Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gedeon Richter România, investiții în viitorul cercetării

de Teodora MÎNDRU
Compania Gedeon Richter România investește permanent în dezvoltarea și lansarea de produse noi prin fabrica sa din Târgu Mureș și, în același timp, susține activitatea științifică a tinerei generații. În vara acestui an, pentru al 9-lea an, Gedeon Richter a premiat olimpicii mureșeni cu rezultate bune la chimie.
Susținerea activității științifice a tinerei generaţii, reprezentată de elevi și studenți de execepție, este de mai mulți ani, o preocupare a companiei Gedeon Richter România. De nouă ani, conducerea companiei premiază elevii din Târgu-Mureș și profesorii lor îndrumători, participanți la Etapa Națională a Olimpiadei de Chimie.
Este o răsplată a performanței, dar, în același timp, o investiție făcută în viitorul cercetării românești din domeniul chimiei și farmaceuticii. Există șanse mari ca o parte dintre tinerii în care Gedeon Richter investește încredere să devină cercetători în cadrul companiei mureșene, la finalul studiilor.
„Este important pentru noi să-i premiem pe acești tineri și să le recunoaștem valoarea. Este bine că ei vor îndrăgi o meserie pe care o pot practica în Gedeon Richter România. Sunt tinerii cei mai buni, cei mai merituoși. Există șanse mari să ne alegem angajați din rândul lor.”, a declarat Dana Chelărescu, director general Gedeon Richter România.
Majoritatea elevilor care excelează în domeniul chimiei își doresc o carieră în cercetare. Astfel, încrederea oferită de Gedeon Richter este apreciată de tinerii chimiști, care iau în calcul posibilitatea de a rămâne în orașul lor natal pentru a-și împlini visele. „Am descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VIII-a, când profesoara mea mi-a sugerat să particip la Olimpiada de Chimie. Mi-a plăcut mult și de atunci particip în fiecare an. Îmi doresc să particip până în clasa a XII-a, să fie cinci ani. Peste ani, mă văd făcând cercetare, poate chiar aici, la Gedeon Richter sau în străinătate”, a afirmat Arthur Maximilian Bathori. În aceeași idee, Cristina Ioana Hidoș a spus: „A fost o experiență de neuitat și cu siguranță voi participa și anul viitor. Voi face tot posibilul să fiu din nou aici. Îmi place foarte mult chimia și îmi doresc să fiu printre cei mai buni, așa că voi da tot ce pot ca să-mi ating obiectivul. Am descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VII-a, când am început să studiez această materie. Atunci, mi-am propus să nu mă opresc până nu voi ajunge la etapa națională. În viitor, mi-aș dori să lucrez în domeniul cercetării sau poate voi alege medicina. Mulțumim companiei Gedeon Richter pentru sprijin și încredere”.
Lavinia Mureșan, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a scos în evidență, la rândul ei, importanța sprijinului acordat de Gedeon Richter tinerilor chimiști mureșeni. „În acest an, lotul a obținut o mențiune a Ministerului și o mențiune specială. Le mulțumesc lor și profesorilor care i-au pregătit. Trebuie să precizez că acest lot a fost pregătit la partea practică de către Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Rezultatul muncii de echipă s-a reflectat în rezultatele acestor elevi la proba practică. Mulțumesc companiei Gedeon Richter care a fost și este alături de noi în toate demersurile pe care le facem în a sprijini chimia, nu numai performanța, ci și evenimentele naționale care s-au desfășurat la Târgu-Mureș, tabăra de chimie. Prin diverse proiecte, încercăm să aducem chimia mai aproape de elevi”.
Dezvoltare la cele mai înalte standarde
Investiția în oameni făcută de Gedeon Richter România, prin sprijinul acordat chimiștilor mureșeni, în mod consecvent, face parte dintr-o strategie mai amplă care presupune investiții importante. O astfel de investiție majoră a fost făcută în realizarea unui nou centru de dezvoltare al Grupului Richter, la Târgu Mureș. Centrul, construit în cadrul unui proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost amenajat și dotat conform standardelor tehnologice de ultimă oră, făcând posibilă extinderea capacităţii de cercetare-dezvoltare și eficientizarea fluxului de lucru.
„Centrul de Dezvoltare a fost cofinanțat din fonduri europene în proporție de 50%, iar 50% din fonduri proprii. Investiția s-a ridicat la 12.000.000 lei, fără TVA. Cea mai mare parte a sumei a fost alocată investițiilor în echipamente moderne, de ultimă generație, pe care le folosim pentru dezvoltare de noi produse. În acest centru, lucrează 60 de specialiști care, practic, dezvoltă și produc la o scară mică ceea ce urmează să se producă în timp la scară mare, industrială, fie în România, fie în cadrul altor firme din cadrul grupului”, a precizat Dana Chelărescu.
Echipa dedicată dezvoltării produselor noi s-a mărit în permanență, firma cuprinzând astăzi în Direcțiunea Dezvoltare Produse specialişti din domeniul chimiei, medicinei şi farmaciei.
Ca rezultat al activităţii de dezvoltare stau mărturie o serie de produse cu formule unice şi lansate ca prim-generice pe piaţa din România. Produsele de vârf ale companiei, printre care se numără şi medicamentele cu eliberare modificată, presupun atât utilizarea unei tehnologii avansate cât şi a unei echipe cu înaltă calificare în acest domeniu, de care Gedeon Richter România S.A. dispune datorită investiţiei continue în cercetare-dezvoltare şi în resursele umane. Produsele dezvoltate şi fabricate la Gedeon Richter România S.A. sunt înregistrate atât în ţară cât şi în străinătate.
Ar mai fi de spus că cercetarea şi dezvoltarea în cadrul întregului concern Gedeon Richter sunt asigurate de aproximativ 1000 de specialiști.

EPSON DSC picture
EPSON DSC picture
Gedeon Richter România este una dintre cele 5 subsidiare producătoare ale concernului Gedeon Richter, unde se desfășoară o activitate integrată vertical, constând în dezvoltarea, fabricarea, distribuția și comercializarea produselor farmaceutice. Activitatea de dezvoltare a echipei din Târgu-Mureș a fost recunoscută și premiată pe plan internațional, iar produsele fabricate la Târgu-Mureș fac parte din portofoliul grupului Richter și ajung în numeroase țări din toată lumea. Subsidiara din România se bazează pe o forță de muncă de peste 540 de angajați.
Premianti
Ca urmare a rezultatelor obținute Faza Națională a Olimpiadei de Chimie defășurată în perioada 17-22 aprilie, la Bacău, au fost premiați următorii cinci elevi: Vlad Sârbu, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Europa”, Kis Csenge, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Bolayi Farkas”, Arthur Maximilian Bathori, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Cristina Ioana Hidoș, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, și Andrei Leonard Nicușan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.
Centru de Dezvoltare GRRo
Laborator 2

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ARL Strabag, pe ultima 100 de metri cu modernizarea Aeroportului Baia Mare

Articolul următor

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share