Importate Real Estate

P3 Logistic Parks, refinantare de 1,4 miliarde de euro

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi europene de logistică, anunță încheierea procesului de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde Euro, convenită cu un grup de instituții internaționale de prestigiu.

P3, deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge, este una dintre cele mai mari platforme integrate de logistică din Europa. Încheierea cu succes a acestei refinantări evidențiază valoarea strategiei P3,  a activelor și a bazei de clienți și va oferi Grupului o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.

Acordurile au fost încheiate după cum urmează:

•    Europa de Vest și Polonia – garantat integral de Morgan Stanley. PBB Deutsche Pfandbriefbank a acționat în calitate de agent.
•    Republica Cehă și Slovacia – prin intermediul a patru bănci cehe: ČSOB în calitate de agent, Komerční Banka,  UniCredit Bank și Česká Spořitelna.  Komerční Banka face parte din grupul Société Générale, iar Česká Spořitelna din grupul Erste.
•    România – prin intermediul Raiffeisen Bank International (RBI).

George Aase, CFO P3, a declarat: „Suntem încântați că am încheiat această refinanțare pe termen lung. Actualii noștri parteneri financiari au susținut strategia noastră de dezvoltare pe plan european, acum întărită cu câțiva noi creditori. Relațiile pe termen lung pe care le avem cu creditorii noștri sunt de neprețuit pentru noi, mai ales acum când P3 continuă să creeze valori durabile. Aceste noi acorduri ne oferă flexibilitatea de a profita din plin de oportunitățile prezente și viitoare de care Grupul dispune. Suntem recunoscători consilierului nostru Eastdil Secured pentru sprijinul și expertiza oferite.”

Anand Tejani, partener la TPG Real Estate, a spus: „Suntem mândri de progresul făcut de P3 și de echipa sa de management, din momentul achiziției și până acum. De-a lungul acestei perioade, P3 a devenit una dintre cele mai mari platforme independente integrate de logistică din Europa, cu capacități proprii de achiziții, dezvoltare, leasing și managementul proprietății. Această refinanțare dă posibilitate companiei să continue procesul de extindere și să satisfacă în continuare nevoile clienților săi.”

P3 a fost consiliată de Eastdil Secured.

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, care totalizează 3,3 milioane m² de spații în nouă țări și terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane m².

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, care cuprinde în prezent 11 clădiri cu o suprafată totală de
305.000 m².
 
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor o experiență de primă clasă în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.

P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.
 

Related posts

Tetarom aruncă pe piață spații de business de 70 milioane lei

Nora Dumitrescu

Demarează ansamblul Grünenpark

Transilvania Business

Cei mai importanti artisti line-up la Sibiu Jazz Festival

„Ilinca”, mobilierul bebeluşilor fericiţi

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

IMMOFINANZ strengthens balance sheet and posts significant improvement in net profit for the first three quarters of 2017

Ionut Oprea

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Ionut Oprea

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

REHAU, investiție de 10 milioane de euro la Sibiu

Ionut Oprea

LATEST INTERNATIONAL REAL ESTATE PROJECTS SHOWCASED AT MIPIM 2019

redactia

The MIPIM Awards 2019 finalists

redactia

Reprezentanţă BMW pentru Târgu-Mureş

UVT, UBB și Academia Română, nominalizate la prestigioasele Scopus Awards România

Stefana Muresan

BDO Romania, birou la Iasi

Ruukki a lansat un nou website pentru sistemele de acoperisuri rezidentiale

Moda noastră, cea de toate zilele

Transilvania Business

Eveniment de brokeraj in domeniul Industriilor Creative

Transilvania Business

Cesiro SA Sighişoara ţinteşte o creştere a afacerii cu 10%

Transilvania Business

The short-list for SEE Real Estate Awards

RIFF editia 2016

Transilvania Business

Magic night for CBRE at the 11th annual SEE Real Estate Awards

Leave a Comment