Sibiu Turism

SB | Transilvania „Best in travel 2016” pentru piaţa britanică

Transilvania la London Destinations Show
Judeţul Sibiu a participat în premieră anul acesta la târgul de turism London Destinations Show (04-07 februarie), destinat marelui public, în standul României, decorat cu fotografii din Sibiu şi cu personajele simpatice din filmul de animaţie Hotel Transilvania.
Prezenţa unui public numeros, entuziast şi interesat, ne-a confirmat poziţionarea extraordinară de care beneficiază regiunea noastră în Marea Britanie. Publicitatea făcută de renumitul ghid Lonely Planet, filmul Hotel Transilvania, proiectele şi vizitele prinţului Charles în regiune, cursa aeriană directă contribuie cu certitudine la creşterea încrederii în destinaţie şi la incitarea britanicilor de a o vizita.
Marea majoritate a vizitatorilor au fost seniori activi, interesaţi de circuite culturale organizate, cu înnoptări în structuri de cazare de calitate şi vizite ghidate în oraşe istorice. Bucătăria zonei, participarea la sărbători şi festivaluri locale, drumeţii scurte, arta tradiţională şi interacţiunea cu localnicii au fost temele de interes cel mai des evocate.
Tinerii britanici au căutat sejururi de observare a florei şi faunei (ursul brun), tururi pe bicicicletă şi trasee de drumeţie în Carpaţi. Preferă să călătorească cu trenul şi cu mijloace de transport în comun, să descopere autenticitatea culturală şi locuri inedite precum hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.
Standul a fost vizitat de reprezentantul Lonely Planet şi de co-autorul ghidului Rough Guide Romania 2016, Tim Burford. Acesta din urmă a apreciat eforturile de animare a satelor, de conservare a ecosistemelor şi a salutat interzicerea fumatului în spaţiile publice.
Este de remarcat numărul mare de vizitori care au rezervat deja vacanţa în regiune şi care au primit cu bucurie voucherele oferite de Arka Park Păltiniş şi sejurul de trei zile la Bassen Pension.
Biroul de promovare al României la Londra continuă campania de promovare a Transilvaniei în Marea Britanie în parteneriat cu 40 de restaurante din lanţul Harry Ramsden’s, apreciate de britanici pentru meniul „fish and chips”. Căştigătorul concursului va beneficia de un sejur în Transilvania oferit de agenţia sibiană Carpathian Travel Center.
Promovarea judeţului Sibiu continuă pe piaţa internă.
În perioada 25-28 februarie, Consiliul Judeţean Sibiu, Asociaţia Judeţeană de Turism, Primăria Municipiului Sibiu, alături de Aeroportul Internaţional Sibiu, Centrul de informare turistică Avrig, operatori turistici şi culturali vor promova oferta turistică a judeţului la Târgul de Turism al României de la Bucureşti.
Standul Sibiului are o suprafaţă de 49 mp şi va fi amplasat în hala C4 a Centrului expoziţional Romexpo.
Târgul de turism al României este o platformă eficientă de întâlnire cu specialiştii din turism şi cu parteneri instituţionali, şi o foarte bună ocazie de a interacţiona direct cu consumatorii de servicii turistice. Pe lângă destinaţiile şi atracţiile consacrate, echipa sibiană va promova noutăţile privind agenda evenimentelor culturale, sportive şi gastronomice, noile trasee de drumeţie şi de bicicletă, centrele de agrement, circuitele tematice, pachetele şi ofertele operatorilor.
În prima zi a târgului, Asociaţia Judeţeană de Turism şi partenerii din Federaţia Asociaţiilor de Promovare din România, vor avea întâlniri de lucru cu reprezentanţii birourilor de promovare a României din Beijing, Berlin, Londra, Moscova, Paris, Roma, Varşovia şi Viena.
Operatorii turistici şi culturali sunt invitaţi să transmită ofertele de servicii destinate agenţiilor de turism şi/sau turiştilor individuali în format electronic la adresa promovare@sibiu-turism.ro, sau să le depună la sediul Consiliului Judeţean, str. G-ral Magheru nr. 14, Sibiu, camera M03, până în data de 23.02.2016 la ora 15.00.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Fragmente de jurnal în căutarea unui sens: Via Transilvanica

Transilvania Business

SB | Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

foodpanda: Comenzile online de mâncare s-au dublat în iunie față de începutul anului

Ligia Voro

388 de bebelusi s-au nascut in primele 6 luni la maternitatea Polisano din Sibiu, in crestere cu 10% fata de anul trecut

Stefana Muresan

CNAIR va concesiona spațiile de servicii de pe A1 Sibiu-Deva. Stații de încărcare pentru vehicule electrice și alte facilități

Papuc Irina

UNTOLD 2019 va avea cea mai impresionantă producție de festival

Ligia Voro

Sibiu Feeric Fashion Week de 10

Ionut Oprea

CNAIR a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire a municipiului Mediaş, proiect de peste 125 de milioane de lei

redactia

[Enjoy Transylvania!] From El Camino, passing through Via Maria Theresia, to Via Transilvanica

Transilvania Business

TAROM lansează ruta Sibiu – Stuttgart

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Drumul aurului

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, declarată de utilitate publică

redactia

Sibiul, ocupat 94% de Summit

redactia

Golf pentru toată lumea la Pianu de Jos. Joc bun!

Ligia Voro

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Primăria Sibiu: măsuri de reducere a impactului negativ pentru businessul local cauzat de Covid-19

Papuc Irina

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Primăria Sibiu scutește agenții economici locali de la plata taxei speciale pentru salubrizare

Ion Surdu

Compania Scheugenpflug, furnizor pentru Continental, BMW Group, Bosch și Audi, subsidiară la Sibiu

redactia

SB | Cum a fost la Conferința Managementul Performanței în România 2015?

Transilvania Business

Sibiu: Strabag modernizează drumul județean Copşa Mică-Motiş, investiție de 4,5 mil. euro

Stefana Muresan

Omul de afaceri Cristian Răspopa a repus în circulație, pe Valea Arieșului, Mocănița – simbol al Țării Moților

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (4) Castel Vinum

Transilvania Business

Leave a Comment