Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

INS: Anchetă privind structura exploatațiilor agricole în 2017

Institutul Național de Statistică (INS) va efectua în acest an o anchetă structurală în agricultură, pentru a obține informații despre structura exploatațiilor agricole din România, cu noi perioade de referință, rezultatele urmând să fie disponibile și diseminate în luna decembrie 2017.
Potrivit unui comunicat al INS, culegerea datelor în teren se va desfășura în perioada 10 ianuarie — 10 februarie 2017.Obiectivul Anchetei Structurale în Agricultură 2016 (ASA 2016) vizează obținerea de informații privind structura exploatațiilor agricole, respectiv numărul exploatațiilor agricole, suprafața agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigații, agricultura ecologică, persoanele care au desfășurat activități agricole, dezvoltarea rurală etc.
Scopul ASA 2016 urmărește asigurarea de date, comparabile la nivel internațional, pentru fundamentarea politicilor naționale în domeniul agricol, în concordanță cu acquis-ul statistic comunitar, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună, dar și obținerea de statistici pentru îmbunătățirea calității indicatorilor de agromediu și pentru elaborarea politicilor agricole naționale și a programelor de dezvoltare rurală.
Ancheta se va efectua pe baza unui eșantion reprezentativ la nivel național, macroregiune, regiune de dezvoltare și județ format din toate exploatațiile agricole cu personalitate juridică (circa 28.000) și circa 303.000 de exploatații agricole fără personalitate juridică, extras din Registrul Statistic al Exploatațiilor Agricole, realizat pe baza datelor de la Recensământul General Agricol 2010 și actualizat cu datele de la ASA 2013.
Potrivit INS, modul de culegere a datelor va fi prin interviu direct (față în față), realizat de către un operator statistic, pentru exploatațiile agricole fără personalitate juridică, și prin autoînregistrare pentru exploatațiile agricole cu personalitate juridică, sub îndrumarea unui coordonator.
Momentul și perioada de referință va fi ziua de 31 decembrie 2016, pentru efective de animale și agricultura ecologică — sector animalier, anul agricol 2015 — 2016 (01 octombrie 2015 — 30 septembrie 2016), pentru modul de utilizare a terenului, informații privind irigațiile, practici de gestionare a solului, agricultura ecologică — sector vegetal, persoane care au lucrat în agricultură, alte activități aducătoare de venituri. Ultimii 3 ani (2014 — 2016) vor fi considerați perioada de referință pentru sprijinul acordat pentru dezvoltare rurală.
Rezultatele vor fi disponibile și diseminate în luna decembrie 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Povestea certificarii europene a Salamului de Sibiu

Articolul următor

Savini Due mizează pe o creștere de 15% a afacerilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Topul Firmelor din Bihor ediția a XXXI-a

În anul 2023 au depus bilanț 30.361 firme, aferente județului Bihor, fiind acceptate pentru calculul punctajului, conform metodologiei,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share