Eveniment Sibiu

SB | Sibiul, o uriasa pasarela de moda

Pe pasarela suspendată din Piața Mică vor defila colecții semnate de șapte designeri

 

Pentru o săptămână, numele orașului Sibiu va fi sinonim cu moda.În fiecare zi de festival sunt programate trei prezentări individuale, petreceri și o impresionantă Gală, în 23 iulie, în Piața Mică.
După două zile în cetatea Alba Carolina, Feeric Fashion Week se mută la Sibiu pentru șase zile pline de fast și spectacole impresionante. Cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est programează peste 50 de evenimente, prezentări de modă, degustări de vin sau petreceri cu tematici diverse.
Primul eveniment al săptămânii are loc luni, la Castelul Jidvei, unde Diana Pavelescu va susține o amplă prezentare, numită The Heritage, despre cele mai vechi soiuri de vin produse în România, despre podgoriile din Podișul Transilvaniei și despre cum se dezvoltă și tehnologizează aceste podgorii.
Marți, șirul show-urilor individuale începe cu o prezentare susținută de designerul Mihaela Cîrlugea, în prima curte interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare. La ora 14, Bianca Popp, unul dintre designerii prezenți an de an la săptămâna modei de la Sibiu, revine cu o nouă prezentare complet ieșită din tipare. Noua colecție a designerului mutat la Paris va fi prezentată în cușca leilor din Grădina Zoologică. Iar animalele vor avea rolul lor în prezentare.
Prima seară de festival se încheie cu o prezentare de costume de baie a brandului parizian Lise Charmel, prezentare ce va avea loc la Versailles by Buonavista, unde va avea loc și prima petrecere din festival, o petrecere pe marginea piscinei.
Miercuri, străduțele cochete ale Sibiului revin în prim planul modei internaționale. Brandul Ruma Zapatos, prezent pentru 10 ani consecutiv la Argentina Fashion Week, cu prezențe constante la evenimente de modă din Paris, Milano sau Dubai, aduce la Sibiu o nouă colecție de pantofi și poșete, ce vor fi prezentate publicului de la ora 13, în tunelul ce leagă strada Mitropoliei de strada Xenopol.
La ora 14, Gina Cas prezintă colecția Ludic pe linia de producție paste făinoase a companiei Boromir. Colecția este creată în totalitate din neopren, cu o cromatică îndrăzneață și o abordare futuristă a compoziției de linii și forme.
Ultima prezentare individuală a zilei de miercuri va aduce invitații festivalului la Palatul Brukenthal din Avrig unde pe lângă prezentarea Laviniei Ilieș, ce va avea loc la ora 19, vor participa și la un nou eveniment marca Jidvei, „Tehnica degustării vinurilor”. Seara se încheie în Feeric Venue, la Redal Expo, unde de la ora 22 vor defila colecții semnate Vasilije Kovacek, Bianca Popp, Pimpi Smith și Agatha Ruiz de la Prada. La finalul prezentărilor de modă, cei șapte ambasadori Feeric de anul acesta își vor primi distincțiile după care va avea loc și prima petrecere realizată în colaborare cu Jidvei, „Mysterium after-party”.
A treia zi de festival la Sibiu debutează de la ora 13 cu prezentarea Alinei Moza, pe aleea ce leagă strada Xenopol de bulevardul Nicolae Bălcescu. Creațiile designerului sunt o fuziune curajoasă între poveste și ingeniozitate și au menirea de a îmbrăca personalități cu o filosofie de viață puternică. Trei ore mai târziu, în Biserica Evanghelică din Cristian va avea loc prezentarea brandului Sarah Jessy Jones. Cei doi designeri argentinieni Diego de Biase și Eduardo Perez vin pentru a doua oară la Feeric Fashion Week, cu o colecție la fel de impresionantă ca și cea de anul trecut. De la Cristian, prezentările de modă se mută din nou în Fabrica Boromir, într-o prezentare plină de geometrie realizată de designerul spaniol Albec Bunsen, în moara Cibin a companiei. Yvan Andreu, Petra Orha, Spoff și designerul grec Mario Karavasilis vor închide seria prezentărilor de joi, în Feeric Venue, unde seara se va încheia cu o nouă petrecere tematică marca Feeric Fashion Week.
Penultima zi de festival debutează într-un loc magic, fără nicio exagerare. Una din principalele atracții ale județului Sibiu, Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus va fi transformat într-o pasarelă de poveste pentru noua colecție a designerilor maltezi Charles & Ron. Ana Maria Galan, primul designer străin care a prezentat în cadrul festivalului de la Sibiu, revine cu o nouă colecție la Palatul Brukenthal din Avrig, de la ora 16, iar de la ora 19, Natalia Vasiliev prezintă colecția „În căutarea lui Gaudi”, în superba sală festivă a Bibliotecii Astra. În ultima seară de prezentări în Feeric Venue vom putea admira creațiile realizate de Dicky Ishak, Ștefania Borodi, Tenue de Saf și Donka Stakovski.
Sâmbătă e ziua de gală la Feeric Fashion Week. Două prezentări individuale absolut impresionante vor încânta publicul, de la ora 13 prezentarea Cyliei Dora, pe strada Manejului, iar de la ora 16, prezentarea Emmei Viedma, pe placa turnantă din depoul CFR.
Tot sâmbătă, la ora 18, Palatul Brukenthal din Avrig va fi gazdă unui nou eveniment special, o prezentare de vinuri Jidvei sub genericul „Femeia și vinul”, susținută de Diana Pavelescu.
Seara, pe pasarela suspendată din Piața Mică vor defila modele ce vor prezenta colecții semnate de șapte designeri, Vali Ciobanu, Mona Predescu, Catch Michelle, Roxana Pârvu, Serrousi și Gloria Dimitrova. Gala Feeric începe la ora 21 și se va încheia în jur de ora 23, când va începe ultima petrecere a acestei ediții Feeric Fashion Week, Jidvei after-party la Redal Expo.

Related posts

Clinica de Fertilitate Polisano, singurul centru integrat de medicină materno-fetală din Transilvania

Ligia Voro

Curățenia și deszăpezirea Sibiului, încredințate unor firme din Deva și Sibiu, contract de peste 14 mil lei

redactia

Agenda Startarium PitchDay 2018 – Pentru toți cei care sunt, aspiră să devină sau lucrează cu antreprenori

redactia

Impozitarea cladirilor in 2016. Taxele locale pentru persoane juridice

Transilvania Business

Bănci smart, instalate în Piața Mică din Sibiu: fabricate în Cehia, din oțel, acoperit cu lemn tropical, prevăzute cu panouri fotovoltaice

Ion Surdu

ABSL announces Timișoara Business Mixer: One step further: How Innovative can we be in the Business Services Industry? November 20th 2018, Hotel Boavista

redactia

Impact Hub Bucharest aduce în București Finala Regională Central European Startup Awards 2019

redactia

BERD, Allianz-Tiriac Asigurări și Kompass împărtășesc idei de business managerilor din România

Stefana Muresan

Visma Software se extinde în Sibiu și Timișoara

Stefana Muresan

Cinci județe din Ardeal în top 10 al sosirilor și înnoptărilor turistice în România

Traian Dan

Brașovul și Maramureșul, în topul turismului rural dintre ani

Nora Dumitrescu

Marile tranzacții office ale RE/MAX s-au mutat în zona Bucureștiului

Nora Dumitrescu

Karpatia Pony Show la a treia ediție!

Stefana Muresan

Salonul Auto la BBP

“Razboiul” pentru talente in HR

Transilvania Business

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Curs de bună practică pentru organizarea și implementarea procedurilor de curățenie profesională în clădiri

redactia

Forumul Internațional al Marilor Fermieri RALF, pe 8 noiembrie, la București

redactia

Aeroportul Internațional "Avram Iancu", zboruri către 10 destinații de vacanță din Turcia, Grecia și Egipt

Stefana Muresan

EXPO REAL 2017: strong sector, strong show

Ionut Oprea

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Punct și de la capăt: de la adversitate spre conformitate

3,8 milioane de euro pentru proiecte din PNDR

Transilvania Business

Robotul umanoid InMoov se întâlnește cu vizitatorii Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Leave a Comment