București Eveniment Slider

Conferinta: Cities of Tomorrow #5

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează pe 28 martie la București cea de-a cincea ediție a conferinței Cities of Tomorrow – eveniment de top ce reunește mediul de afaceri cu administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România.
 
Participanții vor continua seria de discuții pe tema orașelor viitorului din România și vor dezbate, împreună cu cei interesați, cum se poate contribui activ la dezvoltarea efectivă a acestora. Dacă anul trecut tema centrală a fost axată pe dezvoltarea sustenabilă a orașului/regiunii în care trăim și muncim, în anul 2017 va fi adusă în discuție modalitatea în care orașele, regiunile și in extenso întreaga Românie pot deveni mai competitive. Evenimentul oferă o varietate bogată de prezentări, mese rotunde interactive, un market place de proiecte și soluții de dezvoltare urbană și nu în ultimul rând o bună ocazie pentru networking. Invitați de marcă la nivel internațional vor dezbate tematica României competitive.
România competitivă este tema dezbătută în panelul central.
Pornind de la studiul „România Competitivă” vom încerca alături de cei circa 250 de invitați din administrația centrală și locală să găsim răspunsurile la întrebarea: Cum putem face din România și din orașele sale, țara în care vrem să trăim, să muncim, să ne creștem copiii și în care, în unele cazuri, să dorim să ne întoarcem? În această perioadă de creștere a mobilității și de internaționalizare a bunurilor, serviciilor, a muncii și a capitalului, regiunile din România se confruntă cu o concurență sporită cu alte regiuni din lume. O cooperare eficientă între toate părțile interesate implicate în dezvoltarea regională contribuie la crearea unui mediu de afaceri favorabil investițiilor și a unor avantaje economice conexe.
Premiera din acest an este conceptul de World Café, concept ce permite participanților o implicare mai mare, dându-le ocazia ca timp de două ore să discute concret și aplicat subiecte/proiecte diferite, alese în funcție de actualitatea și necesitatea tematicii și să plece, în urma acestor mese rotunde interactive, cu idei și soluții concrete, pe care, o dată ajunși acasă să le poată implementa în proiectele proprii. După dezbaterile interactive de la mesele rotunde participanții se vor regrupa pentru panelul final, cel dedicat și în acest an marchetării orașului/regiunii. Tema este „Orașul capitală culturală europeană – impactul acestui proiect asupra dezvoltării economice, sociale și culturale a orașului”. Orașele câștigătoare ale acestui proiect au beneficiat concret și durabil de pe urma acestuia, nu numai prin creșterea numărului de turiști în anul respectiv, ci prin investițiile majore ce s-au făcut pentru pregătirea evenimentului. Reprezentanții acestor orașe vor povesti din experiențele lor, despre beneficiile și dezvoltarea orașului datorate afluxului de fonduri și capital.
 
Expoziție și concurs de proiecte
O altă noutate a Cities of Tomorrow 2017 va fi market place-ul organizat în foyer. Aici, sponsorii vor avea ocazia de a-și prezenta soluțiile și tehnologiile destinate modernizării și eficientizării orașului și regiunilor alături de reprezentanți ai autorităților locale ce vor veni să-și prezinte proiecte concrete pe care le doresc realizate și unde caută sprijinul actorilor privați. Proiectele autorităților locale vor fi selectate în urma unui concurs și doar proiectele câștigătoare vor avea șansa de a fi prezente în market place.
 
Conferința este concepută pentru a oferi informații utile și noi perspective pentru: primării, managerii orașului, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională și a zonelor metropolitane, reprezentanți ai consiliilor orașelor și județelor; companiile private românești și străine; profesioniștii din domeniul planificării urbane cât și arhitecții urbaniști; investitorii imobiliari și dezvoltatorii interesați pentru/sau cu sediul în Europa de Sud-Est; profesioniștii din domeniul imobiliar; reprezentanții camerelor de comerț și industrie; reprezentanții clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilități urbane și infrastructură; ONG-urile şi profesioniștii din domeniul bancar.
http://rumaenien.ahk.de/ro/evenimente/evenimente-actuale/conferinta-cities-of-tomorrow-5-regiuni-orase-comunitati-competitive

Related posts

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Traian Dan

Programul și prioritățile MMACA în perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene

redactia

ROFMA vă invită la Conferința Internațională de Facility Management, ROFMEX 2017

Ionut Oprea

Cluj Napoca: Afla cum sa-ti atragi partenerii potriviti pentru cresterea afacerii tale

A. I.

S-a inaugurat Casa Darvas – La Roche, primul muzeu Art Nouveau din România

Traian Dan

Simon Maurer vorbește în premieră despre proiectul Maurer Residence din Târgu-Mureș

redactia

La Star Assembly și Star Transmission ai mediul perfect în care să crești și să te dezvolți!  

Ligia Voro

In premiera solutii IT&C si tehnologii SMART cu aplicatie in Transport, Logistica si Comert la SMARTTECH Partners EXPO!

Stefana Muresan

Conferintele Club Feroviar: Provocarea infrastructurii feroviare din ECE

redactia

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Ligia Voro

„Săptămâna Porţilor deschise” la USAMV Cluj-Napoca

AMAALA AND OCEANOSCIENTIFIC STEER ENVIRONMENTAL RESEARCH SAILING EXPEDITION

Ionut Oprea

Impact Hub Bucharest aduce în București Finala Regională Central European Startup Awards 2019

redactia

AFI Europe inaugurează AFI Park Brașov și întâmpină noii chiriași: Siemens și NTT Data

Ionut Oprea

New fares encourage to international travels by LOT

Ionut Oprea

SEE Supply Chain & Logistics Forum & Expo, 31 octombrie @București

Ligia Voro

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Stefana Muresan

Enel a raportat un număr dublu de clienți față de noiembrie 2016

Ligia Voro

Educația medicală continuă rămâne o prioritate pentru Asociația OncoHelp

Nicolae Pop

AROBS planteaza duminică 5000 de puieti de arbori, în parteneriat cu CERT Transilvania

Stefana Muresan

PRIA Aviation Fly-in – singurul weekend premium de aviație pentru oamenii de business va avea loc în 13 -15 iulie la Aeroportul Tuzla

Stefana Muresan

Aeroporturile din Europa, în audiență la Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Supply Chain & Logistics Forum: cum arată sectorul industrial și logistic în 2017 și cum se adaptează managerii noilor cerințe?

Stefana Muresan

Leave a Comment