București Real Estate

Vitalis Consulting, 25% crestere

Compania de project management în construcții Vitalis Consulting estimează o cifră de afaceri de 2,5 mil euro în 2016, înregistrând o creștere de 25% față de anul precedent. Anul acesta, la 10 ani de la înființare, compania a fost implicată în peste 50 de proiecte în România și Marea Britanie, cu o suprafață totală de peste 1.000.000 mp și o valoare cumulată ce depășește 650 milioane de euro.
Peste 200.000 de mp de birouri și centre comerciale în management
În 2016, Vitalis Consulting a fost implicată în construcția de proiecte de birouri și centre comerciale ce totalizează peste 200.000 mp, printre care se numără Globalworth Tower (58.262 mp), The Landmark (26.500 mp), The Bridge-Faza 1 (aprox. 50.000 mp), 4B Gara Herăstrău (approx. 16.200 mp). Vitalis a oferit servicii de project management pentru restaurarea și reconstrucția centrului comercial Mercur din Craiova, finalizat în iunie 2016, cât și pentru Bistrița Retail Park, a cărui construcție este în curs.
4 hoteluri totalizând 1.300 de camere, în România și Marea Britanie
Anul acesta, Vitalis Consulting a finalizat pentru clientul Red Sea Group lucrările la trei hoteluri din Londra ce totalizează peste 1.100 de camere: Riverbank Park Plaza Hotel (394 camere) și Hercules House Park Plaza Hotel (494 camere) livrate în aprilie 2016 și Hotelul Club A40 (220 camere), finalizat în iulie 2016.
Pe piața locală, compania Vitalis este implicată în construcția hotelului Hilton Garden Inn din București (201 camere), pentru care prestează sevicii de project și cost management și dirigenție de șantier.
În 2014-2015, Vitalis Consulting a fost implicată în livrarea a alte două hoteluri de 4 stele afiliate unor lanțuri internaționale: primul hotel Mercure deschis la București, parte a AccorHotels, și hotelul Ramada Plaza din Craiova.
“Segmentul hotelier și cel comercial – respectiv birouri și retail – au avut o contribuție semnificativă la creștere Vitalis Consulting de anul acesta. În 2016, am livrat trei hoteluri premium în Londra, cumulând peste 1.100 de camere și ne-am implicat în construcția celui mai nou hotel de 4-stele din București-Hilton Garden Inn. Lucrăm de asemenea la livrarea a peste 200.000 de mp de birouri și centre comerciale, în proiecte ample precum Globalworth Tower, The Landmark, The Bridge-Faza 1 sau Bistrița Retail Park. Anticipăm că 2017 ne va aduce o consolidare a poziției în sectorul hotelier, în linie cu cu cererea sustenabilă înregistrată pe piață de turism din România și nu numai.” a comentat Florin Popa, fondator și Managing Partner Vitalis Consulting
Restaurarea castelului Bran și a altor clădiri de patrimoniu
Vitalis Consulting a fost desemnată de către Compania de Administrare a Domeniului Bran pentru a coordona restaurarea fațadei castelului Bran și a clădirii anexe – Casa de Ceai a Reginei Maria – devenită anul acesta cafenea. Lucrările la fațada Castelului Bran sunt în curs, în timp ce Casa de Ceai a fost finalizată în august 2016. Compania Vitalis oferă servicii de management de proiect și dirigenție de șantier pentru cele două monumente istorice.
Vitalis Consulting a fost responsabilă de asemenea cu reconstrucția și restaurarea unei clădiri monument din centrul Bucureștiului – o clădire istorică de 6 etaje situată pe strada Ion Câmpineanu, în apropierea Pieței Universității. Proprietatea de 5.000 mp a fost transformată într-un imobil mixt ce găzduiește spații comerciale și birouri și s-a finalizat în martie 2016. Vitalis Consulting a oferit beneficiarului – Elmec România – servicii de project și cost management, sănătatea și securitatea muncii și dirigenție de șantier.
Rezidențial: peste 1.000 de apartamente și vile în București și Ilfov
Pe segmentul rezidențial, Vitalis Consulting oferă servicii de project management și project monitoring pentru mai mult de 1.000 de unități în curs de livrare. Între proiectele coordonate se numără construcția a 17 clădiri rezidențiale în ansamblul Greenfield Residence, 4 clădiri de 11 etaje cu 374 de apartamente în cadrul Citta Residential Park, dezvoltat de Nusco Grup, 34 de vile totalizând aproximativ 6.000 mp în Pipera Residential Compound și 3 blocuri de peste 15.000 mp din cartierul Cosmopolis, dezvoltat de Opus Land Development.
Partener pentru proiecte sustenabile
Vitalis Consulting a fost implicată în construcția Globalworth Tower cu o suprafață de 58.262 mp, a doua cea mai înaltă clădire din țară. Globalworth Tower a fost certificată cu LEED Platinum, devenind astfel prima clădire din România și din zonă SEE care primește cea mai înaltă acreditare disponibilă pentru clădirile verzi.
Vitalis Consulting a supervizat lucrările de restaurare și modernizare a Moldova Center, în urma cărora proprietatea a primit certificarea BREEAM Very Good și este în curs de obținere a certificării LEED pentru Wilo România, o dezvoltare mixtă în construcție pentru care compania oferă de asemenea servicii de project și cost management.
Vitalis Consulting este Auditor Energetic Certificat, obținând de-a lungul activității sale Certificate de Performanță Energetică pentru mai mult de 50 de dezvoltări imobiliare cu o suprafață de peste 1.500.000 mp: clădiri de birouri și centre comerciale, ansambluri de apartamente și vile, proiecte industriale, școli etc. 70% dintre proprietățile certificate se încadrează în Clasa A – de înaltă eficientă energetică – diferența aparținând Clasei B.
Vitalis Consulting: Echipa și management
Vitalis Consulting numără în prezent peste 80 de profesioniști specializați în inginerie construcții civile, sănătatea și securitatea muncii (SSM), dirigenție de șantier etc. Echipa Vitalis Consulting cuprinde specialiști acreditați în project management, auditori energetici și specialiști LEED. Doi dintre membrii seniori ai echipei Vitalis sunt membri ai Royal Institution of Chartered Surveyors (MRICS) – un corp profesional internațional ce acreditează profesioniștii în imobiliare, terenuri, construcții și infrastructură.
Managementul Vitalis Consulting este asigurat de Florin Popa (37 ani), fondator și Managing Partner, cu o experiență de 13 ani în construcții și real estate, alături de Costi Anghel, MRICS, Associate Director & Partner, unul dintre cei mai experimentați consultanți în domeniul construcțiilor din România.

Related posts

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Aplicație care scapă clienții de spălatul rufelor, lansată în București: investiția inițială – 300.000 euro

Papuc Irina

Palatul Universul din Bucureşti a fost scos la vânzare

Papuc Irina

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

Prime brute de 2,71 miliarde de lei subscrise de societățile de asigurare

Ligia Voro

STAR ALLIANCE CELEBRATES 20 YEARS 

Ionut Oprea

Ariston a lansat noua gamă de boilere electrice Lydos

Ligia Voro

Prime Telecom sprijină companiile din industriile educaționale, artistice și sportive cu resurse gratuite de cloud

Ligia Voro

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

Școala Informală de IT se extinde la Brașov

Ionut Oprea

12 oferte pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii de Centura București Nord

Ligia Voro

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

BUSINESS CHALLENGE 2019

Ionut Oprea

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Investiții strategice în centrul țării

Ligia Voro

B | Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

Transilvania Business

Leading solutions for future proof buildings

Ionut Oprea

AMCOR vă invită să participați la o nouă sesiune de certificare internațională CMC

Stefana Muresan

VIVO! în România

Transilvania Business

Tradiţiile şi meșteșugurile româneşti, promovate la Bran timp de trei zile

Ligia Voro

Care sunt cele mai importante șantiere din Oradea

Stefana Muresan

BILKA, crestere 41% pentru 2016

Ionut Oprea

Clujul și Timișoara, orașele regionale cu cea mai mare creștere imobiliară

Nora Dumitrescu

Otopeniul are pasageri interni cât Clujul, Timișoara și Iașiul la un loc

Nora Dumitrescu

TOP BIROURI ÎN ŢARĂ 2015: Pe primele trei locuri se află Iaşi, Timişoara şi Craiova

Transilvania Business

Leave a Comment