Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BV | Rege Automotive a fost preluată de un grup indian

Amtek Auto, unul dintre cei mai mari producători de piese auto integrate din India, a anunţat săptămâna trecută semnarea unui contract pentru achiziţia Rege Holding din Germania, care produce componente pentru industria auto, dar şi non-auto. Rege deține o fabrică și la Brașov, singura din afara Germaniei.
Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică şi se va încheia în luna august a acestui an. Achiziţia fabricilor Rege se va face prin subsidiara din Singapore, Amtek Precision Engineering Pte Ltd.
În fabrica Rege România, inaugurată în 2006, se produce corpul metalic al blocului de supape pentru ABS, dar şi două unităţi de producţie în Germania. Printre clienţii mari pentru care produce se numără Continental, General Motors, Kia Motors, Nemak și Volkswagen.
Rege Automotive România a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 9,08 milioane de euro și un număr de 213 angajaţi.
„Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia Rege, care întăreşte poziţia Amtek pe piaţa din Europa. Tranzacţia ne asigură acces la capacităţi semnificative de prelucrare şi ne consolidează producţia de cilindrii şi carcase din afara Indiei. În plus, afacerea achiziţionată ne oferă şi diversificare prin segmentul non-auto”, a declarat John Flintham, vicepreşedinte al Amtek Auto.
Cine este Amtek Auto
Indienii de la Amtek şi-au anunţat încă din 2007 planuri pentru deschiderea unei fabrici în România, însă până în acest moment nimic nu s-a concretizat. Anul acesta, Amtek a ieşit la cumpărături şi şi-a adăugat în portofoliu un producător german – Scholz Edelstahl, dar şi unul din Japonia – Asahi Tech Corp.
Înfiinţată în 1985, Amtek Auto deţine fabrici în Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Statele Unite şi Mexic.
Veniturile consolidate ale grupului Amtek în primul trimestru din anul fiscal 2015 (nr. – care cuprinde ultimele trei luni din 2014) au fost de 756 de milioane de dolari.
Principalii clienţi pentru care produc sunt BMW, BorgWarner, Caterpillar, CNH America, Cummins, Fiat, Ford, GM, Halliburton, Hero, Honda, JCB, Maruti Suzuki, Tata JLR, Timken şi Volkswagen.
Și chinezii au trecut la preluări
La Brașov mai funcționează două fabrici germane controlate de chinezii de la Joyson Electronics – Preh România și Quin România. Preh a intrat în portofoliul grupului chinez în urmă cu aproximativ cinci ani, în timp ce preluarea celor de la Quin a avut loc în urmă cu un an.
Preh produce comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală, clienţii companiei fiind producătorii auto BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler, în timp ce Quin produce game variate de elemente ornamentale pentru interiorul autovehiculelor (ornamente de bord, ornamente de uşi, console, în variante pe furnir şi plastic), game de volane auto în variante de lemn şi piele, dar şi schimbătoare de viteză. Principalii clienţi ai Quin România sunt Daimler, Audi, BMW, Autoliv şi alţi furnizori pentru industria auto.
Veniturile anuale al concernului Rege sunt de aproximativ 200 de milioane de euro şi are, potrivit site-ului propriu, 1.670 de angajați.
de Ovidiu Vrînceanu, bizbrasov.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SM | Woco PSC Rom a deschis o nouă fabrică în Satu Mare

Articolul următor

MS | Romgaz investește pentru România

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share