Cultural Sibiu

SB | Începe Sibiu Jazz Festival

Sibiu Jazz Festival

 

Concursul Sibiu Jazz Festival deschide saptamâna jazzistică de la Sibiu

 

În perioada 23- 29 mai, Sibiul găzduiește Festivalul Internațional de Jazz organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival. Ca în fiecare an, Concursul SJF deschide săptămâna jazzistică de la Sibiu. Evenimentul se desfășoară între 23 și 25 mai și va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.

 

Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival aduce anul acesta la Sibiu 16 concurenți (formații si soliști), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria și România. Participanții vor fi evaluați de un juriu alcătuit din experți recunoscuți în domeniul muzicii de jazz.

 

Participanții ediției de anul acesta sunt: Pippi Dimonte, BB Quintet, Bigg Dimm a’Band, Koszorus Krisztina și Szász Csaba,The Twisters, Antaki, Youvenis, Viorica Pintilie Quartet, Groovy Bastards, Cristina Radu, Iulia Heleanu, Maria Boldan, George Vasluianu, Lavinia Simionescu, Madalin Oprișanu și Sandu Bantas.

 

„Concursul Sibiu Jazz Festival, inițiat în 1979, a crescut generații de ”copii” ai jazzului. Competiția promite să poarte mai departe o misiune asumată acum mulți ani de Festivalul de Jazz de la Sibiu – aceea de a descoperi, a promova și a crește tinerele talente. Nu există jazzman român, a cărui evoluție să nu fi fost marcată, în vreun fel sau altul, de Concursul și Festivalul de Jazz de la Sibiu”, spune Simona Maxim, directorul festivalului.

 

În mod tradițional, seara de miercuri, 25 mai, va marca încheierea Concursului Sibiu Jazz Festival, prin Gala Laureaților și două concerte speciale: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșă (câștigători 2015) și Amalia Preda Quartet (câștigătoare 2014).

 

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.

 

Între 26 și 29 mai, festivalul continuă cu evenimente care se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Iubitorii de jazz vor putea savura concertele celor de la Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș. De asemenea, pe toată perioada festivalului se poate vizita expoziția de fotografie Focus Jazz, expoziție ce prezintă în fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu. Pentru prima dată, această expoziție tradițională este completată cu lucrările colecției Musical Body Sounds realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de către artistul fotograf Tibor Jakab. Festivalul se va încheia pe 29 mai cu Jazz for Kids, o serie de concerte educative și ateliere de creație pentru copii.

 

Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs pe concurs.sibiujazz.ro .

 

Despre Sibiu Jazz Festival

 

Fondat la începutul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, cand însăși existența acestei muzici abia depășește un secol.

Related posts

12 candidați pentru Consiliul de Administrație a Romgaz

Ligia Voro

Lucrările avansează la acoperișul Palatului Episcopal, distrus într-un incendiu

Ligia Voro

Volkswagen ID.4 – mobilitate sustenabilă cu tehnologie de la Continental

Nicolae Pop

#EuroscolaRo2018: Interviu cu Cristian Manolachi, omul din spatele emblemei culturale a Clujului

redactia

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Acrobați, instalații de foc, decor autentic românesc și multe alte surprize la UNTOLD

Ligia Voro

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Ligia Voro

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Papuc Irina

Firma Famatech din Sibiu a început producția de măști și viziere

Papuc Irina

Cea mai mare competiție internă de granturi de cercetare din România, lansată de o universitate din Transilvania: aproape un milion de euro

Ion Surdu

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

Fațadele clădirilor vechi din centrul istoric al Oradiei intră în reabilitare

Traian Dan

Producție în creștere a Romgaz, prin punerea în exploatare a sondei 77 Rosetti

Ligia Voro

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

CRUCEA, DE LA COMUNITATE LA COMUNIUNE. 100 DE CRUCI LA 100 DE ANI

redactia

Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a împlinit 10 ani

redactia

Marile bulevarde din Sibiu au iluminat nou: cu LED

Ion Surdu

Mai sunt 30 de zile pentru înscrierile la Astra Film Festival

Stefana Muresan

Sibiu: a început prima etapă de vot a proiectelor depuse în programul de bugetare participativă 2019

Papuc Irina

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

Visma Software se extinde în Sibiu și Timișoara

Stefana Muresan

Romgaz, rezultate istorice în 2017

Stefana Muresan

Mediul de afaceri chinez, studiat la Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment