Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Karpatia Horse Show 2016

A început numărătoarea inversă pentru cel mai exclusivist eveniment hipic al anului: Karpatia Horse Show, ediția a III-a, care se va desfășura în perioada 30 septembrie-2 octombrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova, şi se adresează atât iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, cât și celor care apreciază farmecul domeniilor nobiliare și doresc experiențe inedite, organizatorii pregătind anul acesta o serie de activități conexe menite să redea viața domeniului de 130 de hectare.

Desfăşurat pe un domeniu vast, administrat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti, concursul Karpatia Horse Show beneficiază anul acesta de o regândire a spaţiului competiţional, datorită aportului designerului irlandez Peter Fell. Dublarea numărului de treceri ale călăreţilor prin dreptul fiecărui punct de vizionare de pe traseu va adaugă spectacolului hipic o notă suplimentară de spectaculozitate! În plus, Gabor Fintha, unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi designeri de obstacole de atelaje din lume a construit pe domeniul Cantacuzino un parcurs la un nivel tehnic foarte ridicat pentru demonstrații de măiestrie.

 

Înscrierile pentru ediţia 2016 sunt în plină desfăşurare, sportivi din numeroase țări anunțându-și deja prezenţa. Iar dacă anul trecut, un sportiv din India a călătorit peste mări şi ţări pentru a participa şi a vizita România, acum a venit rândul unui călăreţ din Australia să se înscrie la Karpatia Horse Show. “Să călătoreşti trei zile cu calul personal, atestă ineditul evenimentului şi şansa turistică pe care o generează o astfel de organizare”, spune Mihnea Vîrgolici directorul de eveniment al Karpatia Horse Show.

 

Pentru turiștii români călătoria este mai simplă, Domeniul Cantacuzino Florești este situat în apropierea stațiunilor turistice din Prahova, la doar o oră de București sau Brașov. Astfel, pe lângă spectacolul ecvestru, spectatorii vor avea posibilitatea să se iniţieze în arta călăriei şi să petreacă împreună cu prietenii ori familia un week-end într-un cadru destins şi relaxat cu zone special amenajate de food&entertainment.

 

Organizatorii promit noi experiențe și senzații tari la această ediție. De altfel, începând de anul acesta Karpatia Horse Trials a devenit Karpatia Horse Show tocmai pentru a evidenţia îmbinarea între competiţia sportivă şi show-ul ecvestru, la care se adaugă evenimente culturale, sociale şi artistice. Copiii se vor bucura și ei de jocuri, ateliere creative și premii surpriză. Printre multe alte activități destinate lor, dar și adulților, vor avea loc prezentări de ogari, parade de maşini de epocă și trăsuri cu patru cai, sesiuni foto, workshop-uri, expoziții și discuţii interactive pe teme legate de tradiţia echitaţiei în România sau despre influența domeniului în arhitectură.

 

Vineri, 30 septembrie accesul este gratuit, iar în zilele de 1 și 2 octombrie, accesul se face pe baza biletului sau abonamentului. Copiii sub 10 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele trei zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.

 

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la intrare sau on-line (http://www.bilete.ro/karpatia-horse-show-30-sept-02-oct-2016) și de la punctele de vânzare bilete.ro.

 

Abonamente și bilete:
Abonamente și bilete achiziționate în avans, până la data de 20 septembrie 2016
Abonament (1 – 2 octombrie): 25 lei
Bilet pentru o zi (1 sau 2 octombrie): 20 lei

Abonamente și bilete achiziționate în avans, între 20 septembrie și 30 septembrie 2016
Abonament (1 – 2 octombrie): 35 lei
Bilet pentru o zi (1 sau 2 octombrie): 25 lei

Abonamente și bilete achiziționate după 30 septembrie 2016
Abonamente (1 – 2 octombrie): 45 lei
Bilet pentru o zi (01 sau 02 octombrie): 30 lei

 

Abonamentele si/sau biletele achiziționate în avans vor beneficia de acces prioritar în tribunele acoperite, în limita celor 500 locuri disponibile, fără a se putea rezerva locuri. Fiecare adult care a achiziționat un abonament sau bilet în avans poate fi însotit și de un copil cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani.

 

Pentru a intra în atmosfera evenimentului, vă invităm să urmăriți acest film de prezentare:
https://www.youtube.com/watch?v=7WYlNIPAW6U

 

Pentru mai multe informații despre ediția din acest an urmăriți http://www.karpatiahorse.ro/ sau pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/karpatiahorse.

 

Organizat de Asociaţia Ecvestră Hipohouse şi Fundaţia Cantacuzino Floreşti, cu susţinerea Federaţiei Ecvestre din România şi Federaţia Ecvestră Internaţională, KHS cuprinde Concursul Complet Internaţional, una, două şi trei stele concomitent cu desfăşurarea Finalei de Campionat Naţional, precum şi a unor clase destinate debutanţilor; Campionatul Național de Atelaj cu doi cai, compus din probele de maraton și conuri; Show-uri şi demonstraţii ecvestre.

 

Pe linie sportivă, competiţia ecvestră s-a remarcat încă de anul trecut prin includerea Concursului Complet internaţional de 3*, CCI 3*, ca etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Astfel, spectatorii Karpatia au putut admira călăreţi de top precum Karin Donkers din Belgia sau Albert Hermoso Farras din Spania. Ambii au concurat de curând la Rio!

 

Aflat la 80 de kilometri de Bucureşti, în apropierea staţiunilor de pe Valea Prahovei, Domeniul Cantacuzino include, pe lângă ruinele palatului Micul Trianon, construit de I.D. Berindey la iniţiativa lui Gheorghe Grigore Cantacuzino “Nababul”, un complex de conace,înconjurate de o grădina în stil englezesc şi un parc de vânătoare ce vor fi readuse treptat la viaţă.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON a investit 650.000 EUR în sisteme de iluminat performante

Articolul următor

ROMGAZ participă la ExpoEnergiE

Citește și:
Total
0
Share