Cluj IT&C

CJ | Borodi, Brinel: „IT-ul nu mai este doar o utilitate!”

Marcel Borodi si Dorin Pena

 

Miercuri, 2 martie, la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, a avut loc cel mai important eveniment din sectorul IT din Transilvania, Cluj Connecting Day. Acesta a fost organizat de BRINEL, cel mai important integrator de soluții IT din Transilvania și CISCO, liderul mondial din sector.

 

Specialiștii CISCO și Brinel au făcut demonstrații și le-au prezentat celor prezenți la eveniment cele mai noi soluții IT pentru firmele lor, inovații pentru care activează în sistemul medical și alte noi tehnologii. Cu această ocazie Marcel Borodi, CEO Brinel, a declarat că sectorul în care operează compania sa este unul plin de provocări și, cu toate acestea, este optimist, fiind convins că firma sa va înregistra creșteri și în perioada următoare. Astfel,în 2015, Brinel a înregistrat o creștere de 10-15%, iar în 2016, deși s-a constatat un blocaj cauzat de schimbările politice de la finalul anului trecut, este de așteptat o creștere similară, care va fi evidentă, probabil, după luna mai. Borodi a recunoscut că în România există o mare deschidere către noile tehnologii mai ales în domenii precum educația și medicina, dar interesul este evident și în sectoarele care sunt propulsate în această perioadă de fondurile europene. „IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde să devină un ingredient miraculos al supraviețuirii în noua etapă a schimbărilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, și în planuri diferite, iar fără un suport tehnologic adecvat, nu poți rezista. Daca nu te sincronizezi cu evoluția tehnologică, decizi că nu vrei să-ți mai continui activitatea în maxim 3 ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care îl fac funcțional pe termen lung, și a partenerilor care le pot susține, devin decizii de importanță strategică” a spus Marcel Borodi.

 

Pena: “Trăim un efect de digitalizare a societății”

 

Pe de altă parte, directorul general al CISCO România, Dorin Pena, a remarcat că a crescut în ultimii ani interesul investitorilor din zona privată pentru noile tehnologii și că se simt puternic investițiile europene pe piața IT din România. “Totuși, cred că am pierdut déjà doi ani pentru programele europene, iar șansele să mai apară o extindere după 2020 sunt destul de mici, așacă se vor pierde bani”, a afirmat reprezentantul CISCO. El a mai declarat că România oferă companiilor din sectorul IT o forță de muncă bine pregătită, foarte tânără, care face față provocărilor din domeniu. Cu toate acestea, deja se simte pe piață o lipsă a oamenilor “buni”. Salariile tentante și mediul de lucru din IT, însă, i-au convins pe mulți români plecați în străinătate să se decidă să se întoarcă în România, unde, déjà, se poate trăi la același nivel ca în Occident, cu ajutorul veniturilor din sctor. ”Trăim un efect de digitalizare a societății. Întrebarea este cum putem să ne adaptăm la ceea ce ne așteaptă. Asistăm, deja, la o explozie în ceea ce privește cantitatea de date și aplicații. În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicații mobile. Până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populație de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate în silozuri de date, izolate şi greu de folosit. Greu decriptabile vor fi şi atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate și vor avea o rază de acţiune mult mai largă”, a argumentat Dorin Pena.

Related posts

HR Summit Cluj-Napoca – modele de urmat

Nicolae Pop

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Stefana Muresan

Cluj: S-a semnat acordul de asociere pentru realizarea metroului și a trenului metropolitan

Stefana Muresan

Fabrica de lapte din Dej și-a instalat linii noi de ambalare

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj inaugurarează o nouă zonă de îmbarcare

redactia

“Preferatele” fiscului: societățile de construcții și firmele cu datorii

Nora Dumitrescu

Agricultorii de pe Valea Someșului se transformă în manageri de ferme

Nora Dumitrescu

Erste Group, partener principal oficial al Finalei League of Legends (LEC)

Traian Dan

Modelul belgian de zootehnie de familie va fi promovat în România

Nora Dumitrescu

Polonezii de la R22, investiții de 11 milioane de euro în România

Nora Dumitrescu

Șerban Țigănaș despre arhitectură, de la zei la pruncii nenăscuți

Ligia Voro

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Programul zborurilor operate de pe Aeroportul Cluj în luna septembrie

Stefana Muresan

Trei supermarketuri strâng alimente pentru persoanele defavorizate la Cluj

Nora Dumitrescu

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Life is Hard, profit de 500.000 lei

Stefana Muresan

Creșă din materiale ecologice de 1 milion de euro în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

ACI Cluj, cifră de afaceri cu 40% mai mare în 2016 și lucrări contractate de 40 mil. de euro în 2017

Stefana Muresan

DAFCOCHIM, connecting people – liantul între fermieri și furnizorii de inputuri

Ligia Voro

Proiectul de electrificare a liniei ferate Cluj Napoca – Oradea are toate avizele

Traian Dan

Life Is Hard a primit 1 milion de la BCR. Prin IMM Invest

Nora Dumitrescu

Două străzi din Cluj-Napoca, transformate cu 10 mil. euro, bani europeni

Stefana Muresan

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

Leave a Comment