Tehnologia reprezintă astăzi aliatul de nădejde pentru inovație și evoluție în online, însă nu poate acoperi complet experiența de eCommerce. „Gândim digital, dar livrăm analog!” este sfatul pe care Paul Papadimitriou, fondatorul Intelligencr, alături de profesioniștii în eCommerce prezenți la TeCOMM eCommerce Conference&Expo îl oferă pentru captarea audienței și crearea experienței potențialilor clienți.
Umanizând digitalul creăm povești cu impact puternic în comunitate
Experiența de consumator s-a schimbat odată cu tehnologia, a cărui impact devine vizibil în fiecare zi. „Tehnologia este peste tot, iar experiența de consumator s-a schimbat în timp. Oamenii nu mai simt nevoia să fie proprietari, ei înțeleg că se pot folosi de bunurile altora pentru a rezolva o situație.”, declară Paul Papadimitriou. „Experiențe! Oamenii vorbesc despre asta. Ne amintim experiențe și nu tehnologie pentru că ne place să credem că suntem singulari, avem nevoie de experiențe. Este totul despre călătorie!” continuă Papadimitriou, speaker în cadrul evenimentului TeCOMM eCommerce Conference&Expo ce a avut loc la Cluj-Napoca în 25-26 octombrie, reunind peste 300 prorpietari ai magazinelor online.
Deși tehnologia aduce beneficii constante fiecărui utilizator, profesioniștii în comerțul electronic încearcă să găsească metode de a crea experiențe departe de lumea virtuală. „Trebuie să ne raportăm la frumusețea care ne înconjoară, nu să le arătăm lumea pe o tabletă”, a declarat Jonathan Chippindale, directorul renumitei companii de marketing Holition cu sediul în Marea Britanie. „Online-ul acoperă doar o parte di client. Trebuie să fii omnichannel.”, a declarat Florinel Ioan Chiș, Director Executiv Asociația Română a Magazinelor Online.
„Mă bucură eforturile de omnichannel, realizate de câțiva jucători cunoscuți, în ambele sensuri. Avem și retaileri offline care au investit foarte mult în online și acest lucru se vede prin traficul generat (și nu numai), dar și explozia altora din online în offline prin numeroasele soluții de pick-up point-uri deschise în ultima perioadă.”, a declarat Ionuț Grossu, Managing Director și Co-fondator Service Return.
În retenție, totul se rezumă la încredere, respecți promisiunea și admiți greșelile
Retenția clienților și realizarea conversiilor în online a fost unul dintre subiectele dezbătute în cadrul evenimentului TeCOMM eCommerce Conference&Expo. Printre motivele care îi determină pe vizitatori să devină clienți se numără, conform lui Florin Filote (Marketplace Director, eMAG), „bucla infinită de recomandări”: „1.200.000 de produse la momentul actual. Eu cred că elementul esențial este încrederea pe care serviciile adăugate o dau clientului. În baza lor face cumpărături și lasă feedback pozitiv.”
Pentru a înțelege feedback-ul clienților este nevoie de o monitorizare constantă și o echipă care să rezolve probleme utilizatorilor online care doresc să cumpere produsele companiei. Mitch Goldman consideră că „industria de eCommerce se raportează la nivelul de cumpărături”, iar pentru a transforma un vizitator în client, 95% contează informațiile despre produs. Proprietarii unui magazin online trebuie să își cunoască clienții, să fie sinceri cu aceștia, să aibă o consistență în comunicare, să fie autentici și conectați emoțional cu clienții – sunt câteva dintre concluziile sesiunii de debate pe tema 10 lucruri esențiale pe care magazinele online le ignoră.
Călătoria consumatorului între device-uri, preocupare constantă în eCommerce
Vânzările online prin intermediul aplicațiilor mobile au crescut semnificativ în ultimii ani, se arată într-un studiu realizat de shopify.com la nivel global. Dintr-un total de 100% vânzări înregistrate electronic, 50,3% din comenzi sunt realizate prin intermediul unui gadget mobil de ultimă generație, semn că una dintre noile tendințe în eCommerce este cea de mobile.
„Nu există nimic mai frustrant în eCommerce decât să dai click pe orice și să ajungi pe un site care nu este mobile friendly”, a declarat Cătălina Ionescu (Client Partner eCommerce CEE la Facebook) ce a deschis cea de-a doua zi a evenimentului TeCOMM cu workshopul pe tema How to sell more through storytelling, vorbind despre libertatea utilizatorului de a alege între mai multe platforme.
Cu toate acestea, ratele de conversii pe mobil sunt foarte mici în comparativ cu desktop-ul, a declarat fondatorul aplicației mobile de fashion Stylect, Giacomo Summa. Cu peste 1 milion de descărcări, aplicația mobilă Stylect a fost desemnată de Apple ca fiind printre cele mai bune aplicații din 133 țări și printre cele mai bune aplicații în Italia, Germania, Austria sau Polonia în 2014. Giacomo Summa a activat în companii de renume precum Google sau Rocket Dafiti.
Timp de două zile, peste 300 de specialiști din domeniul comerțului electronic s-au reunit în cadrul evenimentului TeCOMM, dedicat 100% comerțului electronic. Sub tematica Sell them your story!, peste 30 de speakeri au susținut în cadrul celei de-a 9-a ediții prezentări și workshop-uri urmate de sesiuni de dezbatere pe teme de interes precum 10 lucruri esențiale pe care magazinele online le ignoră sau Sell Them Your Story!
Prezentări legate de creșterea companiilor, inovația în business, aplicațiile mobile dezvoltarea platformelor de eCommerce au fost susținute de speakerii Ivan Imhoff (Fondator House of Kaizen), Hando Sinisalu (CEO Best Marketing International), Alexander Goesswein (Managing Director Criteo), Maarten Deboo (CEO Baldwin), Urs Eros (Manager Registry Operations InternetX), Mihai Pătrașcu (CEO&Cofounder evoMAG), Cristian Ignat (Chief Canopyst Canopy), Toma Matei (Head of Commercial Ve Interactive), Roxana Petre (Business Developer Manager Mastercard), Sergiu Neguț (Dean MSRM), Lucia Ciucă (Managing Director Quantum Data Science), Victor Tighinean (General Manager KRM), Ovidiu Joița (Owner iAgency), Marius Costin (Coutry Manager PayU), Horia Grozea (Director Online&Mobile Payments Netopia), Marius Deak (Founder&CEO Avandor), Cătălin Popa (Azure Business Development Manager Microsoft), Radu Bălăceanu (Managing Director Foodpanda), Florin Filote (Marketplace Director eMAG), Alexandra Crăciun (Communication Consultant).
Start-up Area, secțiunea dedicată celor aflați la început de drum în comerț online
Speaker-ul internațional Maarten Deboo (CEO Baldwin) a discutat despre cum poți crește rata de conversie, iar Attila Birtha (Managing Partner Proclick) a prezentat pașii necesari începerii unei afacere în online. Călin Biriș (Digital Director Loopaa Marcom) a susținut workshop-ul pe tema Branding and Marketing my eCommerce business, iar Cosmin Dărăban (CEO&Co-Founder Silkweb) a prezentat modul în care o companie poate să-și formeze și să-și mențină relația cu clienții.
TeCOMM eCommerce Conference&Expo a reunit în ultimii 5 ani în Cluj-Napoca peste 1400 de participanţi și a inclus peste 250 de prezentări, workshop-uri şi dezbateri susținute de peste 180 de speakeri naţionali şi internaţionali. Evenimentul este organizat de Libero Events, agenţia de evenimente şi PR, B2B şi B2C, sub semnătura căreia au loc conferinţe şi workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar şi târguri: Touristica. Ultimele înscrieri la ediţia din această toamnă continuă pe site-ul oficial al evenimentului: www.cluj.tecomm.ro.
Citește și:
Investiții de peste 71 de milioane de lei finalizate prin CNI în Bihor în 2024 – 2025
Șase proiecte finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI) au fost finalizate în județul Bihor în 2024, valoarea…
23 ianuarie 2025
Jidvei strălucește în TOP 100 de mărci premium de vin și băuturi spirtoase Luxury lifestyle awards
Luxury Lifestyle Awards, unul dintre cele mai prestigioase programe internaționale de recunoaștere a excelenței, care premiază cele mai…
23 ianuarie 2025
Protecția fungică a pomilor fructiferi în repaus vegetativ și în vegetație pentru recolte bogate și sănătoase
Tratamentele pomilor fructiferi în repaus vegetativ, precum și cele efectuate în vegetație, fac parte din tehnologia integrată de…
23 ianuarie 2025
Campingurile din Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca și Dobrești, gata în procent de 95%
Investiția, în valoarea de peste 8,5 milioane de lei, din fonduri europene, este realizată de compania Silvania. Președintele…
23 ianuarie 2025
Ștefan Gadola: “România poate deveni independentă energetic în doi ani”
Cofondatorul grupului clujean EnergoBit are “pe țeavă” proiecte care pot asigura o producție de energie dublă față de…
23 ianuarie 2025
Prima ediție a Hospitality Business Forum, un eveniment pan-european dedicat industriei ospitalității
Prima ediție a Hospitality Business Forum, un eveniment pan-european dedicat industriei ospitalității Prima ediție a „Hospitality Business Forum”…
23 ianuarie 2025
Primul parc de retail dezvoltat de Zacaria se deschide anul acesta în Cisnădie
Grupul Zacaria, specializat în dezvoltarea proiectelor rezidențiale și industriale, anunță demararea construcției la primul parc de retail din…
23 ianuarie 2025
StartUp HUB: cursuri gratuite pentru 7.000 de angajați în Regiunea Centru
Într-un climat economic marcat de necesitatea accelerării digitalizării și adaptării la noile cerințe de pe piața muncii, programul…
23 ianuarie 2025
Investiții
Investiții de peste 71 de milioane de lei finalizate prin CNI în Bihor în 2024 – 2025
Șase proiecte finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI) au fost finalizate în județul Bihor în 2024, valoarea…
23 ianuarie 2025
Campingurile din Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca și Dobrești, gata în procent de 95%
Investiția, în valoarea de peste 8,5 milioane de lei, din fonduri europene, este realizată de compania Silvania. Președintele…
23 ianuarie 2025
Ștefan Gadola: “România poate deveni independentă energetic în doi ani”
Cofondatorul grupului clujean EnergoBit are “pe țeavă” proiecte care pot asigura o producție de energie dublă față de…
23 ianuarie 2025
Prima ediție a Hospitality Business Forum, un eveniment pan-european dedicat industriei ospitalității
Prima ediție a Hospitality Business Forum, un eveniment pan-european dedicat industriei ospitalității Prima ediție a „Hospitality Business Forum”…
23 ianuarie 2025
Roboții fac artă la Cluj. Industriașii francezii au adus cultura în hale
Clubul Francofon de Afaceri Cluj (CFAC) a marcat noul an prin cea mai mare expoziție de artă într-un…
22 ianuarie 2025
A demarat proiectul de reabilitare a Bisericii Reformate din Cehu Silvaniei
PAROHIA REFORMATĂ CEHU SILVANIEI, în calitate de Beneficiar, a demarat implementarea proiectului ” REABILITAREA BISERICII REFORMATE CEHU SILVANIEI”,…
22 ianuarie 2025
Knauf începe producția de vată minerală de sticlă la Târnăveni
Capacitatea de producție de peste 75.000 de tone de vată minerală de sticlă va contribui la satisfacerea cererii…
22 ianuarie 2025
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu. Investiții în complexuri…
21 ianuarie 2025
Infrastructură
Investiții de peste 71 de milioane de lei finalizate prin CNI în Bihor în 2024 – 2025
Șase proiecte finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI) au fost finalizate în județul Bihor în 2024, valoarea…
23 ianuarie 2025
RA-APPS a scăzut inutil prețul pentru Minihotelul Covasna
Minihotelul Covasna, amplasat strategic în orașul balnear cu același nume, este una dintre proprietățile gestionate de Regia Autonomă…
23 ianuarie 2025
Stadiu actualizat al Autostrăzii A1: Pregătiri pentru viaductul și tunelul Robești
Autostrada A1 Sibiu-Pitești reprezintă un proiect strategic pentru România, având rolul de a conecta regiunile istorice Transilvania și…
22 ianuarie 2025
Energie solară pentru Turda: Facturi mai mici și emisii reduse
Municipiul Turda face un pas important spre sustenabilitate, urmând să construiască o centrală fotovoltaică destinată autoconsumului, a anunțat…
22 ianuarie 2025
Spitalul de Psihiatrie Nucet, în plin proces de modernizare și eficientizare energetică
Lucrările de modernizare, reabilitare și eficientizare energetică la Spitalul de Psihiatrie Nucet avansează rapid, marcând un pas semnificativ…
21 ianuarie 2025
Timișoara continuă transformarea garajelor vechi în parcări moderne
Municipalitatea din Timișoara anunță reluarea programului edilitar prin transformarea parcărilor pe amplasamentele eliberate de garajele demolate, un proiect…
21 ianuarie 2025
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu. Investiții în complexuri…
21 ianuarie 2025
Proiecte de peste 1,2 miliarde de euro gestionate de DMPFI Oradea în 2024
Valoarea celor 113 proiecte cu finanțare internațională gestionate de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din…
21 ianuarie 2025
Turism
Campingurile din Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca și Dobrești, gata în procent de 95%
Investiția, în valoarea de peste 8,5 milioane de lei, din fonduri europene, este realizată de compania Silvania. Președintele…
23 ianuarie 2025
Ștefan Gadola: “România poate deveni independentă energetic în doi ani”
Cofondatorul grupului clujean EnergoBit are “pe țeavă” proiecte care pot asigura o producție de energie dublă față de…
23 ianuarie 2025
Prima ediție a Hospitality Business Forum, un eveniment pan-european dedicat industriei ospitalității
Prima ediție a Hospitality Business Forum, un eveniment pan-european dedicat industriei ospitalității Prima ediție a „Hospitality Business Forum”…
23 ianuarie 2025
Tricolorul românesc flutură pe cel mai înalt vulcan al lumii, pus de un hunedorean
Silviu Nemeș, un pasionat de munte din Brad, județul Hunedoara, a realizat o performanță excepțională pentru România: a…
22 ianuarie 2025
Salvatorii din Harghita: recorduri și prevenție în 2024
În anul 2024, salvatorii montani și speologi din județul Harghita au intervenit în 481 de cazuri pentru acordarea…
22 ianuarie 2025
A demarat proiectul de reabilitare a Bisericii Reformate din Cehu Silvaniei
PAROHIA REFORMATĂ CEHU SILVANIEI, în calitate de Beneficiar, a demarat implementarea proiectului ” REABILITAREA BISERICII REFORMATE CEHU SILVANIEI”,…
22 ianuarie 2025
Aeroportul Brașov-Ghimbav: o nouă destinație estivală pentru 2025
Aeroportul Brașov-Ghimbav continuă să își extindă rețeaua de destinații, anunțând o nouă rută directă pentru sezonul estival. Începând…
20 ianuarie 2025
Încă un mini aquapark finalizat în Nord Vestul țării așteaptă inaugurarea
Selina a finalizat lucrările de construcție și amenajare a Centrului Multifuncțional Recreativ din Marghita. Proiectul modern și ambițios,…
20 ianuarie 2025
Educație
Investiții de peste 71 de milioane de lei finalizate prin CNI în Bihor în 2024 – 2025
Șase proiecte finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI) au fost finalizate în județul Bihor în 2024, valoarea…
23 ianuarie 2025
Salvatorii din Harghita: recorduri și prevenție în 2024
În anul 2024, salvatorii montani și speologi din județul Harghita au intervenit în 481 de cazuri pentru acordarea…
22 ianuarie 2025
15 ani de cercetare doctorală în sociologie la Universitatea din Oradea
Absolvenți, studenți, doctoranzi, profesori și reprezentanți ai conducerii universității au sărbătorit împreună, marți – 21 ianuarie 2025, împlinirea…
22 ianuarie 2025
Copiii cu dizabilități susținuți de Asociația brașoveană Rază de Speranță
Asociația Rază de Speranță a demarat la începutul anului proiectul Connect4Emotions, menit să îmbunătățească viața copiilor cu dizabilități…
21 ianuarie 2025
Proiecte de peste 1,2 miliarde de euro gestionate de DMPFI Oradea în 2024
Valoarea celor 113 proiecte cu finanțare internațională gestionate de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din…
21 ianuarie 2025
UMF Cluj-Napoca, partener cheie în revoluția genomicii din România
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat implicarea sa activă în proiectul ROGEN, o…
21 ianuarie 2025
Transferul de informație în educație, revoluționat de o companie din Oradea
Adio metode tradiționale de predare și instruire. O companie din Oradea, QubHQ, vrea să revoluționeze sistemul educațional și…
21 ianuarie 2025
Încă nouă zile pentru depunerea ofertelor proiectarea și execuția unui liceu verde la Moșnița Nouă
În comuna Moșnița Nouă, aflată în apropierea Timișoarei, se va construi un liceu verde, un proiect educațional modern…
20 ianuarie 2025