Cluj Eveniment

The Woman 2017: Cum poate educația schimba comunități?

Doar 1,3% dintre români participă în programe de educare continuă spre deosebire de suedezi, finlandezi și danezi care se implică activ în educarea proprie prin participarea în cadrul conferințelor, trainigurilor sau programelor de dezvoltare profesională și personală, conform studiului  realizat de către Comisia Europeană în 2015.
Cu toate aceastea, educația joacă un rol esențial în luarea deciziilor pe parcursul vieții și creșterea nivelului de trai, fiind un pilon în dezvoltarea comunităților. „Într-o lume în care raportul valorilor se inversează, pentru tot mai multe femei devine dificil să găsească modelele relevante de viață și carieră. Conferința de Leadership Feminin The Woman e un prilej bun de interacțiune, care le va permite femeilor să își găsescă echilibrul și de ce nu, mentori în viață”, a declarat Crina Ciocian, Managing Partner al agenției de evenimente Libero Events.
Conferința The Woman promovează un proces educațional continuu prin intermediul subiectelor abordate, a liderilor de opinie pe care îi aduce în spațiul public, fiind un punct de referință pentru femeile dornice de dezvoltare. Desfășurată sub tematica „Educația, puterea de a schimba lumea”, The Woman va reuni între 14 și 15 martie 2017 la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca, peste 500 femei lider, cu scopul de a sublinia importanța educației în societate și rolul esențial al femeii în procesul educațional.
Tinerii din România pun tot mai puțin accent pe educație
Aproximativ 300.000 de tineri din România cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au abandonat școala în 2015, conform studiului Eurostat, iar 377.000 de tineri sunt încadrați în categoria tinerilor de tip NEETS care nu urmează un program educațional sau nu lucrează.
Puterea exemplului este esențială în dezvoltarea tinerilor, de aceea, noutatea celei de-a VI-a ediții a Conferinței de Leadership Feminin The Woman o reprezintă platforma de mentorat Womentors.ro ce urmărește să creeze o conexiune între femeile-lider de astăzi și oamenii de succes de mâine, aceasta urmând să fie lansată la începutul anului 2017.
Tinerii care beneficiază de ajutorul unui mentor au șanse mai mari în a-și atinge obiectivele educaționale, a urma o facultate sau a se implica în programe educaționale potrivit studiului realizat de Parteneriatul Național de Mentorat din Statele Unite. În România, 68% din antreprenori se implică activ în mentorarea altor antreprenori, conform Barometrului antreprenoriatului românesc realizat de compania Ernst&Young în 2015.
Mentoratul – oportunitate pentru unii, obstacol pentru alții
Conceptul de mentorat este relativ nou în România, iar efectele acestuia nu sunt ușor de monitorizat. Conferința de Leadership Feminin The Woman urmărește astfel să promoveze importanța mentoratului prin intermediul celor peste 20 speakeri internaționali și naționali, dar și prin implicarea femeilor de renume care au reușit să inspire și să schimbe comunități.
Cunoscută drept o autoritate mondială de conducere în domeniul științei și tehnologiei, Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie este printre liderii prezenți la acest eveniment. Câștigătoare a mai multor premii naționale și internaționale pentru inovare, creativitate și leadership, Melissa a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu cercetători de ultimă generație și profesioniști din întreaga lume. În cadrul evenimentului, Melissa va vorbi despre experiența sa de până acum în calitate de de lector, coordonator de workshop-uri, critic și membru al mai multor institute de cercetare în arhitectură din Europa, dar și despre experiența sa în calitate de antreprenor, fondator Bionic City.
Conferința The Woman și-a făcut debutul în 2012, oferind de-a lungul celor 6 ani paneluri de debate, workshop-uri și prezentări la cel mai înalt nivel susținute de femei de renume la nivel național și internațional. The Woman s-a dezvoltat an de an prin conferința, revista digitală The Woman.ro ce cuprinde articole legate de educație, carieră, lifestyle sau fashion, dar și prin platforma de mentorat Womentors.ro. Înscrierile pentru noua ediție a Conferinței The Woman au început pe site-ul oficial: http://www.thewoman.ro/conference.
Evenimentul este organizat de Libero Events, agenția de evenimente și PR, B2B și B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri precum The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar și târguri: Touristica.

Related posts

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj anunță reluarea zborurilor către Viena

Stefana Muresan

Benoît Bavouset, final de mandat în fruntea Institutului Francez din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

BUSINESS CHALLENGE 2019

Ionut Oprea

Lancetti, centru logistic de 4,5 milioane de euro la Oradea

Stefana Muresan

Clujul și Oradea își fac pasaje din banii proiectului de cale ferată

Nora Dumitrescu

Agenda Startarium PitchDay 2018 – Pentru toți cei care sunt, aspiră să devină sau lucrează cu antreprenori

redactia

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

Raiffeisen Bank, partener principal Bucharest Technology Week 2017

Stefana Muresan

Câmpia Turzii se vrea smart city. Proiectul WiFi public, aproape de final

Nora Dumitrescu

Totul despre închiderea anului financiar 2019 și noutățile fiscale pentru 2020, la FINANCIAL OUTCOME

Papuc Irina

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

PARKING PLUS: Transformarea digitală va marca fără precedent ecosistemul serviciilor de parcare

Ionel Albu

Femei de top la The Woman Cluj

Nicolae Pop

Salina Turda, Castelul Corvinilor și Cetatea Sarmizegetusa Regia, 1 milion de turiști în 2017

Stefana Muresan

Proiectele mari ale Clujului costă 1,5 miliarde de euro

redactia

Încasări uriașe la Untold: 3,6 milioane de euro în 5 minute

Nora Dumitrescu

Endava deschide două noi centre software în Transilvania

Ligia Voro

The Power of Influence at Palace of the Parliament

Ionut Oprea

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Fiscul clujean îi ține pe contribuabili acasă

Nora Dumitrescu

NRCC Summer Rooftop Dinner in Cluj, 16 July 2018

Stefana Muresan

”Supraviețuitorul” Bear Grylls și fostul șef al ABC, speakeri la Oradea

Traian Dan

Parc acvatic pe o suprafață de 12 hectare, la Cluj. Investiție de peste 40 mil. euro

Stefana Muresan

372 mii de participanţi la Untold

Ionel Albu

Leave a Comment