Analize Importate

Smartree: De ce sa trimiti CV-ul catre o companie de recrutare

Cei care își caută un loc de muncă își cresc foarte mult șansele de a se angaja mai rapid dacă trimit CV-ul și către o companie de recrutare, potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, care oferă câteva sfaturi în acest sens.

 

Din informațiile Smartree, în ultimii ani s-a raportat o creștere a numărului de CV-uri trimise direct către companiile de recrutare. Astfel, aproximativ 80% dintre candidații la joburi care sunt activi online transmit CV-urile și către agenții specializate în acest sens.

 

”Toți cei aflați în căutarea unui job trebuie să ia în considerare și varianta trimiterii CV-ului către o companie specializată în recrutare. Avantajele sunt incontestabile. În primul rând, timpul de recrutare se diminuează semnificativ, agențiile fiind interesate să identifice candidații potriviți pentru posturile disponibile într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât livrarea serviciilor către clienți să fie cât mai promptă, respectând termenul agreat”, explică Raluca Peneș, HR Coordinator, Smartree.

 

Potrivit reprezentantei Smartree, există situații în care imediat dupa înscrierea CV-ului în baza de date a unei agenții specializate, candidatul este programat la interviu, urmând să parcurgă tot procesul de recrutare, inclusiv să primească o ofertă de angajare.

 

Un alt avantaj al transmiterii CV-ului către o companie de recrutare este legat de consultanța de specialitate pe care aceasta o poate oferi candidaților în ceea ce privește modul în care trebuie să se prezinte la interviu, dar și la viitorul loc de muncă, în funcție de cerințele și necesitățile viitorului angajator.

 

Pașii necesari înainte ca CV-ul să ajungă în baza de date a agențiilor

 

Companiile de recrutare sunt specializate pe anumite domenii, industrii și chiar niveluri de calificare. Spre exemplu, există agenții orientate către tinerii absolvenți sau persoane cu un nivel de experiență entry-level, dar sunt și agenții care vizează doar poziții de seniori sau de management. De asemenea, există firme dedicate recrutării de specialiști IT, contabili sau personal pentru activități de logistică.

 

De aceea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie, înainte de toate, să identifice companiile de recrutare care au în portofoliu clienți sau posturi care corespund profilului lor, următoarea etapă fiind transmiterea CV-ului către acestea.

 

”În afară de CV, este recomandat ca fiecare candidat să menționeze poziția/postul pentru care aplică. În plus, este recomandat ca CV-ul să fie însoțit de o scrisoare de intenție, deoarece orice informație suplimentară care face referire la experiența profesională ajută specialiștii de HR să înțeleagă mai bine profilul candidatului și să-l calibreze direct pe pozițiile disponibile sau viitoare”, precizează Raluca Peneș.

 

Parcursul CV-urilor după ce ajung la companiile de recrutare

 

În cazul Smartree, toate CV-urile recepționate sunt analizate și înregistrate în baza de date internă. Apoi, dacă există poziții deschise al căror profil se pliază cu cel din CV, candidatul este sunat, programat la interviu și inclus în procesul de recrutare și selecție.

 

Pe de altă parte, există și situații în care, deși nu există joburi disponibile care să corespundă cu experiența din CV, specialiștii HR doresc să cunoască persoanele respective, pentru a-l putea recomanda în proiecte viitoare.

 

În ceea ce privește formatul CV-ului, reprezentanții Smartree subliniază că nu există un standard care poate garanta succesul selecției candidatului, cel mai important aspect fiind ușurința parcurgerii informațiilor de către recruiter.

 

”CV-ul trebuie să aibă o dimensiune cât mai apropiată de o pagină, să conțină informații reale, actualizate și mai ales rezultate relevante ale activității profesionale, iar experiența trebuie evidențiată cronologic, pentru ca recruiterul să îl poată parcurge ușor”, menționează Raluca Peneș.

 

Despre Smartree

 

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.

 

La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții software integrate, dedicate managementului resurselor umane.

 

Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.

Related posts

POZITIV TB: Rodica Lupu – „Cel mai bun rezultat al crizei va fi creșterea nivelului de digitalizare în toate mediile”

Traian Dan

Au început înscrierile la Meat & Milk 2016!

Transilvania Business

Mihai Ciobotaru își cultivă, la Sydney, pasiunea pentru dezvoltarea sustenabilă

Transilvania Business

Peste 30 de designeri pe scena Bucharest Fashion Week

Ryanair aterizează la Timisoara

Transilvania Business

CNIPMMR vrea să coreleze oferta educațională cu cerințele pieței muncii

Traian Dan

Românii vor introducerea unor prețuri de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

The woman 2016- succesul la feminin

Enel Asistență, mai multe servicii

Fonduri suverane de investiții, în valoare de 10 miliarde de euro

Stefana Muresan

Consiliul Investitorilor Străini: Piața muncii are nevoie de politici atent cântărite și dezbătute

redactia

Deszăpezirea și salubritatea un business de 4 miliarde de lei. Topul firmelor de profil

Papuc Irina

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

Traian Dan

Comerțul, serviciile și construcțiile, domenii în care merită investit în 2020

Traian Dan

Publicitatea în presa locală performantă, recomandată de BRAT

Stefana Muresan

Intalniri economice Franta-Romania

Transilvania Business

Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Antreprenoris – scoala de antreprenoriat

Transilvania Business

Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020

Transilvania Business

A început a 12-a ediție a IEAS

Transilvania Business

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Traian Dan

Aerul de la Colibița, la fel de pur ca în Alpi

5 lucruri de care mediul de afaceri local are nevoie pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor

Transilvania Business

Listările companiilor de stat, "gloanțe de argint"

Stefana Muresan

Leave a Comment