Eveniment Timiș Ultimele stiri

Ambasadori la Universitatea de Vest din Timisoara

Aflată în plin proces de internaționalizare, dar în același timp puternic preocupată de o ancorare relevantă în viața comunității locale, UVT propune o noua serie de întâlniri speciale. De aceasta dată, la UVT sunt invitați șefii misiunilor diplomatice acreditați în țara noastră. Până la acest moment, cu o rata de succes de 100%, toate ambasadele contactate prin intermediul Biroului pentru parteneriate strategice și diaspora au răspuns pozitiv. Astfel, luna noiembrie va deschide seria acestor întâlniri, fiind una foarte plină, cu adevărat dedicată diplomației la cel mai înalt rang.
Lista ambasadorilor care vor susține conferințe la Universitatea de Vest din Timișoara:
ES, Dl Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite al Americii, marți, 8 noiembrie;
ES, Dna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatului Olandei, vineri, 11 noiembrie;
ES, Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, luni, 21 noiembrie;
ES, Dl Paul Brummell, Ambasadorul al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, marți, 22 noiembrie;
ES, Dl Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei, vineri, 25 noiembrie
Asemenea prezențe reprezintă în mod cert tot atâtea ocazii de a cunoaște mai bine statele reprezentate, complexitatea culturilor și a tradițiilor lor, modurile acestora de raportare la țara noastră, la comunitatea academică din România în general și la UVT în special. În același timp, aceste întâlniri vor reprezenta prilejuri de explorare de noi posibilități de colaborare internațională a UVT.
„Am reușit să îmbinăm două dintre strategiile noastre prioritare, cele de internaționalizare și deschidere către comunitate. Aducem în mijlocul universității și al Timișoarei diplomați de cel mai înalt rang, personalități cu o vastă experiență, cu adevărat îndreptățiți a vorbi despre țara lor și relațiile cu România. Ne bucurăm de o extrem de bună receptivitate din partea lor. Universitatea va continua să aducă în fața timișorenilor evenimente cu relevanță academică, culturală și socială”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
16
Primul eveniment din seria „Ambasadori la UVT” îl are ca invitat pe Excelența Sa, dl. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii. Acesta va susține o prelegere în fața comunității UVT, cu doar câteva ore înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Acțiunea are loc marți, 8 noiembrie, de la ora 10.30, în Aula Magna UVT.
Licențiat în Economie și Istorie la Universitatea Indiana, acesta deține și o diplomă de master în Dezvoltare Internațională de la Universitatea Stanford. Și-a început cariera în Ministerul de Externe al Statelor Unite în 1981, servind ca Ambasador al SUA în Timorul de Est în perioada 2007 – 2010. Din 2012 până în 2015, acesta a activat în cadrul Biroului de Resurse Umane de Stat, după care, din data de 21 septembrie 2015, a preluat funcția de Ambasador al SUA în România.

Related posts

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Oradea își reabilitează rețeaua termică cu fonduri europene

Traian Dan

UVT – apreciată afară, penalizată în țară

Stefana Muresan

Leave a Comment