Analize București

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Din ce in ce mai multe companii integreaza tineri in echipele lor, pe care ii formeaza si ii ajuta sa creasca din punct de vedere profesional. Una dintre principalele nemultumiri ale angajatorilor este legata de lipsa de pregatire a candidatilor care aplica pentru pozitiile deschise fara sa tina cont de masura in care si-au insusit abilitatile si competentele necesare pentru companie.

Studiile sau programele de internship si trainee?

In procesul de recrutare si selectie a candidatilor juniori exista anumite criterii pe care angajatorii le respecta si dupa care isi aleg viitorii membri ai echipelor lor. Desi o treime dintre tineri sunt de parere ca studiile de la facultatea sau masterul urmat ocupa unul dintre cele mai importante locuri in topul preferintelor angajatorilor, cei din urma sunt de alta parere.

Peste 32% dintre angajatori isi doresc la interviu candidati care au in CV programe de internship, trainee si stagii de practica sau alte activitati extracurriculare, in detrimentul specializarii studiilor. De ce? Pentru ca astfel de programe demonstreaza nivelul de implicare al juniorilor si asigura angajatorii de existenta unor abilitati practice, nu doar teoretice.

Din Ghidul de Angajare pentru Tineri realizat de Hipo.ro poti afla cum sa transformi programul de internship intr-un job full-time, care sunt salariile oferite juniorilor, cum sa evoluezi rapid in cariera si multe alte informatii utile daca esti in cautarea unui job. Poti descarca gratuit documentul in format .pdf de aici.

Peste 70 de programe de recrutare pentru juniori

Vara este un moment potrivit sa investesti in cariera ta. Pentru ca CV-ul tau sa fie complet si sa contina lucrurile pe care angajatorii din domeniul tau de interes le cauta, participarea la un program de internship, trainee sau stagiu de practica este cel mai bun start. Cele peste 70 de programe de recrutare pentru juniori din cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis pozitii disponibile incepand cu luna iulie. Printre acestea se numara:

•    GlaxoSmithKline (GSK) – GSK Internship Program
•    CIEL Romania – Supererou in programare
•    eMAG – Commercial Traineeship
•    GroupM – Online (Digital) Media Interns
•    L’Oreal Romania – Marketing Internship
•    PwC – Tax Internship Programme
•    Ubisoft – Video Game Tester

Domeniile de activitate sunt diverse, la fel si departamentele in care companiile au deschis aceste programe. Astfel, in functie de cunostintele acumulate pe perioada anilor de studiu si de directia in care vrei sa te indrepti in cariera, iti poti alege ceea ce ti se potriveste.

600 de joburi la nivel national pentru absolventii promotiilor anterioare

Companiile cauta nu doar studenti si masteranzi, ci si tineri care au acumulat deja intre 0 si 3 ani experienta si care isi doresc sa faca urmatorul pas in cariera. Joburile disponibile sunt in domenii precum Inginerie, Auto, Servicii&BPO, IT&C Software, Financiar-Bancar, FMCG, Consultanta, Farmaceutic, Turism, Publicitate&Media si multe altele. Lista completa a oportunitatilor de cariera o poti gasi aici.

Pentru ca evenimentul este unul virtual si se desfasoara pe o platforma 3D, joburile oferite sunt la nivel national si acopera un numar mare de orase. Printre cel mai bine reprezentate in functie de numarul de oportunitati de cariera, se numara:

– Bucuresti – 370 joburi
– Timisoara – 117 joburi
– Sibiu – 60 joburi
– Iasi – 42 joburi
– Cluj-Napoca – 27 joburi
– Brasov – 23 joburi

In 2016, aproape jumatate dintre companii planuiesc sa recruteze studenti, absolventi sau candidati cu 0-3 ani experienta, in crestere fata de anul trecut. Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi reuneste cele mai multe oportunitati de angajare pentru juniori, pe care le poti accesa cu un singur click pana pe 14 august.

Related posts

Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani

Stefana Muresan

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

Investițiile directe ale companiilor străine, nivelul-record în 2016

Stefana Muresan

Programul și prioritățile MMACA în perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene

redactia

Trenchless Romania Conferința & Expoziție 2018

Ionut Oprea

Autobuz electric în teste prin mai multe orașe din Transilvania și Banat

Traian Dan

Nu mai funcționează monologul, în relația cu consumatorul: este nevoie de ceva vreme de dialog

Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a copiilor mici crește cu circa 5% în primul semestru din 2018

Stefana Muresan

WDP launches virtual marketing campaign with WDP Xplore tool

Ionut Oprea

The forced transformation of the Automotive industry

Papuc Irina

 3 președinți ai unor instituții cheie  participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

Ionut Oprea

Lime România introduce abonamentul de 18 lei pentru un număr nelimitat de închirieri a trotinetelor electrice timp de o săptămână

Papuc Irina

Asociația Dăruiește Viață, Deloitte, Impact Hub și Junior Achievement Romania sunt câștigătorii Trofeelor CCIFER Business Challenges 2020

Nicolae Pop

Se decalează termenele pentru recensământul populației

Traian Dan

Cities of Tomorrow #6: Reconversie și revitalizare

Ionut Oprea

HARMAN, 7.700 m2 in Metroffice, pe 10 ani

Ionut Oprea

Cum vrea să atragă noi angajați una dintre principalele companii de tehnologie și producătoare de jocuri video

Papuc Irina

36 de clădiri office în curs de certificare green

Ionut Oprea

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Aeroporturile din Europa, în audiență la Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

Sondaj: Românii reușesc să pună lunar deoparte câte 55 de euro, de cinci ori mai puțin decât austriecii și de două ori mai puțin decât slovacii

Papuc Irina

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Leave a Comment