București Real Estate Ultimele stiri

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Clădirea de birouri Construdava din Bucureşti a fost vândută de fondul Aberdeen Asset Management Deutschland AG către AdamAmerica. Aceasta este cea de-a treia tranzacţie de investiții în care Colliers International a consiliat grupul Aberdeen Asset Management Deutschland AG.
Construdava este o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 9.400 mp, amplasată în nord – estul Capitalei, pe şoseaua Pipera – Tunari. Clădirea este închiriată în întregime de Metro Systems România, divizia de IT a Metro Group. Metro Systems se regăseşte pe locul 8 în topul celor mai mari companii de software din România, numărând în prezent 800 de programatori ce operează în peste 30 de ţări.
Colliers International şi casa de avocatură Cameron McKenna România au consiliat vânzătorul, iar AdamAmerica a fost reprezentată în această tranzacţie de către casa de avocatură Biriş Goran.
“Achiziţia Phoenix Tower de anul trecut, împreună cu Construdava, confirmă interesul pentru clădiri de birouri cu suprafețe medii, astfel de tranzacții fiind încurajate în special de accesul mai uşor la finanţare. 2016 a fost un an dinamic din punct de vedere al tranzacțiilor pe piaţa achizițiilor de birouri, aceasta fiind cea de a 4-a tranzacţie închisă de Colliers în 2016”, a spus Simina Niculiță, Associate Director în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International.
Piaţa de investiţii imobiliare din România se află pe un trend ascendent, reflectat atât prin volumul tranzacţiilor încheiate, cât şi prin interesul vizibil crescut al investitorilor străini ca urmare a condiţiilor favorabile de mişcare a capitalului, al mediului macro-economic pozitiv şi, nu în ultimul rând, datorită îmbunătățirii condiţiilor de finanţare la nivel de ţară. În 2016, piaţa imobiliară a menţinut un nivel confortabil de lichiditate, volumul total de investiţii fiind de 720 milioane de euro.
În România, grupul de investiţii Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat în 2015 în cea mai mare tranzacţie de retail de pe piaţa locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center, iar în 2016 în vânzarea Phoenix Tower, o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 10.000 mp, amplasată în zona de centru – est a Bucureştiului, în apropiere de Bucureşti Mall.
Divizia europeană AdamAmerica, sub conducerea lui Isaac Cohen Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, deţine un portofoliu rezidenţial extins în Berlin, Frankfurt, Strasbourg şi Bucureşti. Având experienţă locală, proprietarii au profitat de ocazia de a reintra pe piaţa din România prin achiziţia unor active valoroase, precum Phoenix Tower şi Construdava, dar şi prin dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale, cum ar fi proiectul Reveria din estul Bucureştiului. Pentru următorii ani, AdamAmerica Europe urmăreşte să îşi extindă portofoliu de birouri.
Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 16.000 specialiști care lucrează în 66 de țări. Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor, de la brokeraj, property și asset management, project management, investiții și consultanță, evaluări și până la studii de piață sau produse adresate băncilor. Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals’ Global Outsourcing în ultimii 11 ani.

Related posts

Trei județe din Ardeal vor beneficia de mari împăduriri

Nora Dumitrescu

Sibiu, an Attractive City for Investors

Stefana Muresan

Previziuni Deloitte: rețele 5G private și vânzări de un milion de roboți pentru companii

Papuc Irina

Troleibuze, stații noi și aer mai curat datorită investițiilor REGIO, la Mediaș

Ligia Voro

Wells Fargo Completes Purchase of 33 King William Street from HB Reavis

Ionut Oprea

Hidroelectrica bate recordul istoric de profit

redactia

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

redactia

Grupul Iulius și-a deschis mall-urile din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Villa Vinea, premiată cu aur pentru explozia aromată din vinurile sale speciale

A. I.

Supercom ia locul Rosal pe străzile Clujului, pentru 18 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Două produse tradiţionale româneşti, prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca, în procedură de atestare naţională

Stefana Muresan

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

Un startup românesc, ce învață copiii și părinții să se alimenteze sănătos, a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Papuc Irina

Draxlmaier suspendă activitatea fabricilor timp de două săptămâni

Traian Dan

Șantierele drumurilor naționale din Bihor călcate de ministrul Lucian Bode

Traian Dan

Colliers: Vânzările retailerilor de produse nealimentare au revenit la nivelul de dinainte de criza provocată de Covid-19, chiar dacă magazinele au fost închise în perioada stării de urgență

Transilvania Business

Internet 4G gratuit de la Telekom Romania pentru profesori, elevi şi părinţi

Traian Dan

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

Un nou tren produs în România, în probe pe ruta București-Predeal

Papuc Irina

DTZ Echinox: 2016, an cu livrari record

Ionut Oprea

Dorel Goia, ales președinte al Consiliului de Administratie al TeraPlast

redactia

Diferit SRL construiește un pod în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Studiul de fezabilitate pentru Complexul Sportiv de la Oradea, aprobat de CL

Traian Dan

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor: „pandemia de Covid-19 va opri globalizarea”

Papuc Irina

Leave a Comment