București Real Estate Ultimele stiri

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Clădirea de birouri Construdava din Bucureşti a fost vândută de fondul Aberdeen Asset Management Deutschland AG către AdamAmerica. Aceasta este cea de-a treia tranzacţie de investiții în care Colliers International a consiliat grupul Aberdeen Asset Management Deutschland AG.
Construdava este o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 9.400 mp, amplasată în nord – estul Capitalei, pe şoseaua Pipera – Tunari. Clădirea este închiriată în întregime de Metro Systems România, divizia de IT a Metro Group. Metro Systems se regăseşte pe locul 8 în topul celor mai mari companii de software din România, numărând în prezent 800 de programatori ce operează în peste 30 de ţări.
Colliers International şi casa de avocatură Cameron McKenna România au consiliat vânzătorul, iar AdamAmerica a fost reprezentată în această tranzacţie de către casa de avocatură Biriş Goran.
“Achiziţia Phoenix Tower de anul trecut, împreună cu Construdava, confirmă interesul pentru clădiri de birouri cu suprafețe medii, astfel de tranzacții fiind încurajate în special de accesul mai uşor la finanţare. 2016 a fost un an dinamic din punct de vedere al tranzacțiilor pe piaţa achizițiilor de birouri, aceasta fiind cea de a 4-a tranzacţie închisă de Colliers în 2016”, a spus Simina Niculiță, Associate Director în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International.
Piaţa de investiţii imobiliare din România se află pe un trend ascendent, reflectat atât prin volumul tranzacţiilor încheiate, cât şi prin interesul vizibil crescut al investitorilor străini ca urmare a condiţiilor favorabile de mişcare a capitalului, al mediului macro-economic pozitiv şi, nu în ultimul rând, datorită îmbunătățirii condiţiilor de finanţare la nivel de ţară. În 2016, piaţa imobiliară a menţinut un nivel confortabil de lichiditate, volumul total de investiţii fiind de 720 milioane de euro.
În România, grupul de investiţii Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat în 2015 în cea mai mare tranzacţie de retail de pe piaţa locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center, iar în 2016 în vânzarea Phoenix Tower, o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 10.000 mp, amplasată în zona de centru – est a Bucureştiului, în apropiere de Bucureşti Mall.
Divizia europeană AdamAmerica, sub conducerea lui Isaac Cohen Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, deţine un portofoliu rezidenţial extins în Berlin, Frankfurt, Strasbourg şi Bucureşti. Având experienţă locală, proprietarii au profitat de ocazia de a reintra pe piaţa din România prin achiziţia unor active valoroase, precum Phoenix Tower şi Construdava, dar şi prin dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale, cum ar fi proiectul Reveria din estul Bucureştiului. Pentru următorii ani, AdamAmerica Europe urmăreşte să îşi extindă portofoliu de birouri.
Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 16.000 specialiști care lucrează în 66 de țări. Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor, de la brokeraj, property și asset management, project management, investiții și consultanță, evaluări și până la studii de piață sau produse adresate băncilor. Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals’ Global Outsourcing în ultimii 11 ani.

Related posts

Importantă sumă de bani în 2019 pentru agricultorii și crescătorii de animale

redactia

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

Transgaz, contract de 64,3 de milioane de euro pentru modernizări

Ligia Voro

Producătorul de ţevi TenarisSilcotub investeşte 1 mil. dolari pe an pe programe de educaţie socială

Stefana Muresan

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Stefana Muresan

Surpriza din studiul CBRE: tinerii post-mileniali din București sunt cei mai mulțumiți de biroul lor

redactia

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Stefana Muresan

WESSLING România este evaluată de către Coface, ca fiind Excellent Small & Medium Enterprises

Ligia Voro

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Bratislava Property Summit 2017

Ionut Oprea

Responsabilitate socială: Grupul GRAMPET donează 10 aparate şi 10.000 de kituri pentru depistarea SARS-CoV-2

Papuc Irina

Vasile Iosif – FMC: 300 de milioane de dolari pentru o moleculă

Ligia Voro

Cereri pentru proiecte rezidentiale si mixte

Ionut Oprea

Top județelor din Regiunea Centru la comerț: exporturi de 8 miliarde de euro, importuri de 7,5 miliarde de euro în 9 luni

Papuc Irina

System Innovation România deschide birou de consultanță SAP Business One la Cluj

Ionel Albu

O firmă românească face locomotive hybrid plug-in din vechituri de acum 40 de ani

redactia

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

Reuniunea Ambasadorilor IMM: Propuneri pentru adaptarea la economia digitală

Ligia Voro

ADR Centru: Peste 700 de kilometri din infrastructura rutieră, modernizată prin fonduri europene

redactia

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

redactia

BVB lansează cartea cu poveștile de succes ale celor 15 companii finaliste ale celei de-a treia ediții a programului Made in Romania

Ligia Voro

„Asociația Italiani in Bihor”, sare în ajutorul Spitalului Județean din Oradea

Traian Dan

Leave a Comment