Cluj Eveniment Ultimele stiri

Companiile anticipeaza investitii in personal

După numeroase ediții de succes, un nou eveniment Business Days dedicat antreprenorilor și managerilor din România va avea loc în perioada 14-15 decembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul Liberty Technology Park. Tema centrală a evenimentului va fi transformarea digitală și efectele pe care aceasta le are asupra noastră ca indivizi, ca societate și în special asupra organizațiilor din mediul economic. Pe parcursul celor două zile, se va discuta despre principalele trenduri ce caracterizează vremurile noastre și care sunt oportunitățile și provocările generate de fenomenul de tehnologizare.
 
Special pentru această editie, organizatorii au derulat în perioada octombrie- noiembrie 2016  un  studiu comparativ Cluj versus București  referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluției digitale asupra pieței muncii și asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din Cluj pe un eșantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali și antreprenori.
Studiul arată că factorii de schimbare care vor afecta puternic piața forței de muncă pe termen scurt (până în 2020) sunt: creșterea aspirațiilor și impactul în economie al femeilor, creșterea inadaptabilității populației tinere la schimbările de pe piața muncii, tendința de schimbare a modului de lucru către un program flexibil, volatilitatea geopolitică și urbanizarea rapidă – acestea din urmă având tendința de stabilizare ușoară pe termen mediu și lung.
Factorii de schimbare pe termen mediu (până în 2030) sunt reprezentați de: dezvoltarea clasei de mijloc, creșterea speranței de viață și îmbătrânirea populației, schimbarea modului în care muncim, volatilitatea politică și creșterea impactului femeilor în economie.
Potrivit studiului, principalele strategii pe care companiile din regiune le vor adopta pentru a se adapta la schimbările ce vor avea loc pe piața muncii sunt diverse: investiții în dezvoltarea abilităților angajaților (78,5% la Cluj față de 67,9% în București) și programe de internship pentru tineri (69,2% în Cluj față de 64,3% în București), colaborarea cu furnizori de programe de training și dezvoltare personală și profesională (56,9% în Cluj față de 50% în București), colaborarea cu instituțiile din învățământ pentru adaptarea curriculumului la noua realitate și dezvoltarea unor programe specifice care să ajute la o mai bună asimilare a absolvenților pe piața muncii (50,8% în Cluj față de doar 28,6% în București).
Spre deosebire de managerii și antreprenorii din București, cei din Cluj sunt mai puțin deschiși la a angaja personal în vârstă, colaboratori virtuali sau să apeleze la soluții de outsourcing, însă, pe de altă parte, managerii clujeni sunt mai deschiși pentru angajarea personalului din rândul minorităților sau a muncitorilor pe termen scurt, precum și la colaborarea cu alte firme din industrie în dezvoltarea de programe care să soluționeze problema lipsei forței de muncă calificată din industrie.
În ceea ce privește barierele de care se lovesc managerii de HR în implementarea strategiilor potrivite, cei din regiunea Cluj au răspuns că principalele bariere sunt:  constrângerile care țin de resursele disponibile (32,8% în Cluj față de 25,9% în București), insuficienta înțelegere a schimbărilor disruptive (10,9% în Cluj față de 11,1% în București) și presiunea din partea acționarilor pentru profitabilitate pe termen scurt (10,9% în Cluj față de 7,4% în București).
 
Cluj Business Days 2016 va fi o ediție specială, cu multă informație și conținut valoros, în cadrul căreia vor conferenția  peste 100 de speakeri de top străini și români, pe durata celor două zile, în peste 40 de sesiuni. Printre speakerii invitați vor fi și personalități de renume internațional, dintre care îi amintim pe: Jim Bagnola – international speaker, executive coach și expert în leadership, Simon Robinson – profesor de etică aplicată și profesională la Universitatea Metropolitană din Leeds, Imani Kyaruzi – lector la QA Business School din cadrul Universității Ulster din Birmingham și autor a numeroase cărți de specialitate, Sofie Sandell –  social media speaker și specialistă în digital leadership.
 
Evenimentul se adresează antreprenorilor, managerilor,  specialiștilor și managerilor din HR, dar și celor care sunt interesați de principiile leadership-ului și ale coordonării de echipe, specialiștilor și managerilor din vânzări și customer service, specialiștilor și managerilor de marketing și comunicare sau social media. Pentru prima oară, ediția va fi gamificată cu numeroase premii și surprize, pentru cei care vor opta să participe la concursurile online inițiate de organizatori.
 
Pentru mai multe detalii despre modalitatea de înscriere, lista completă a speakerilor și alte informații, puteți accesa direct site-ul evenimentului:
http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2016/Homepage
Perioada de early bird  este activă între 21-28 noiembrie.
 
Business Days este o platformă de comunicare, informare, schimb de idei, educare și generare de oportunități pentru mediul de business din România. Business Days este formată dintr-o serie de proiecte și platforme de comunicare dintre care menționăm: suita de evenimente Business Days, Business Days TV, Business Days Magazine, Aplicatia MeetMe.  Evenimentele Business Days sunt considerate de participanți, parteneri și speakeri drept cele mai mari, mai relevante și de impact evenimente de business din România și din estul Europei. Scopul Business Days este de a contribui semnificativ la crearea unei culturi antreprenoriale sănătoase și la dinamizarea mediului de business din țara noastră.
 
 

Related posts

38 de firme, interesate de Varianta Ocolitoare Sud a Sibiului: șase oferte pentru Studiul de Fezabilitate

Ion Surdu

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Scandia Food vrea afaceri de 100 milioane euro

Stefana Muresan

Peste 3500 de vizitatori la prima ediție Expo Design Vest – eveniment ce a reunit arhitecți, designeri de interior și producători din marile orașe ale țării

Stefana Muresan

Compania Elis Pavaje susține proiectul “Pășește cu încredere în școală!“

redactia

City-dwellers take centre stage in MIPIM 2020 conversations

Ionut Oprea

CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19

Ion Surdu

Aeroportul Internaţional Timişoara, creştere a numărului de călători de 2,6% în primele luni ale anului

Stefana Muresan

„Telemea de Sibiu” devine produs protejat în UE. Comisia Europeană a informat când se va întâmpla

Papuc Irina

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

8 mii de spectatori și peste 100 de cai și ponei la primul eveniment ecvestru cu desfășurare pe 2 arene de spectacole

Stefana Muresan

Brașov: Vor fi puse în circulație primele zece autobuze turcești dintr-un lot total de 105

redactia

S-a lansat Agenția de știri ”Dor de dor – Vocea Diasporei”,

Traian Dan

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Silcotub își dublează producția de componente pentru airbag

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții de 10 milioane de euro în domeniul securității, din fonduri europene

redactia

Aradul devine capitala mierii – O nouă ediție ARpicultura

Stefana Muresan

Grupul Renault a vândut 1.256.658 de vehicule în prima jumătate a acestui an, înregistrând o dinamică puternică pe piața vehiculelor electrice și o redresare a vânzărilor în luna iunie.

Nicolae Pop

FlyDubai începe din primăvară operațiunile la Cluj

Nora Dumitrescu

România a urcat 17 poziţii în clasamentul PwC Paying Taxes 2020

Papuc Irina

Scenariul BNR: reducerea dobânzilor fără destabilizarea cursului valutar

Ion Surdu

Programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie: buget de 140 de milioane de lei

Papuc Irina

Oamenii de afaceri moldoveni, cu ochii pe Arad, Brașov și Iași

redactia

Orădenii și-au ales proiectul de amenajare a Piațetei Independenței

Traian Dan

Leave a Comment