Turism

| De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Marius Bodea si Hamad Obaidalla

 

Aeroportul Iasi a primit astazi vizita unei delegatii Flydubai, aflata pentru prima data in regiune, fiind una dintre cele mai importante companii din lume si cea mai puternica in ceea ce priveste numarul de pasageri.
Prezenta conducerii companiei FlyDubai la Iasi inseamna un pas important pentru evolutia aeroportului, precum si oportunitatea ca Iasul sa fie conectat direct cu centrul aviatiei mondiale.
 
Asa cum s-a anuntat in conferinta de presa din 26 mai 2016, din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii in programul de zbor a cursei directe Iasi–Dubai si retur, pentru inceput cu doua frecvente pe saptamana.
 
Compania Flydubai a constatat, in urma studiilor si a datelor culese de echipa tehnica si in urma negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iasi, ca piata din regiunea noastra are un potential urias, iar realizarea unei conexiuni directe Iasi-Dubai va aduce beneficii in economia locala. Iasul a devenit atractiv pentru noul operator, prin infrastructura moderna si facilitatile aeroportuare conforme cerintelor ICAO, dar si prin serviciile de calitate, remarcandu-se prin modul corect in care s-a dezvoltat intr-un timp foarte scurt.
Directorul companiei Flydubai, prezent la Iasi, a anuntat ca urmeaza sa fie facuti si alti pasi in realizarea unui proiect durabil, iar asta inseamna vizite la Iasi, pentru evaluari tehnice, incepand de luna viitoare.
 
„Datele inregistrate in Romania arata ca piata este foare importanta cata vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbeste cu insistenta despre conectivitate, lucru care demonstreaza cat de importanta este aceasta conectivitate pentru regiunea dumneavoastra. De atfel, succesul companiei noastre consta tocmai in ideea de conectivitate, legand mai multe culturi, realizand legaturi intre oameni. Am evaluat, am urmarit si monitorizat evolutia Aeroportului Iasi si ne intereseaza ideea de a realiza zboruri intre Dubai si Iasi. Avem o echipa care vine in Romania si face studii de vizibilitate in aceasta privinta. Exista, intr-adevar, potential urias pe piata in Iasi din N-E Romaniei catre Dubai, si din Dubai catre restul lumii”, a afirmat Hamad Obaidalla, directorul comercial al FlyDubai.
 
La randul sau, Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi a precizat ca „suntem onorati sa avem alaturi de noi conducerea FlyDubai, o companie tanara, de mare prestigiu, care inregistreaza, poate, cea mai mare dinamica in zona unde opereaza. Aeroportul Iasi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii trei ani, insa regiunii noastre, cu un areal de depaseste 5 milioane de cetateni, ii lipseste o conectivitate transoceanica, legatura cu un hub mondial, cum este Dubai. Inceperea acestor discutii sunt foarte importante pentru Aeroportul Iasi, pentru stabilirea parteneriatului cu compania Flydubai. Cu aceasta legatura, regiunea noastra trece la un alt nivel – ca sa fii conectat cu cel mai important hub al aviatiei la nivel mondial si cu cea mai atractiva destinatie din lume, Dubai, este o sansa uriasa pentru Iasi. Practic, aceasta conexiune va duce la bunastarea comunitatii noastre. Iar faptul ca ajungem in hubul Emirates, plecand din Iasi cu FlyDubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, inseamna ca vom putea ajunge peste tot in lume. Asta reprezinta evolutie intr-o comunitate. Le multumesc oaspetilor pentru efortul de a veni la Iasi si pentru perspectiva imbucuratoare de a avea o conexiune directa cu polul mondial al aviatiei”.
 
Compania FlyDubai a inceput sa efectueze zboruri spre Europa Centrala si de Est din 2014, Romania numarandu-se printre cele mai puternice piete din regiune. Urmatorul pas pe care FlyDubai intentioneaza sa il faca este acela de a-si dezvolta afacerea si in alte orase din tara, Iasul devenind noua zona de maxim interes, dupa Bucuresti, unde sunt deja operate zboruri zilnice.
 
FlyDubai detine o flota de 49 de aeronave si saptamanal efectueaza cate 1600 de zboruri spre 90 de destinatii din intrega lume, din Aeroportul Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume, folosit de aproximativ 70 de milioane de pasageri anul trecut, din care 9 milioane au fost deserviti de FlyDubai.
 

Related posts

Maramureșul are stand virtual de Târgul de Turism al României

Nora Dumitrescu

Se redeschide perla termală a Sălajului

Nora Dumitrescu

Gara de Nord Timișoara va fi renovată cu 21 de milioane de lei

Robert Bloancă

Clujul va avea charter de TelAviv

Nora Dumitrescu

Golf pentru toată lumea la Pianu de Jos. Joc bun!

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] #TraseulCareUnește un ONG cu Autoritățile

Transilvania Business

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Stefana Muresan

Castelul Banffy, din nou în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Timișoara va avea un drum direct, la patru benzi, spre autostrada A1

Robert Bloancă

[Enjoy Transylvania!] Harghita – natural treasure in the heart of Szekler Land & unique places to visit

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] The Palace of Culture – A masterpiece of the Transylvanian Secession style. Over 100 years of art and culture

Transilvania Business

MS | „Drumul Sării”, noua atracţie turistică a Sovatei

Transilvania Business

Sălajul vrea să cumpere Castelul Wesselenyi

Nora Dumitrescu

Theodora Golf Club anunță calendarul competițiilor pe 2018

Stefana Muresan

FOTO: Potcoava Mountain Hideaway, ascunzătoarea de la munte

redactia

Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în Ocna Mureş

Stefana Muresan

Club Aventura Praid, unicul parc subteran de aventură din Europa. Investiţie de circa 250.000 de euro

redactia

Restricțiile de călătorie în țările UE sunt actualizate pe o platformă creată de un clujean

Ion Surdu

Superland, cel mai mare loc de joacă pentru copii din sud-estul Europei, investiție de aproximativ 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Județul Cluj – prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Stefana Muresan

Lacul Ursu din Sovata, redeschis pentru îmbăiere

Stefana Muresan

Street Food Festival revine la Oradea în perioada 9 – 11 octombrie 2020

Traian Dan

Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

redactia

Leave a Comment