Cluj Eveniment

The Woman 2017: Cum poate educația schimba comunități?

Doar 1,3% dintre români participă în programe de educare continuă spre deosebire de suedezi, finlandezi și danezi care se implică activ în educarea proprie prin participarea în cadrul conferințelor, trainigurilor sau programelor de dezvoltare profesională și personală, conform studiului  realizat de către Comisia Europeană în 2015.
Cu toate aceastea, educația joacă un rol esențial în luarea deciziilor pe parcursul vieții și creșterea nivelului de trai, fiind un pilon în dezvoltarea comunităților. „Într-o lume în care raportul valorilor se inversează, pentru tot mai multe femei devine dificil să găsească modelele relevante de viață și carieră. Conferința de Leadership Feminin The Woman e un prilej bun de interacțiune, care le va permite femeilor să își găsescă echilibrul și de ce nu, mentori în viață”, a declarat Crina Ciocian, Managing Partner al agenției de evenimente Libero Events.
Conferința The Woman promovează un proces educațional continuu prin intermediul subiectelor abordate, a liderilor de opinie pe care îi aduce în spațiul public, fiind un punct de referință pentru femeile dornice de dezvoltare. Desfășurată sub tematica „Educația, puterea de a schimba lumea”, The Woman va reuni între 14 și 15 martie 2017 la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca, peste 500 femei lider, cu scopul de a sublinia importanța educației în societate și rolul esențial al femeii în procesul educațional.
Tinerii din România pun tot mai puțin accent pe educație
Aproximativ 300.000 de tineri din România cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au abandonat școala în 2015, conform studiului Eurostat, iar 377.000 de tineri sunt încadrați în categoria tinerilor de tip NEETS care nu urmează un program educațional sau nu lucrează.
Puterea exemplului este esențială în dezvoltarea tinerilor, de aceea, noutatea celei de-a VI-a ediții a Conferinței de Leadership Feminin The Woman o reprezintă platforma de mentorat Womentors.ro ce urmărește să creeze o conexiune între femeile-lider de astăzi și oamenii de succes de mâine, aceasta urmând să fie lansată la începutul anului 2017.
Tinerii care beneficiază de ajutorul unui mentor au șanse mai mari în a-și atinge obiectivele educaționale, a urma o facultate sau a se implica în programe educaționale potrivit studiului realizat de Parteneriatul Național de Mentorat din Statele Unite. În România, 68% din antreprenori se implică activ în mentorarea altor antreprenori, conform Barometrului antreprenoriatului românesc realizat de compania Ernst&Young în 2015.
Mentoratul – oportunitate pentru unii, obstacol pentru alții
Conceptul de mentorat este relativ nou în România, iar efectele acestuia nu sunt ușor de monitorizat. Conferința de Leadership Feminin The Woman urmărește astfel să promoveze importanța mentoratului prin intermediul celor peste 20 speakeri internaționali și naționali, dar și prin implicarea femeilor de renume care au reușit să inspire și să schimbe comunități.
Cunoscută drept o autoritate mondială de conducere în domeniul științei și tehnologiei, Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie este printre liderii prezenți la acest eveniment. Câștigătoare a mai multor premii naționale și internaționale pentru inovare, creativitate și leadership, Melissa a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu cercetători de ultimă generație și profesioniști din întreaga lume. În cadrul evenimentului, Melissa va vorbi despre experiența sa de până acum în calitate de de lector, coordonator de workshop-uri, critic și membru al mai multor institute de cercetare în arhitectură din Europa, dar și despre experiența sa în calitate de antreprenor, fondator Bionic City.
Conferința The Woman și-a făcut debutul în 2012, oferind de-a lungul celor 6 ani paneluri de debate, workshop-uri și prezentări la cel mai înalt nivel susținute de femei de renume la nivel național și internațional. The Woman s-a dezvoltat an de an prin conferința, revista digitală The Woman.ro ce cuprinde articole legate de educație, carieră, lifestyle sau fashion, dar și prin platforma de mentorat Womentors.ro. Înscrierile pentru noua ediție a Conferinței The Woman au început pe site-ul oficial: http://www.thewoman.ro/conference.
Evenimentul este organizat de Libero Events, agenția de evenimente și PR, B2B și B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri precum The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar și târguri: Touristica.

Related posts

Ultimele zile de inscriere la evenimentul Best Marketing Cluj

redactia

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Poneii reiau spectacolul ecvestru la Karpatia Pony Show 2018, ediția a II-a

Stefana Muresan

Tinca Celniu, speaker la MEET THE WOMAN!

Ionut Oprea

Mergeți la Cluj, recomandă jurnaliștii de la CNN

Ligia Voro

Clujana se reinventează și deschide 8 magazine noi

Stefana Muresan

Noutăți în managementul eficient al lanțului de aprovizionare la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

redactia

Expoziţie de ambarcaţiuni şi rulote la Romexpo

Stefana Muresan

Brașov: Gala “Premiile Excelenței în Afaceri 2019”

Stefana Muresan

Centura Metropolitană a Clujului, variante de traseu. Cost final estimat – 250 milioane de euro

redactia

FlixBus își întărește prezența în România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

Stefana Muresan

The 6th MYS Superyacht Awards Ceremony

Ionut Oprea

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Arhitectura, factor cheie in evolutia oraselor

Transilvania Business

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

Compania britanică Thomsons Online Benefits a inaugurat noul sediu din Cluj Napoca şi angajează 70 de oameni până la finalul anului

Stefana Muresan

Încep lucrările pe “Drumul Bistriţei”, investiţie de 9,4 milioane euro

Stefana Muresan

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Cluj-Napoca va avea stradă smart şi va moderniza principalul bulevard pe bani europeni

Stefana Muresan

Devierea Someşului Mic pentru extinderea Aeroportului Cluj-Napoca, buget de 110 milioane de lei

redactia

Opera Plaza din Cluj-Napoca: 80% din clienți sunt din SUA, Marea Britanie, China, Israel sau ţările nordice

Stefana Muresan

Surpriza VINVEST în 2017: se degustă șampanii originare din regiunea Champagne

Stefana Muresan

Acţionarii AAGES – 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din companie

Stefana Muresan

Leave a Comment