Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vizită europeană la Aeroportul Internațional Iași

Sâmbătă 02 octombrie, o delegație condusa de Comisarul European Corina Cretu a vizitat Aeroportul Internațional Iași. Întâlnirea cu conducerea Aeroportului, la care au participat primarul municipiului Iași Mihai Chirica și președintele CJ Iași Maricel Popa, s-a axat pe prezentarea noului terminal de pasageri și a platformei de parcare aeronave. Proiectul, în valoare de 56,7 milioane de euro, a fost finanțat din fonduri europene, și a dus la construirea unei piste noi și a unei noi căi de rulare.

 

„Ne onorează prezența doamnei Comisar European Corina Crețu la Aeroportul Iași, iar aprecierile Domniei Sale confirmă încă o dată că am știut să folosim banii europeni corect, pe un proiect de calitate, în beneficiul cetățenilor Moldovei. Am prezentat, pe scurt, în cadrul acestei vizite, evoluția business-ului aeroportuar la Iași, din ultimii ani și, bineînțeles, proiectele noastre de extindere. Vorbim, așadar, de unul din obiectivele finanțate din fonduri europene, care și-a atins scopul. Întregul proiect a fost finalizat în 2015, mult mai devreme decât a fost stabilit inițial. Datorită acestei investiții, am reușit să procesăm în doi ani de zile de la finalizarea proiectului, aproape un milion de pasageri. Ca o comparație, în 2012 Aeroportul Iași procesa aproximativ 170.000 de pasageri, anul acesta încheiem cu aproape un milion, iar în 2017 e foarte posibil să atingem un trafic de 1.500.000 de călători. La fel, în urmă cu patru ani, din Iași se putea călători doar spre o singură destinație externă; în 2017, din Iași vom avea 18 conexiuni directe cu Europa, și patru rute interne.”, a declarat Marius BODEA, președintele C.A. al Aeroportului International Iași.  

Comisarul Corina Crețu a dat drept exemplu de bună practică în implementarea de proiecte europene pe infrastructură modernizarea și extinderea Aeroportului Iași. „Regiunea de Nord-Est a reușit o bună rată de absorbție a fondurilor europene la nivelul României în perioada de programare 2007-2013. Aeroportul din Iași este exemplu că se pot face lucruri foarte mari, cu bani nu foarte mulți și folosiți în mod eficient. Este vorba de dezvoltarea unui punct de transport foarte important în Romania.”, a precizat comisarul european.

Liderul de la Bruxelles a vorbit și despre importanța extinderii Aeroportului, folosind fondurile europene din următoarea perioadă de finanțare. ”Ați așezat Iașul pe harta europeana prin această investiție care și-a dovedit atât calitatea, cât și utilitatea. Am văzut că aeroportul este plin, toate zborurile sunt profitabile, iar de câștigat au atât pasagerii care efectuează zboruri naționale și internaționale, cât și cetățenii din regiunea Nord-Est, care beneficiază astfel de o deschidere către mai multe oportunități economice și turistice. Din acest punct de vedere, nu cred să aveți nicio problemă în a găsi argumentele necesare pentru a vă extinde”, a declarat Comisarul European Corina CREȚU.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipiul Iași conectat la vestul țării de Blue Air

Articolul următor

Anuarul de real estate al Romaniei la Expo Real Munich 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share