Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SB | Fonduri europene de 313 milioane de lei prin CJ Sibiu

Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu
Din anul 2008, când a început absorbţia Fondurilor Europene, Consiliul Judeţean Sibiu a câştigat finanţarea a 19 proiecte, în valoare totală de peste 313 milioane de lei, bani ce au fost folosiţi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al locuitorilor judeţului.
În acest moment se află în derulare 9 proiecte finanţate din Fonduri Europene, în valoare totală de 172.270.472,08 lei. Dintre acestea, cel mai mare proiect este „Sistemul de management integrat al deşeurilor în Judeţul Sibiu”, în valoare totală de 80.298.789 lei. Acesta va fi finalizat în decembrie 2015. Domeniile în care proiectele cu finanţare europeană vor fi finalizate în acest an sunt dintre cele mai diverse, de la infrastructură, la reabilitarea centrelor de învăţământ special, la proiecte pentru ocuparea forţei de muncă şi modernizare IT.
„Fondurile europene au fost accesate pentru domenii în care am considerat că este nevoie majoră de investiţii şi modernizare. Aceste fonduri reprezintă o sursă importantă de finanțare care, pe lângă bugetul județean și cel național, pot fi folosite la modernizarea întregului judeţ şi la creșterea calității vieții pentru toți locuitorii, într-un ritm mai accelerat. Şi toate acestea ne apropie tot mai mult de o normalitate pe care ne-o dorim pentru județul Sibiu. În aceste condiții, vom continua accesarea de fonduri europene pentru a ne îndeplini toate obiectivele din Strategia de Dezvoltare Economică și Socială adoptată de consilierii județeni la începutul acestui mandat ”, spune Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Alte 10 proiecte derulate cu ajutorul Fondurilor Europene au fost finalizate deja, iar valoarea totală a acestora este de 141.219.807,29 lei. Proiectul cu cea mai mare valoare deja finalizat este „Modernizarea drumului judeţean DJ 106 Sibiu-Cornăţel-Alţâna-Bârghiş-Agnita”. Investiţia s-a ridicat la 52.472.634,46 lei şi s-a derulat în perioada 2008-2012. Unul dintre proiectele care au vizat în primul rând confortul sibienilor și creșterea calității serviciilor medicale a fost modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului clinic Judeţean. Timp de 3 ani, din 2010 până în 2013, aici s-au investit 7.469.379,42 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TM | Universitatea Politehnica Timișoara - 95 de ani

Articolul următor

SB | Cum a fost la Conferința Managementul Performanței în România 2015?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share