Mureș Sanatate Slider

Gedeon Richter România, investiții în viitorul cercetării

de Teodora MÎNDRU
Compania Gedeon Richter România investește permanent în dezvoltarea și lansarea de produse noi prin fabrica sa din Târgu Mureș și, în același timp, susține activitatea științifică a tinerei generații. În vara acestui an, pentru al 9-lea an, Gedeon Richter a premiat olimpicii mureșeni cu rezultate bune la chimie.
Susținerea activității științifice a tinerei generaţii, reprezentată de elevi și studenți de execepție, este de mai mulți ani, o preocupare a companiei Gedeon Richter România. De nouă ani, conducerea companiei premiază elevii din Târgu-Mureș și profesorii lor îndrumători, participanți la Etapa Națională a Olimpiadei de Chimie.
Este o răsplată a performanței, dar, în același timp, o investiție făcută în viitorul cercetării românești din domeniul chimiei și farmaceuticii. Există șanse mari ca o parte dintre tinerii în care Gedeon Richter investește încredere să devină cercetători în cadrul companiei mureșene, la finalul studiilor.
„Este important pentru noi să-i premiem pe acești tineri și să le recunoaștem valoarea. Este bine că ei vor îndrăgi o meserie pe care o pot practica în Gedeon Richter România. Sunt tinerii cei mai buni, cei mai merituoși. Există șanse mari să ne alegem angajați din rândul lor.”, a declarat Dana Chelărescu, director general Gedeon Richter România.
Majoritatea elevilor care excelează în domeniul chimiei își doresc o carieră în cercetare. Astfel, încrederea oferită de Gedeon Richter este apreciată de tinerii chimiști, care iau în calcul posibilitatea de a rămâne în orașul lor natal pentru a-și împlini visele. „Am descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VIII-a, când profesoara mea mi-a sugerat să particip la Olimpiada de Chimie. Mi-a plăcut mult și de atunci particip în fiecare an. Îmi doresc să particip până în clasa a XII-a, să fie cinci ani. Peste ani, mă văd făcând cercetare, poate chiar aici, la Gedeon Richter sau în străinătate”, a afirmat Arthur Maximilian Bathori. În aceeași idee, Cristina Ioana Hidoș a spus: „A fost o experiență de neuitat și cu siguranță voi participa și anul viitor. Voi face tot posibilul să fiu din nou aici. Îmi place foarte mult chimia și îmi doresc să fiu printre cei mai buni, așa că voi da tot ce pot ca să-mi ating obiectivul. Am descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VII-a, când am început să studiez această materie. Atunci, mi-am propus să nu mă opresc până nu voi ajunge la etapa națională. În viitor, mi-aș dori să lucrez în domeniul cercetării sau poate voi alege medicina. Mulțumim companiei Gedeon Richter pentru sprijin și încredere”.
Lavinia Mureșan, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a scos în evidență, la rândul ei, importanța sprijinului acordat de Gedeon Richter tinerilor chimiști mureșeni. „În acest an, lotul a obținut o mențiune a Ministerului și o mențiune specială. Le mulțumesc lor și profesorilor care i-au pregătit. Trebuie să precizez că acest lot a fost pregătit la partea practică de către Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Rezultatul muncii de echipă s-a reflectat în rezultatele acestor elevi la proba practică. Mulțumesc companiei Gedeon Richter care a fost și este alături de noi în toate demersurile pe care le facem în a sprijini chimia, nu numai performanța, ci și evenimentele naționale care s-au desfășurat la Târgu-Mureș, tabăra de chimie. Prin diverse proiecte, încercăm să aducem chimia mai aproape de elevi”.
Dezvoltare la cele mai înalte standarde
Investiția în oameni făcută de Gedeon Richter România, prin sprijinul acordat chimiștilor mureșeni, în mod consecvent, face parte dintr-o strategie mai amplă care presupune investiții importante. O astfel de investiție majoră a fost făcută în realizarea unui nou centru de dezvoltare al Grupului Richter, la Târgu Mureș. Centrul, construit în cadrul unui proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost amenajat și dotat conform standardelor tehnologice de ultimă oră, făcând posibilă extinderea capacităţii de cercetare-dezvoltare și eficientizarea fluxului de lucru.
„Centrul de Dezvoltare a fost cofinanțat din fonduri europene în proporție de 50%, iar 50% din fonduri proprii. Investiția s-a ridicat la 12.000.000 lei, fără TVA. Cea mai mare parte a sumei a fost alocată investițiilor în echipamente moderne, de ultimă generație, pe care le folosim pentru dezvoltare de noi produse. În acest centru, lucrează 60 de specialiști care, practic, dezvoltă și produc la o scară mică ceea ce urmează să se producă în timp la scară mare, industrială, fie în România, fie în cadrul altor firme din cadrul grupului”, a precizat Dana Chelărescu.
Echipa dedicată dezvoltării produselor noi s-a mărit în permanență, firma cuprinzând astăzi în Direcțiunea Dezvoltare Produse specialişti din domeniul chimiei, medicinei şi farmaciei.
Ca rezultat al activităţii de dezvoltare stau mărturie o serie de produse cu formule unice şi lansate ca prim-generice pe piaţa din România. Produsele de vârf ale companiei, printre care se numără şi medicamentele cu eliberare modificată, presupun atât utilizarea unei tehnologii avansate cât şi a unei echipe cu înaltă calificare în acest domeniu, de care Gedeon Richter România S.A. dispune datorită investiţiei continue în cercetare-dezvoltare şi în resursele umane. Produsele dezvoltate şi fabricate la Gedeon Richter România S.A. sunt înregistrate atât în ţară cât şi în străinătate.
Ar mai fi de spus că cercetarea şi dezvoltarea în cadrul întregului concern Gedeon Richter sunt asigurate de aproximativ 1000 de specialiști.

EPSON DSC picture
EPSON DSC picture

Gedeon Richter România este una dintre cele 5 subsidiare producătoare ale concernului Gedeon Richter, unde se desfășoară o activitate integrată vertical, constând în dezvoltarea, fabricarea, distribuția și comercializarea produselor farmaceutice. Activitatea de dezvoltare a echipei din Târgu-Mureș a fost recunoscută și premiată pe plan internațional, iar produsele fabricate la Târgu-Mureș fac parte din portofoliul grupului Richter și ajung în numeroase țări din toată lumea. Subsidiara din România se bazează pe o forță de muncă de peste 540 de angajați.
Premianti
Ca urmare a rezultatelor obținute Faza Națională a Olimpiadei de Chimie defășurată în perioada 17-22 aprilie, la Bacău, au fost premiați următorii cinci elevi: Vlad Sârbu, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Europa”, Kis Csenge, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Bolayi Farkas”, Arthur Maximilian Bathori, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Cristina Ioana Hidoș, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, și Andrei Leonard Nicușan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.
Centru de Dezvoltare GRRo
Laborator 2

Related posts

87% dintre românii care au răspuns la un sondaj aleg călătoriile în România

Traian Dan

Exclusiv TB//Mădălin-Marius Margan: Țintim să aducem 20 de clinici și minim 15.000 de cazuri pe platforma OncoChain, apoi să ne extindem către alte state din Europa de Est

Papuc Irina

Leroy Merlin și Auchan amenajează o unitate pre-spitalicească lângă București

Traian Dan

Teraplast, credite de investiții și linii de creditare de peste 50 milioane de lei

Stefana Muresan

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

redactia

Arctic donează 50 de mașini de spălat rufe și 25 de frigidere spitalelor din țară

Ion Surdu

EnergoBit, nouă injecție de capital

Ligia Voro

The 1st quarterly CEE Digital Services Matchmaking Summit

Ionut Oprea

Românii au subscris titluri de stat în lei și în valută de peste 2 miliarde lei

Traian Dan

Conferinta: Cities of Tomorrow #5

Ionut Oprea

Corteva Agriscience, sponsor principal al Farming Simulator League

Ligia Voro

Peste 150 de milioane de euro, bugetul de investiții al Oradiei în 2020

Traian Dan

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Ligia Voro

Două companii IT clujene, în top 10 România

Nora Dumitrescu

MedLife a deschis prima hyperclinică din Oradea, printr-o investiţie de 1,2 milioane euro

redactia

Dezvoltarea asigurărilor private de sănătate, de dorit, dar fără a periclita sistemul public de asigurări de sănătate

Stefana Muresan

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

CNAIR, licitaţie de 4,1 milioane euro pentru reabilitarea unui sector din DN66

Stefana Muresan

Cinci comune bihorene, cadastrate gratuit cu fonduri europene de către ANCPI

Traian Dan

Cum reconfigurează Comandamentul NATO de la Sibiu mediul de afaceri

Ligia Voro

Novitas 3D City – Orașul tău digital

Ligia Voro

Racul bihorean, subiectul unui proiect derulat de C.A.P.D.D. Bihor

Traian Dan

Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, precum şi alte produse necesare sistemului sanitar din România

Ion Surdu

Leave a Comment