București IT&C

ICEEfest, cel mai mare festival dedicat internetului și tehnologiei

de Ionuț ȚÎRDEA
Oamenii şi companiile care decid tendinţele în Internet şi tehnologie au fost prezenți, în zilele de 9 și 10 iunie, la cel mai mare festival dedicat internetului și tehnologiei din Europa Centrală și Est, Interactive Central and Eastern Europe Festival – ICEEfest, care a avut loc la București. Nici noi nu am ratat acest eveniment.
Evenimentul, aflat la ediția a cincea, a reunit peste 130 de speakeri și traineri internaționali, 55 de ore de know-how în cele două zile (prezentări, demo-uri, dezbateri), 6 ore de distracţie (concerte live, parodii cu comedianţi cunoscuţi, spectacole de stand-up comedy cu Jeff Leach, scurtmetraje), 2 scene principale, 3 scene specializate (eCommerce, eHealth, VIP), o zonă outdoor și un nou concept de entertainment (Summer Playground) și 7 linii majore de conţinut, cu jucători majori, atât pe plan global cât şi regional. Sesiunile au fost destinate unui public divers: de la pasionații de VR&AR, la creativi și antreprenori. Sănătatea a beneficiat de o atenție sporită la ICEEfest, festivalul dedicând o întreagă scenă prezentării inovațiilor din domeniul medical. „Este cea mai amplă ediţie de până acum și, după 5 ani, cred că putem spune că festivalul a ajuns la maturitate. Poate sta liniștit în linie cu evenimente similare din Dublin, Lisabona sau Berlin. Suportul publicului și al comunităţii de business este extrem de important, motiv pentru care le mulţumesc, personal, tuturor celor care ne-au susţinut cumpărând un bilet”, a spus Dragoș Stanca, fondatorul festivalului.
Sesiuni de training cu experți Google si Facebook
Discursul de deschidere a aparținut celor de la Netflix, rețeaua-gigant fiind în premieră în cadrul unui eveniment din regiune. Joris Evers/ VP și Director de Comunicare în Europa a dat detalii importante despre prezența Netflix în România: până la finalul anului, majoritatea producțiilor Netflix vor beneficia de subtitrare, ținta este ca, până în 2023, unul din trei români să fie abonat Netflix. Pe Innovation Stage 1 au urmat apoi sesiuni de neratat pentru publisherii și oamenii de creație: CNN, Euronews, Eurosport, Shazam sau Maker Studios au prezentat ultimele detalii despre proiectele care generează milioane de reacții la nivel mondial. Google, Facebook și Instagram au arătat încă o dată de ce Silicon Valley e centrul universului în materie de internet și tehnologie. Pe Innovation Stage 2, ziua a început alături de oameni și companii care, prin creativitate și gândire avansată au schimbat industrii întregi: Uber, Waze și Ooyala au venit cu ponturi și idei de neratat pentru oricine dorește să aibă un business inovator. Ivan Imhoff a pus publicul din nou la curent cu ultimele tendințe referitoare la optimizare pentru ca apoi scena să aparțină specialiștilor în Realitate Virtuală și Augmentată.
Anatolie Gavriliuc/ HoloLens, Andrea Raducan/ Innoactive sau Clarence Dadson/ Design4Real au venit să le spună participanților cum pot folosi într-un mod cât mai eficient avantajele tehnologiei VR&AR. A urmat apoi o dezbatere de unde publisherii au avut numai de câștigat: despre Ad Blocking și monetizare alături de Torben Heimann/Improve Digital, Tom Jenen/ Polar sau Arvid Tchivzhel/ Mather Economics. Focus Stage a venit cu o abordare extrem de personalizată, aceasta fiind scena celor interesați de eCommerce în toate formele sale. Publicul a beneficiat de sesiuni vitale de training din partea experților Google si Facebook.
Cele două zile au fost extrem de încărcate, iar, pentru o mai bună coordonare, participanţii au avut la dispoziţie o aplicaţie dedicată pentru telefonul mobil.
Anul acesta, festivalul a avut și o zonă consistentă de divertisment: concerte live, filme, stand-up comedy, o nouă zonă outdoor destinată distracţiei și socializării.

Related posts

Bucharest Business Services Briefing & BizMixer

Stefana Muresan

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Nora Dumitrescu

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Studiu Valoria: Comportamentele de cumpărare în era consumatorilor digitali

redactia

Firmele nevoite să lucreze de la distanță, ajutate gratuit

Nora Dumitrescu

Continuă pregătirile pentru cea de-a cincea ediție Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Tudor Ionescu, noul Head of Advisory & Transaction Services, Office – CBRE

Ionut Oprea

Tentativă de fraudă electronică la Endava. Cum acționează hackerii

Nora Dumitrescu

City Gate Plaza Refurbishment

Ionut Oprea

Camera D-Link HD Omna™ 180, disponibilă la vânzare

Stefana Muresan

Asiguratorii și-au mutat biroul în propria locuință

Nora Dumitrescu

Andre Vivan da Silva, membru de Board FIC – soluții, priorități și direcții pentru România

redactia

Mihai Daraban, președintele CCIR: “Noi creăm o rețea de atașați comerciali, care să se comporte, dacă vreți, ca niște bone cu agenții economici care vin pe teritoriul respectiv”

Ligia Voro

Brașovenii de la Normandia vor vinde, în România, roboții unei companii gigant din Germania

Papuc Irina

B | Pentru Romania, 2016 este un moment de rascruce

ABSL digital forum 2020

Ionut Oprea

SAP își mărește echipa de specialiști IT de la Timișoara

Stefana Muresan

LATEST INTERNATIONAL REAL ESTATE PROJECTS SHOWCASED AT MIPIM 2019

redactia

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

Stefana Muresan

Microsoft announces plans to establish its first cloud region in Austria to accelerate local innovation and growth

Ionut Oprea

„Tinerii în Arenă”, program de antreprenoriat gratuit pentru tineri

Traian Dan

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

EMS Floor Group, afaceri de 10 milioane de euro în 2020, în creștere cu 20%

Ionut Oprea

Spectacular: the new Dedeman corporate headquarters in Bacau

Ionut Oprea

Leave a Comment