbps) si conectivitatilor pentru solutiile de colocare, cloud si storage le ofera utilizatorilor infrastructura completa necesara implementarii solutiilor de Disaster Recovery pe distante mari.

 „Suntem mandri de inaugurarea noii platforme cloud din Cluj-Napoca, a doua operata de GTS Telecom in Romania, la mai putin de trei luni dupa lansarea centrului de date de aici. Aceasta reusita reprezinta o incununare a eforturilor intregii echipe GTS Telecom si este o noua dovada a profesionalismului acesteia. Livram intotdeauna ceea ce spunem ca vom livra”, a adaugat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Platforma cloud din Cluj-Napoca este cea de a doua operata de GTS Telecom in Romania, alaturi de cea din Bucuresti, si a cincea din seria platformelor activate de fosta GTS Central Europe. Ea face parte din planul de dezvoltare anuntat in luna martie, cand compania a inaugurat centrul de date din Cluj-Napoca, rezultat al unei investitii de aproximativ 500.000 de euro. Astfel, investitia totala realizata de GTS Telecom in Cluj-Napoca se ridica la aproximativ 700.000 de euro in anul 2016.

Inca din 2011, compania GTS este activa in sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucatorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage,  backup in timp real, consultanta si design al solutiilor Disaster Recovery, GTS se adreseaza segmentului de organizatii medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internationale. Solutiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom ofera avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art.
 
Pe langa rapiditatea de instalare si solutiile personalizate fiecarui tip de business in parte, serviciile de colocare si virtualizare furnizate de GTS Telecom ofera redundanta la toate nivelurile si o echipa specializata si dedicata clientilor 24/7.

Sursa> www.gts.ro

Related posts

Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților: „Antreprenorii au nevoie să nu fie încurcați de statul român”

Papuc Irina

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Bosch pariaza si pe casa inteligenta

Transilvania Business

Soft folosit de bancherii de pe Wall Street cu profit de peste 700.000 de Euro, dezvoltat de doi târgumureșeni

Stefana Muresan

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

Dezvoltarea industriala a anului

Transilvania Business

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Zitec a preluat agențiile de digital Bright și Symbolic

Ligia Voro

Continuă pregătirile pentru cea de-a cincea ediție Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

UiPath la forumul economic franco-român – “Poveștile care schimbă jocul”

Ligia Voro

Neogen investeste in Conso

Stefana Muresan

Oradea Tech Hub, parteneriat cu Compania germană de Software 247GRAD Labs

Traian Dan

Şcoala profesională trebuie să funcționeze ca o întreprindere

SHIFT. CHANGE MANAGEMENT CONFERENCE

Calendar măsuri PNDR în 2016

Transilvania Business

Imoteca, portofoliu in rezidential de 162 milioane euro

Ultimatum pentru primăriile bihorene să se adapteze la plata taxelor online

Traian Dan

Legendarul Brian Tracy revine in Romania

Transilvania Business

eCommerce 2016: Despre arhitectura informaţiei la TeCOMM Bucureşti

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

NTT DATA Romania susține evoluția digitală în automotive: Autonomous Driving sau Car Connectivity

redactia

Japonezii de la Nidec și Universitatea din Oradea deschid laboratorul ”Industry 4.0”

redactia

BDO Romania, birou la Iasi

Leave a Comment