Importate Infrastructura

Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, a sărbătorit în 1 iulie 2016 lansarea celei mai noi baze în Iaşi. Compania va aloca, pentru început, o aeronavă Airbus A320 la bază, aceasta urmând să opereze din 1 iulie cele cinci rute noi spre Larnaca, Bologna, Tel Aviv, Catania şi Roma Ciampino.

 

Deja deservit de companie, Iaşi devine cel de-al şaselea aeroport din România, cu bază operațională WIZZ. Noua aeronavă creşte numărul de rute de la Iaşi la opt şi va tripla capacitatea la 265.000 în 2016. Compania speră că baza va stimula creşterea de locuri de muncă la nivel local în aviaţie şi turism, iar pasagerii vor avea acces la şi mai multe rute la preţ scăzut.

 

Primul zbor WIZZ a decolat din București în ianuarie 2007 și de atunci compania și-a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife reduse pentru pasagerii din România. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va creşte flota la 20 de aeronave în țară până la sfârșitul anului 2016, incluzând și alocarea aeronavei Airbus A321 ultra-eficientă, cu 230 de locuri. Wizz Air oferă, în prezent, 118 rute către 16 țări, de pe nouă aeroporturi din România, pentru multe dintre ele tarifele începând de la 39 RON*, ceea ce asigură accesibilitate între România și restul Europei, atât pentru călătorii în scop de afaceri, cât și de relaxare. Peste 600 de angajați Wizz Air din România sunt nerăbdători să primească din ce în ce mai mulți pasageri la bordul aeronavelor. Operațiunile Wizz Air din acest an vor facilita indirect în Romania peste 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe**.

 

Zborurile pe cele mai noi rute din Iaşi spre Bologna, Catania, Larnaca, Roma Ciampino şi Tel Aviv încep pe 1 iulie. Inițial, toate cursele vor fi operate de două ori pe săptămână, cu excepţia Iaşi-Bologna care va avea trei zboruri săptămânale. Frecvenţa spre Milano Bergamo a fost, de asemenea, mărită. Biletele pentru rutele din Iaşi sunt disponibile de la preţuri de doar 109 RON ⃰ şi pot fi rezervate pe wizzair.com.

 

Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air, a declarat la o conferință de presă la Iași: “Suntem încântați să sărbătorim acest eveniment important atât pentru regiune, cât și pentru Wizz Air. De la primul zbor WIZZ din România în 2007, compania a democratizat călătoria cu avionul și a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife scăzute din regiunile României, iar anunțul de azi subliniază încă o dată angajamentul nostru pentru țară. Am plasat Iașiul pe harta aviației în 2014, iar azi devine cel de-al șaselea aeroport din România unde stabilim o bază operațională. Noua bază va crea mai multe locuri de muncă în cadrul Wizz Air și la partenerii noștri locali și ne va permite să oferim și mai multe tarife scăzute în România. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România facem eforturi pentru a oferi cele mai mici tarife și servicii de excepție la bord, iar echipajul nostru este nerăbdător să vă întâmpine cu un zâmbet.”

 

Marius Bodea, Președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași: “Astăzi este o zi importantă pentru evoluția Aeroportului Iași, dar si pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pe langă alocarea unei aeronave și creșterea conectivității cu noi orașe europene, deschiderea bazei Wizz Air la Iași demonstrează încă o dată că am realizat o investiție importantă pentru comunitate, înseamnă totodată stabilitate și dezvoltare, întrucât compania Wizz Air dorește să investească aici pe termen lung. O bază aeriană este, până la urmă, fundația afacerii companiei, înseamnă, implicit, garanția dezvoltării economice a zonei noastre. Vorbim despre noi locuri de muncă, despre creșterea activităților din zona aeroportuară, efectele benefice ale noii baze operaționale reflectându-se inclusiv în zona serviciilor de turism, fiind o șansă în plus și pentru mediul de afaceri. Suntem deschiși oricărui parteneriat cu operatorii care doresc să vină la Iași pentru că nu putem vorbi de dezvoltare cu adevărat dacă nu reușim să creăm legături directe cu cât mai multe zone, dacă nu creăm diversitate, răspunzând astfel unor categorii socio-profesionale diferite. Multumim companiei Wizz Air pentru deschidere și încredere”.

 

Related posts

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură rutieră

redactia

Investiție SF în infrastructura feroviară la Arad

Transilvania Business

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Aeroportul Iași – Trecut.Prezent.Viitor.

Nicolae Pop

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

Două proiecte de infrastructură necesare Timişoarei au primit noi aprobări

Robert Bloancă

Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni va costa 47 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Vive la France!

CNI a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente din Turda. Contract de peste 55 mil. lei

redactia

„Construirea poveștilor de succes comune": Tren de mare viteză Budapesta – Cluj – București

Stefana Muresan

CNAIR a trimis spre validare documentaţiile pentru trei secţiuni din Autostrada Transilvania

redactia

Este greu să creezi business plan-uri într-o piaţă volatilă

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Bilanţ european: România numără banii pierduţi de la Uniunea Europeană

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a emis autorizatia pentru lucrarile la podul suspendat peste Dunare de la Braila

redactia

Facturi pentru lotul Ungheni-Ogra, decontate de CNAIR

Stefana Muresan

Aeronavele TAROM de tip Airbus 318 și Boeing 737, serviciu AirFi

Stefana Muresan

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

Încă o zonă din Sibiu intră în modernizare: investiție de 26 de milioane de lei

Papuc Irina

Încep negocierile pentru contractul de construire a autostrăzii Ploieşti-Braşov

Stefana Muresan

Peste zece milioane de euro, oferta primului investitor pentru un terminal cargo la Sibiu

Stefana Muresan

CJ Arad contactează peste 400 de companii aeriene

Stefana Muresan

Leave a Comment