Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CCIFER a celebrat 20 de ani in România cu tema “Pas-de-deux”

Camera de Comerț și Industrie a Franței în România a marcat, pe 24 septembrie, 20 de ani de activitate în România, în cadrul unei gale speciale, cu tema “Pas-de-deux”, pentru a transmite dinamismul, implicarea și parteneriatul franco-român, care au făcut-o să devină, în timp, cea de-a doua cameră comercială, ca mărime din țara noastră.

 

“CCIFER este o comunitate de afaceri franco-română, organizată în jurul unor valori comune și al unor interese comune. Am vrut să celebrăm nu doar un număr de ani – două decenii – ci și un model de dezvoltare care nouă ne este specific, care poate fi definit printr-o asemănare cu dansul “pas-de-deux” și care a contribuit la evoluția societății românești. Este un model care se bazează pe ce au adus în comun companii franceze și românești, pe experiența și pe expertiza câștigate în timp, combinate cu inovația și cu creativitatea, pe ce a fost construit în trecut, împreună cu noile deschideri spre viitor pe care le-am descoperit împreună în România. Ne pregătim așadar pentru următorii 20 de ani în România și am început, în urmă cu două săptămâni, cu o întâlnire de afaceri franco-română, “Rencontres Economiques”, cu participarea președintelui Franței, Francois Holande, și a președintelui României, Klaus Johannis, pentru a identifica noi oportunități de afaceri”, a declarat François Coste, președintele CCIFER.

 

În 2016, CCIFER are 470 de companii membre, care crează 125.000 de locuri de muncă și au o cifră de afaceri cumulate de 18 miliarde de euro. Franța este al patrulea partener commercial al României și al cincilea investitor strain, cu patru miliarde de euro, reprezentând 6,8% din totalul investițiilor străine. În total, în România sunt 2400 companii cu capital francez, din care majoritatea sunt în industrie (46,1%); Finanțe-Asigurări (22%); Comerț (13%).

 

În timpul Galei CCIFER au fost acordate trei premii pentru categoriile : antreprenoriat, inovație și inovație societală :

 

Categoria antreprenoriat

BusinessMark, membru CCIFER din 2015, este câștigător la categoria antreprenoriat. BusinessMark este o companie de organizat evenimente corporate, înființată în anul 2013. Portofoliul BusinessMark va acumula până la sfârșitul anului 2016 mai mult de 100 de proiecte, cu aproape 8000 de participanți și 1000 lectori. Cu o dezvoltare constantă, BusinessMark a redublat în fiecare an cifra de afaceri.

 

Categoria Inovație

KHAR & Partners, membru CCIFER din 2016, este câștigătorul la categoria inovație.
Sistem de filtrare pentru potabilizarea apei, SOWAT este primul dispozitiv compact, transportabil și fără chimicale din lume. Născut dintr-un parteneriat între start-up-ul R&D Khar & Partners și societatea Energom, această inovație tehnologică produce o apă perfect potabilă, indiferent de sursa de apa dulce, cu o capacitate de la 500 la 5000 de persoane.

 

Categoria Inovație societală

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, membru CCIFER din 2016, este câștigătorul la categoria inovație societală.
Policlinica socială Sala Palatului este o soluție pentru persoanele cu venituri mici. 2700 de persoane, cu un venit sub 800 Ron, au beneficiat deja de consultații medicale la prețuri foarte mici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Perspective internationale in arhitectura, la Cluj-Napoca

Articolul următor

Continental a inaugurat centrul de cercetare si dezvoltare din Brasov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share