Amtek Auto, unul dintre cei mai mari producători de piese auto integrate din India, a anunţat săptămâna trecută semnarea unui contract pentru achiziţia Rege Holding din Germania, care produce componente pentru industria auto, dar şi non-auto. Rege deține o fabrică și la Brașov, singura din afara Germaniei.
Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică şi se va încheia în luna august a acestui an. Achiziţia fabricilor Rege se va face prin subsidiara din Singapore, Amtek Precision Engineering Pte Ltd.
În fabrica Rege România, inaugurată în 2006, se produce corpul metalic al blocului de supape pentru ABS, dar şi două unităţi de producţie în Germania. Printre clienţii mari pentru care produce se numără Continental, General Motors, Kia Motors, Nemak și Volkswagen.
Rege Automotive România a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 9,08 milioane de euro și un număr de 213 angajaţi.
„Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia Rege, care întăreşte poziţia Amtek pe piaţa din Europa. Tranzacţia ne asigură acces la capacităţi semnificative de prelucrare şi ne consolidează producţia de cilindrii şi carcase din afara Indiei. În plus, afacerea achiziţionată ne oferă şi diversificare prin segmentul non-auto”, a declarat John Flintham, vicepreşedinte al Amtek Auto.
Cine este Amtek Auto
Indienii de la Amtek şi-au anunţat încă din 2007 planuri pentru deschiderea unei fabrici în România, însă până în acest moment nimic nu s-a concretizat. Anul acesta, Amtek a ieşit la cumpărături şi şi-a adăugat în portofoliu un producător german – Scholz Edelstahl, dar şi unul din Japonia – Asahi Tech Corp.
Înfiinţată în 1985, Amtek Auto deţine fabrici în Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Statele Unite şi Mexic.
Veniturile consolidate ale grupului Amtek în primul trimestru din anul fiscal 2015 (nr. – care cuprinde ultimele trei luni din 2014) au fost de 756 de milioane de dolari.
Principalii clienţi pentru care produc sunt BMW, BorgWarner, Caterpillar, CNH America, Cummins, Fiat, Ford, GM, Halliburton, Hero, Honda, JCB, Maruti Suzuki, Tata JLR, Timken şi Volkswagen.
Și chinezii au trecut la preluări
La Brașov mai funcționează două fabrici germane controlate de chinezii de la Joyson Electronics – Preh România și Quin România. Preh a intrat în portofoliul grupului chinez în urmă cu aproximativ cinci ani, în timp ce preluarea celor de la Quin a avut loc în urmă cu un an.
Preh produce comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală, clienţii companiei fiind producătorii auto BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler, în timp ce Quin produce game variate de elemente ornamentale pentru interiorul autovehiculelor (ornamente de bord, ornamente de uşi, console, în variante pe furnir şi plastic), game de volane auto în variante de lemn şi piele, dar şi schimbătoare de viteză. Principalii clienţi ai Quin România sunt Daimler, Audi, BMW, Autoliv şi alţi furnizori pentru industria auto.
Veniturile anuale al concernului Rege sunt de aproximativ 200 de milioane de euro şi are, potrivit site-ului propriu, 1.670 de angajați.
de Ovidiu Vrînceanu, bizbrasov.ro
Citește și:
Prof. Univ. Dr. Ovidiu S. Cotoi: “Studenții reprezintă pentru mine cea mai importantă resursă a Universității”
Prof. Univ. Dr. Ovidiu S. Cotoi, Decan al Facultății de Medicină, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe…
5 iunie 2023
Prof. Univ. Dr. Oana-Cristina Mărginean: “Munca cu copilul este o provocare și uneori este chiar mai greu decât cu adultul, dar este foarte frumoasă”
Prof. Univ. Dr. Oana-Cristina Mărginean conduce Secția Clinică de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu…
5 iunie 2023
Transilvania Construcții investește peste 10 mil. euro în producția de energie verde
Transilvania Construcții are în plan investiții de peste 10 mil. euro în generarea de energie verde în toate…
4 iunie 2023
Bonas a trecut de pe pierdere pe profit
Producătorul clujean de lactate a anunțat venituri de 7 milioane de lei în trimestrul 1 (T1), în creștere…
2 iunie 2023
Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului
În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
2 iunie 2023
Pista aeroportului clujean va avea sistem de detecție a obiectelor străine
Contractele de finanțare pentru două proiecte de la Cluj-Napoca au fost semnate în 26 mai. Pista de decolare-aterizare…
2 iunie 2023
Farmec ia premii în serie la București
Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
2 iunie 2023
ACI intră pe ultima turnantă cu Polivalenta din Blaj
Lucrările la amenajarea obiectivului din județul Alba au intrat pe ultima sută de metri, a anunțat constructorul clujean.…
2 iunie 2023
Zi de Zi știri economice:
