Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

P3 Logistic Parks, refinantare de 1,4 miliarde de euro

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi europene de logistică, anunță încheierea procesului de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde Euro, convenită cu un grup de instituții internaționale de prestigiu.

P3, deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge, este una dintre cele mai mari platforme integrate de logistică din Europa. Încheierea cu succes a acestei refinantări evidențiază valoarea strategiei P3,  a activelor și a bazei de clienți și va oferi Grupului o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.

Acordurile au fost încheiate după cum urmează:

•    Europa de Vest și Polonia – garantat integral de Morgan Stanley. PBB Deutsche Pfandbriefbank a acționat în calitate de agent.
•    Republica Cehă și Slovacia – prin intermediul a patru bănci cehe: ČSOB în calitate de agent, Komerční Banka,  UniCredit Bank și Česká Spořitelna.  Komerční Banka face parte din grupul Société Générale, iar Česká Spořitelna din grupul Erste.
•    România – prin intermediul Raiffeisen Bank International (RBI).

George Aase, CFO P3, a declarat: „Suntem încântați că am încheiat această refinanțare pe termen lung. Actualii noștri parteneri financiari au susținut strategia noastră de dezvoltare pe plan european, acum întărită cu câțiva noi creditori. Relațiile pe termen lung pe care le avem cu creditorii noștri sunt de neprețuit pentru noi, mai ales acum când P3 continuă să creeze valori durabile. Aceste noi acorduri ne oferă flexibilitatea de a profita din plin de oportunitățile prezente și viitoare de care Grupul dispune. Suntem recunoscători consilierului nostru Eastdil Secured pentru sprijinul și expertiza oferite.”

Anand Tejani, partener la TPG Real Estate, a spus: „Suntem mândri de progresul făcut de P3 și de echipa sa de management, din momentul achiziției și până acum. De-a lungul acestei perioade, P3 a devenit una dintre cele mai mari platforme independente integrate de logistică din Europa, cu capacități proprii de achiziții, dezvoltare, leasing și managementul proprietății. Această refinanțare dă posibilitate companiei să continue procesul de extindere și să satisfacă în continuare nevoile clienților săi.”

P3 a fost consiliată de Eastdil Secured.

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, care totalizează 3,3 milioane m² de spații în nouă țări și terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane m².

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, care cuprinde în prezent 11 clădiri cu o suprafată totală de
305.000 m².
 
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor o experiență de primă clasă în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.

P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiza DTZ Echinox, retail S1

Articolul următor

Romania, consolidare pe harta industriei de outsourcing

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share