Amtek Auto, unul dintre cei mai mari producători de piese auto integrate din India, a anunţat săptămâna trecută semnarea unui contract pentru achiziţia Rege Holding din Germania, care produce componente pentru industria auto, dar şi non-auto. Rege deține o fabrică și la Brașov, singura din afara Germaniei.
Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică şi se va încheia în luna august a acestui an. Achiziţia fabricilor Rege se va face prin subsidiara din Singapore, Amtek Precision Engineering Pte Ltd.
În fabrica Rege România, inaugurată în 2006, se produce corpul metalic al blocului de supape pentru ABS, dar şi două unităţi de producţie în Germania. Printre clienţii mari pentru care produce se numără Continental, General Motors, Kia Motors, Nemak și Volkswagen.
Rege Automotive România a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 9,08 milioane de euro și un număr de 213 angajaţi.
„Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia Rege, care întăreşte poziţia Amtek pe piaţa din Europa. Tranzacţia ne asigură acces la capacităţi semnificative de prelucrare şi ne consolidează producţia de cilindrii şi carcase din afara Indiei. În plus, afacerea achiziţionată ne oferă şi diversificare prin segmentul non-auto”, a declarat John Flintham, vicepreşedinte al Amtek Auto.
Cine este Amtek Auto
Indienii de la Amtek şi-au anunţat încă din 2007 planuri pentru deschiderea unei fabrici în România, însă până în acest moment nimic nu s-a concretizat. Anul acesta, Amtek a ieşit la cumpărături şi şi-a adăugat în portofoliu un producător german – Scholz Edelstahl, dar şi unul din Japonia – Asahi Tech Corp.
Înfiinţată în 1985, Amtek Auto deţine fabrici în Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Statele Unite şi Mexic.
Veniturile consolidate ale grupului Amtek în primul trimestru din anul fiscal 2015 (nr. – care cuprinde ultimele trei luni din 2014) au fost de 756 de milioane de dolari.
Principalii clienţi pentru care produc sunt BMW, BorgWarner, Caterpillar, CNH America, Cummins, Fiat, Ford, GM, Halliburton, Hero, Honda, JCB, Maruti Suzuki, Tata JLR, Timken şi Volkswagen.
Și chinezii au trecut la preluări
La Brașov mai funcționează două fabrici germane controlate de chinezii de la Joyson Electronics – Preh România și Quin România. Preh a intrat în portofoliul grupului chinez în urmă cu aproximativ cinci ani, în timp ce preluarea celor de la Quin a avut loc în urmă cu un an.
Preh produce comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală, clienţii companiei fiind producătorii auto BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler, în timp ce Quin produce game variate de elemente ornamentale pentru interiorul autovehiculelor (ornamente de bord, ornamente de uşi, console, în variante pe furnir şi plastic), game de volane auto în variante de lemn şi piele, dar şi schimbătoare de viteză. Principalii clienţi ai Quin România sunt Daimler, Audi, BMW, Autoliv şi alţi furnizori pentru industria auto.
Veniturile anuale al concernului Rege sunt de aproximativ 200 de milioane de euro şi are, potrivit site-ului propriu, 1.670 de angajați.
de Ovidiu Vrînceanu, bizbrasov.ro
Citește și:
Trei orașe din Ardeal în Top 3 pe țară la secțiunea Managementul deșeurilor
În urma Raportului național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale – „Cetățeni activi pentru servicii publice de…
25 iunie 2022
Simtel va construi 18 centrale fotovoltaice pentru Carmistin
Compania de inginerie și tehnologie Simtel Team va ridica mai multe centrale fotovoltaice, multe în zona Transilvaniei pentru…
25 iunie 2022
RAAL va primi o finanțare de 5 milioane euro de la CEC Bank
CEC Bank a acordat producător de sisteme de răcire RAAL Bistrița o finanțare de 5 milioane de euro…
25 iunie 2022
Aeroportul Cluj: “Creșterea bruscă a traficului a produs foarte multe întârzieri”
Lipsa de personal în mai multe sectoare aeriene a generat multe întârzieri și anulări de curse, constată David…
25 iunie 2022
Drumul expres Arad – Oradea va fi împărțit pe trei tronsoane
Încă o noutate cu privire la proiectul drumului expres Arad-Oradea. Printr-o adresă transmisă joi, 23 iunie 2022, Consiliului…
24 iunie 2022
Freyrom va construi cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu Oradea
A fost semnat contractul pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din…
24 iunie 2022
S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de gaz în Zona Metropolitană Oradea
Vineri, 24 iunie, la sediul Consiliului Județean Bihor, s-a semnat contractul pentru finanțarea din fonduri europene a lucrărilor…
24 iunie 2022
Clujenii de la BOOKR au bătut palma cu Uber
Start-up-ul clujean de rezervări BOOKR a intrat în parteneriat strategic cu Uber în direcția strategică de dezvoltare a…
24 iunie 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Un nou proiect pentru DAW Bența România
Conducerea societății DAW Bența România SRL, […]
25 iunie 2022
Hotărâre care vizează Parcul Industrial Mureș, modificată
Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, […]
25 iunie 2022
Creșteri de tarife la apă și canalizare-epurare în zona Luduș – Miheșu de Câmpie
Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, […]
24 iunie 2022
”Din Livada”, poveste de succes cu gust natural de cireșe
Zona Reghin-Batoș oferă numeroase şanse de […]
23 iunie 2022
Zonă de agrement, în pregătire lângă Complexul ”Weekend”
Reprezentanții societății Anvergo SRL Târgu […]
23 iunie 2022
Târgu Mureș: Detalii despre mega-investiția Delgaz Grid de pe strada Gheorghe Doja
Delgaz Grid derulează în această perioadă, pe […]
23 iunie 2022
Azomureș suspendă temporar producția de amoniac
Piața europeană a gazelor naturale a […]
22 iunie 2022
Ștefan Ormenișan, despre rădăcinile transilvănene și Mindthegap la TEDx Cornișa
Piesa de puzzle a domeniului antreprenoriatului […]
22 iunie 2022