Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ERA PARK Iasi, extindere 30.000 mp

Argo Capital Property, unul dintre cei mai mari proprietari, operatori si dezvoltatori de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, anunta extinderea centrului comercial ERA Park din Iasi cu o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati. Valoarea totala a investitiei este estimata la 33 de milioane de Euro.

Compania DTZ Echinox a fost desemnata de catre Argo Capital Property consultant pentru intregul proces de repozitionare si extindere a proiectului.

ERA PARK Iasi este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a Romaniei. Acesta este situat in vestul municipiului Iasi si se adreseaza unui numar de aproximativ 350.000 de locuitori din oras si imprejurimi, atragand clienti din intreaga regiune.

Inca de la inceput, scopul principal al proiectului a fost integrarea in rutina zilnica a locuitorilor orasului Iasi. Astfel, Era Park s-a implicat in viata sociala si culturala a comunitatii iesene prin organizarea cu regularitate a numeroase activitati de divertisment.

Centrul comercial este situat la cateva minute de centrul orasului si beneficiaza de numeroase mijloace de transport in comun pentru un acces cat mai facil. De asemenea, legatura dintre Pacurari si o zona intens populata, precum cartierul Alexandru, este cu atat mai eficienta prin redarea in folosinta a podului care leaga cele doua regiuni. Proiectul dispune si de o parcare de 3.500 de locuri.

Anul 2016 a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iasi in ceea ce priveste numarul de vizitatori si cifra de afaceri a chiriasilor. Cu toate acestea, consideram ca proiectul nu si-a atins deocamdata potentialul maxim si mai poate fi dezvoltat. Evolutia pozitiva a centrului comercial nu este influentata numai de dezvoltarea zonei (Pacurari si Valea Lupului) in special in ultimul deceniu, ci si de imbunatatirea ratei de ocupare a fortei de munca si a puterii de cumparare din Iasi, viitorii chiriasi identificand o oportunitate pentru extinderea ulterioara.

Pe masura ce consumul isi revine, retailerii si-au exprimat o dorinta destul de puternica pentru expansiune si a devenit clar ca este necesara o dezvoltare semnificativa a spatiilor comerciale din cadrul proiectului pentru a satisface cererea venita atat din partea comerciantilor, cat si a clientilor. Extinderea, care va creste semnificativ suprafata inchiriabila, vine in completarea strategiei noastre de a imbunatati continuu centrele noastre si de a sustine valoarea activelor noastre. Noile spatii comerciale vor fi ocupate de o serie de retaileri de top, fapt ce ne garanteaza ca Era Park Iasi va continua sa atraga un interes puternic din partea consumatorilor.

Extinderea ne va permite sa consolidam centrul. Caracteristicile prin care Era Park Iasi se distinge in prezent sunt hipermarketul Carrefour, cel mai mare din oras, magazinul de bricolaj Praktiker, retailerul de articole sportive Decathlon, un magazin Altex cu o suprafata generoasa, precum si branduri unice in Iasi ca Mobexpert, Kare Design, Rovere Mobili si Nobilia care, impreuna cu Jysk, formeaza Home Centre – o destinatie completa pentru segmentul „Home&Deco”.

„Extinderea va completa actualul mix de chiriasi cu o serie de noi retaileri de fashion consacrati. Cresterea traficului, dar si modificarea profilului clientilor ne determina, de asemenea, sa integram in proiect un cinematograf multiplex cu noua sali si sa extindem zona de food court, care a devenit din ce in ce mai importanta pentru clientii nostri. Era Park este un proiect de succes, dar sunt convins ca prin extindere isi va atinge adevaratul potential”, spune Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

Dupa finalizarea lucrarilor de extindere, Era Park va avea o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 de metri patrati, iar mixul de chiriasi va cuprinde 90 de magazine. Discutiile cu o parte dintre viitorii chiriasi au fost deja demarate, astfel ca o parte dintre contractele de inchiriere vor fi semnate in scurt timp.

„Iasi este unul dintre cele mai dinamice orase regionale. Acesta a devenit al doilea oras regional pe piata de birouri, companii internationale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luand decizia de a deschide sau a-si extinde operatiunile din oras. In plus, Iasiul a fost, anul trecut, al doilea oras din Romania ca numar de locuinte livrate, dupa Bucuresti. Contextul favorabil este completat si de evolutia pozitiva a sectorului de retail, in general, si din Iasi, in particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park si-a consolidat pozitia comerciala, iar procesul de extindere inceput de Argo Capital Management Property reprezinta un pas firesc.” Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox.

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO) este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, detinand proiecte ce totalizeaza peste 260.000 mp GLA. Fondul este administrat de Argo Group Limited (AGL), companie de asset management axata pe pietele emergente. AGL a fost fondata in anul 2000 si administreaza active in valoare de 400 milioane de dolari.

In Romania, Argo Real Estate Opportunities Fund detine trei parcuri de retail: Shopping City Suceava,  Era Shopping Park Oradea si, respectiv, Era Shopping Park Iasi, cumuland o suprafata totala inchiriabila de peste 190.000 mp. Era Shopping Park este cel mai mare parc de retail din Oradea, avand  64.000 mp suprafata inchiriabila. Era Shopping Park Iasi este, de asemenea, cel mai mare retail parc din oras, cu 80.000 mp spatii de inchiriat (la finalizarea extinderii). Shopping City Suceava are o suprafata inchiriabila de 47.000 mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lansare - Vox Technology Park

Articolul următor

VIVO! în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a comunicat situația autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în iulie și în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2023.
Citeste mai mult

Piața imobiliară, în picaj la Cluj

Numărul autorizațiilor de construire eliberate în primele șapte luni ale acestui an în județ este mai redus decât…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share