Importate Real Estate

ERA PARK Iasi, extindere 30.000 mp

Argo Capital Property, unul dintre cei mai mari proprietari, operatori si dezvoltatori de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, anunta extinderea centrului comercial ERA Park din Iasi cu o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati. Valoarea totala a investitiei este estimata la 33 de milioane de Euro.

Compania DTZ Echinox a fost desemnata de catre Argo Capital Property consultant pentru intregul proces de repozitionare si extindere a proiectului.

ERA PARK Iasi este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a Romaniei. Acesta este situat in vestul municipiului Iasi si se adreseaza unui numar de aproximativ 350.000 de locuitori din oras si imprejurimi, atragand clienti din intreaga regiune.

Inca de la inceput, scopul principal al proiectului a fost integrarea in rutina zilnica a locuitorilor orasului Iasi. Astfel, Era Park s-a implicat in viata sociala si culturala a comunitatii iesene prin organizarea cu regularitate a numeroase activitati de divertisment.

Centrul comercial este situat la cateva minute de centrul orasului si beneficiaza de numeroase mijloace de transport in comun pentru un acces cat mai facil. De asemenea, legatura dintre Pacurari si o zona intens populata, precum cartierul Alexandru, este cu atat mai eficienta prin redarea in folosinta a podului care leaga cele doua regiuni. Proiectul dispune si de o parcare de 3.500 de locuri.

Anul 2016 a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iasi in ceea ce priveste numarul de vizitatori si cifra de afaceri a chiriasilor. Cu toate acestea, consideram ca proiectul nu si-a atins deocamdata potentialul maxim si mai poate fi dezvoltat. Evolutia pozitiva a centrului comercial nu este influentata numai de dezvoltarea zonei (Pacurari si Valea Lupului) in special in ultimul deceniu, ci si de imbunatatirea ratei de ocupare a fortei de munca si a puterii de cumparare din Iasi, viitorii chiriasi identificand o oportunitate pentru extinderea ulterioara.

Pe masura ce consumul isi revine, retailerii si-au exprimat o dorinta destul de puternica pentru expansiune si a devenit clar ca este necesara o dezvoltare semnificativa a spatiilor comerciale din cadrul proiectului pentru a satisface cererea venita atat din partea comerciantilor, cat si a clientilor. Extinderea, care va creste semnificativ suprafata inchiriabila, vine in completarea strategiei noastre de a imbunatati continuu centrele noastre si de a sustine valoarea activelor noastre. Noile spatii comerciale vor fi ocupate de o serie de retaileri de top, fapt ce ne garanteaza ca Era Park Iasi va continua sa atraga un interes puternic din partea consumatorilor.

Extinderea ne va permite sa consolidam centrul. Caracteristicile prin care Era Park Iasi se distinge in prezent sunt hipermarketul Carrefour, cel mai mare din oras, magazinul de bricolaj Praktiker, retailerul de articole sportive Decathlon, un magazin Altex cu o suprafata generoasa, precum si branduri unice in Iasi ca Mobexpert, Kare Design, Rovere Mobili si Nobilia care, impreuna cu Jysk, formeaza Home Centre – o destinatie completa pentru segmentul „Home&Deco”.

„Extinderea va completa actualul mix de chiriasi cu o serie de noi retaileri de fashion consacrati. Cresterea traficului, dar si modificarea profilului clientilor ne determina, de asemenea, sa integram in proiect un cinematograf multiplex cu noua sali si sa extindem zona de food court, care a devenit din ce in ce mai importanta pentru clientii nostri. Era Park este un proiect de succes, dar sunt convins ca prin extindere isi va atinge adevaratul potential”, spune Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

Dupa finalizarea lucrarilor de extindere, Era Park va avea o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 de metri patrati, iar mixul de chiriasi va cuprinde 90 de magazine. Discutiile cu o parte dintre viitorii chiriasi au fost deja demarate, astfel ca o parte dintre contractele de inchiriere vor fi semnate in scurt timp.

„Iasi este unul dintre cele mai dinamice orase regionale. Acesta a devenit al doilea oras regional pe piata de birouri, companii internationale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luand decizia de a deschide sau a-si extinde operatiunile din oras. In plus, Iasiul a fost, anul trecut, al doilea oras din Romania ca numar de locuinte livrate, dupa Bucuresti. Contextul favorabil este completat si de evolutia pozitiva a sectorului de retail, in general, si din Iasi, in particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park si-a consolidat pozitia comerciala, iar procesul de extindere inceput de Argo Capital Management Property reprezinta un pas firesc.” Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox.

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO) este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, detinand proiecte ce totalizeaza peste 260.000 mp GLA. Fondul este administrat de Argo Group Limited (AGL), companie de asset management axata pe pietele emergente. AGL a fost fondata in anul 2000 si administreaza active in valoare de 400 milioane de dolari.

In Romania, Argo Real Estate Opportunities Fund detine trei parcuri de retail: Shopping City Suceava,  Era Shopping Park Oradea si, respectiv, Era Shopping Park Iasi, cumuland o suprafata totala inchiriabila de peste 190.000 mp. Era Shopping Park este cel mai mare parc de retail din Oradea, avand  64.000 mp suprafata inchiriabila. Era Shopping Park Iasi este, de asemenea, cel mai mare retail parc din oras, cu 80.000 mp spatii de inchiriat (la finalizarea extinderii). Shopping City Suceava are o suprafata inchiriabila de 47.000 mp.

Related posts

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Stefana Muresan

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Ionut Oprea

P3 -un nou parc logistic în Cehia

Transilvania Business

Retail: breathing life into city centers | Expo Real 2019

Ionut Oprea

UTCN, un nou cămin studențesc, investiție de 30 de milioane de lei

Stefana Muresan

Din iunie 2017, cursa Blue Air din Iasi spre Constanta

Transilvania Business

Spectacol clujean pe scenă americană

Transilvania Business

Numărul de angajați din industria serviciilor de afaceri din Cluj va crește cu 10% în 2020

Papuc Irina

BUSINESS to more BUSINESS, Iasi 23 martie 2016

Peste 50 de designeri la FFW 2016

Gara de Nord din Timişoara mai aşteaptă până va fi renovată

Robert Bloancă

PORR Construct, antreprenorul general pentru Orhideea Towers

Transilvania Business

Logistic and commercial hub in Moldova, best deal: 14 ha of land with buildings and utilities near Barlad Ring Road, close to the highway corridor towards Albita Customs

Ionut Oprea

Spaces închiriază 3.000 mp în Unirii View

Stefana Muresan

INTERNATIONAL BUSINESS FORUM – eveniment-premieră în România, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Stefana Muresan

Danezii de la Rockwool demarează construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România. CON-A, antreprenor general

Stefana Muresan

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Ligia Voro

Galleria Mall Arad, planuri de relansare

Stefana Muresan

Obligațiunile Ready Office Rent listate pe bursă

Ligia Voro

Iulius începe lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România

Stefana Muresan

TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

Five billion euros of development projects to be showcased at the Hungarian booth of EXPO REAL in Munich

Ionut Oprea

D-Link colaboreaza cu Silicon Labs

Transilvania Business

Norbert Ebinger preia managementul D-Link România

Nicolae Pop

Leave a Comment