Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O treime din fabrica de medicamente Polisano vândută

Loredana Vonica a înstrăinat aproape o treime din acțiunile deținute la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu pentru suma de șase milioane euro. Cumpărătorii sunt grupul feroviar Grampet, avocatul Remus Borza și parteneri ai acestuia în firma EuroInso, susține oradesibiu.ro.
Potrivit sursei citate, Loredana Vonica, moştenitoarea imperiului farmaceutic Polisano din Sibiu, a vândut pentru circa 6 mil. euro aproape o treime din fabrica de medicamente oncologice Polisano Pharmaceuticals din Sibiu către grupul feroviar Grampet, avocatul Remus Borza şi partenerii acestuia din EuroInsol, anunuță capital.ro. ’’În urmă cu un an, am împrumutat fabrica, prin EuroInsol, cu circa 14 milioane lei şi am transformat împrumutul în acţiuni, pentru a îmbunătăţi indicatorii contabili ai fabricii, iar Grampet a cumpărat acţiuni noi. Eu am atras Grampet, pentru că aveam nevoie de încă un investitor care să susţină capitalul de lucru al fabricii“, a declarat Remus Borza.
În noua formulă, firma care deţine fabrica de medicamente este deţinută în proporţie de 69% de Loredana Vonica, 15,5% de Grampet, 6,9% de Remus Borza, 6,9% de Nicoleta Munteanu şi 1,5% de Adrian Munteanu – ultimii doi parteneri ai lui Borza în EuroInsol. Capitalul strâns în urma intrării în acţionariat a investitorilor se apropie de 6 milioane euro.
Fabrica din Sibiu a presupus o investiţie de 75 milioane euro şi mai necesită un capital suplimentar pentru definitivarea secţiei de oncologice orale. Aceasta este cea mai mare investiţie din domeniul farmaceutic realizată în România şi singura capacitate de producţie de medicamente oncologice din ţară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prezent și viitor în domeniul mașinilor agricole - Agricultura de precizie

Articolul următor

Blue Air către Tel Aviv, cu trei curse pe săptămână

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share