Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipiul Iași conectat la vestul țării de Blue Air

 

De la 1 octombrie 2016 au devenit operabile din Iași două noi zboruri interne spre Cluj-Napoca și Timișoara. Cele două curse (Iași-Cluj-Timișoara-Iași, Iași-Timișoara-Cluj-Iași) sunt efectuate zilnic de compania Blue Air și vor avea câte trei, respectiv patru frecvențe pe săptămână. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa organizata de Aeroportul International Iasi. Lansarea noilor rute a fost marcata simbolic prin traditionalul „botez” al aeronavei  prin arcul de apa, urmat de discursurile invitatilor si o serie de momente artistice, iar la finalul evenimentului s-a taiat tortului tematic.

 

 

Introducerea noilor zboruri spre Cluj-Napoca si Timisioara face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iasi, fiind vorba de o premiera in ultimii 25 de ani, pana in prezent singura conexiune interna a Iasului fiind cu Bucurestiul.                  

 

„Este un moment istoric pentru Iași și pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pentru prima data reusim sa conectam Iasul de Vestul tarii, cu doua centre importante, Cluj si Timisoara, fiind si prima oara cand un operator aerian, respectiv Blue Air, a inteles ca exista o nevoie cu adevarat mare sa lege nu doar capitala Romaniei de principalele orase, ci si orasele de provincie intre ele:  Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, sunt convins ca, odata intrate in operare, aceste rute vor aduce prosperitate regiunii noastre, facand posibil schimbul comercial intre regiunile astfel legate. In plus, pasagerii vor avea ocazia sa calatoreasca fie in interes personal, turistic sau in interes de serviciu, iar toate acestea vor genera un bulgare de dezvoltare care treptat va ajuta Iasul si zona nostra sa dezvolte mai usor, iar oamenii sa traiasca mai bine. Conectivitatea si mobilitatea reprezinta cheia dezvoltarii. Deschiderea celor doua noi rute interne reprezinta, din punctul meu de vedere, una dintre cel mai mari reusite ale Aeroportului Iasi din ultimii ani. Bineinteles, aceasta realizare, esentiala pentru evolutia aeroportului, dar si pentru dezvoltarea si iesirea din izolare a zonei noastre, nu ar fi fost posibila fara deschiderea si sustinerea oferite de partenerul nostru Blue Air”.

Marius BODEA, Presedintele C.A., Aeroportul International Iasi.

 

“Acum un an lansam cursa Bucuresti-Iasi, care pentru noi era Mica Unire, si iata ca in mai putin de 12 luni am ajuns la Marea Unire. Practic, provinciile istorice ale Romaniei – Moldova, Ardealul si Banatul – sunt unite pe calea aerului, printr-un zbor de calitate, operat cu o frecventa zilnica. In decursul anului 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie romaneasca, este cel mai mare operator din zona Moldovei, ceea ce ne inseamna o responsabilitate si mai mare pentru noi. Prin aceste zboruri, oferim suport pentru mediul de afaceri, mediul cultural si cel academic. Si, evident, conectivitatea cu vestul tarii, prin Cluj si Timisoara, este o sansa in plus pentru dezvoltarea economica a Moldovei. La Iasi, in momentul de fata, avem alocate trei aeronave, peste o suta de locuri de munca si intentionam sa delocalizam si activitatea de call-center de la Bucuresti catre Iasi, prin crearea a 30 de posturi aditionale.”,

Tudor CONSTANTINESCU, Director Comercial Compania Blue Air.

 

ORARul de zbor valabil pentru perioada 30.10.2016 – 25.03.2017 este urmatorul:

 

IASI-TIMISOARA: luni, miercuri, vineri, duminica

IAS 07:30 – 08:40 TSR

TSR 09:10 – 09:50 CLJ

CLJ 10:20 – 11:15 IAS

 

IASI-CLUJ-Napoca: marti, joi, sambata

IAS 07:30 – 08:25 CLJ

CLJ 08:55 – 09:35 TSR

TSR 10:05 – 11:15 IAS

 

Biletele de avion sunt disponibile la tarife incepand de la 89 RON (pret pe segment de zbor, TVA si taxe incluse, locuri limitate), pret ce include gratuit un bagaj de mana si un bagaj de cala. In timpul zborului, pasagerii vor primi gratuit si un sandwich. In acest moment, numarul curselor interne de la Aeroportul Iasi, cu Blue Air, a ajuns la trei, urmand ca din vara anului viitor aceeasi companie sa deserveasca si ruta Iasi-Constanta. Pe langa zborurile interne, Blue Air opereaza curse externe, de la Iasi, spre: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES si KOLN (Bonn). In plus,  via Bucuresti, pasagerii se vor putea conecta direct la cele peste 33 de destinatii internationale operate de Blue Air.

Numarul total al curselor externe de la Aeroportul Iasi, a ajuns la 18, toate fiind operate de patru companii diferite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Your business guide

Articolul următor

Vizită europeană la Aeroportul Internațional Iași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share