Importate Lideri si afaceri

CCIFER a celebrat 20 de ani in România cu tema “Pas-de-deux”

Camera de Comerț și Industrie a Franței în România a marcat, pe 24 septembrie, 20 de ani de activitate în România, în cadrul unei gale speciale, cu tema “Pas-de-deux”, pentru a transmite dinamismul, implicarea și parteneriatul franco-român, care au făcut-o să devină, în timp, cea de-a doua cameră comercială, ca mărime din țara noastră.

 

“CCIFER este o comunitate de afaceri franco-română, organizată în jurul unor valori comune și al unor interese comune. Am vrut să celebrăm nu doar un număr de ani – două decenii – ci și un model de dezvoltare care nouă ne este specific, care poate fi definit printr-o asemănare cu dansul “pas-de-deux” și care a contribuit la evoluția societății românești. Este un model care se bazează pe ce au adus în comun companii franceze și românești, pe experiența și pe expertiza câștigate în timp, combinate cu inovația și cu creativitatea, pe ce a fost construit în trecut, împreună cu noile deschideri spre viitor pe care le-am descoperit împreună în România. Ne pregătim așadar pentru următorii 20 de ani în România și am început, în urmă cu două săptămâni, cu o întâlnire de afaceri franco-română, “Rencontres Economiques”, cu participarea președintelui Franței, Francois Holande, și a președintelui României, Klaus Johannis, pentru a identifica noi oportunități de afaceri”, a declarat François Coste, președintele CCIFER.

 

În 2016, CCIFER are 470 de companii membre, care crează 125.000 de locuri de muncă și au o cifră de afaceri cumulate de 18 miliarde de euro. Franța este al patrulea partener commercial al României și al cincilea investitor strain, cu patru miliarde de euro, reprezentând 6,8% din totalul investițiilor străine. În total, în România sunt 2400 companii cu capital francez, din care majoritatea sunt în industrie (46,1%); Finanțe-Asigurări (22%); Comerț (13%).

 

În timpul Galei CCIFER au fost acordate trei premii pentru categoriile : antreprenoriat, inovație și inovație societală :

 

Categoria antreprenoriat

BusinessMark, membru CCIFER din 2015, este câștigător la categoria antreprenoriat. BusinessMark este o companie de organizat evenimente corporate, înființată în anul 2013. Portofoliul BusinessMark va acumula până la sfârșitul anului 2016 mai mult de 100 de proiecte, cu aproape 8000 de participanți și 1000 lectori. Cu o dezvoltare constantă, BusinessMark a redublat în fiecare an cifra de afaceri.

 

Categoria Inovație

KHAR & Partners, membru CCIFER din 2016, este câștigătorul la categoria inovație.
Sistem de filtrare pentru potabilizarea apei, SOWAT este primul dispozitiv compact, transportabil și fără chimicale din lume. Născut dintr-un parteneriat între start-up-ul R&D Khar & Partners și societatea Energom, această inovație tehnologică produce o apă perfect potabilă, indiferent de sursa de apa dulce, cu o capacitate de la 500 la 5000 de persoane.

 

Categoria Inovație societală

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, membru CCIFER din 2016, este câștigătorul la categoria inovație societală.
Policlinica socială Sala Palatului este o soluție pentru persoanele cu venituri mici. 2700 de persoane, cu un venit sub 800 Ron, au beneficiat deja de consultații medicale la prețuri foarte mici.

Related posts

TOP BIROURI ÎN ŢARĂ 2015: Pe primele trei locuri se află Iaşi, Timişoara şi Craiova

Transilvania Business

Schimbare în managementul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

redactia

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

Normele Codului Fiscal explicate. In practica

Transilvania Business

Cupa Transilvania Post, concurs de schi pentru copii

Transilvania Business

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, afaceri de 100 de mil. euro cu constructorul CON-A

Stefana Muresan

Grup de lucru pentru invatamant dual

AEROMANIA 10 ANI, un spectacol complex

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

Campanie Meat & Milk: Focus pe Tehnologie

Burse de peste 3.000.000 Euro la RIUF- The Romanian International University Fair

Anul mega-tranzacțiilor

Transilvania Business

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Pădurea de Mâine

redactia

Business Forum, France – Balkans 2018

Ionut Oprea

Kastamonu – investiție de 20 mil. euro în fabrica din Reghin

Stefana Muresan

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

AGRARIA își deschide porțile peste doua zile

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Stefana Muresan

Analiza DTZ Echinox, retail S1

Transilvania Business

Afacerile americanilor de la CGS în România sunt în creștere: „Am adus în portofoliul companiei proiecte complexe”

Papuc Irina

AdePlast- rețeta unei afaceri care a ”explodat”, sau despre cum ”vaca se mulge, nu se taie” în business

Stefana Muresan

D-Link colaboreaza cu Silicon Labs

Transilvania Business

Retailerii -creşteri ale vânzărilor cu până la 80%

Stefana Muresan

Leave a Comment