Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Semtest-BVN, performanțe și în 2016

A consemnat Florin Marcel ȘANDOR
Semtest-BVN, cel mai mare Centru de Însămânțări Artificiale din România, este una dintre investițiile germane importante din Transilvania. Directorul centrului din Sângeorgiu de Mureș, Valer Sician, ne-a oferit cele mai noi informații referitoare la activitatea firmei și despre Parada Taurilor, un eveniment de referință în zootehnia românească.
Pe scurt, ce rol joacă Semtest BVN în sectorul zootehniei românești ?
Pot spune, fără teama de a exagera, că Semtest-BVN scrie adevărate pagini de istorie pentru zootehnia românească și nu numai, producând anual peste o jumătate de million de viței în țară și în lume.
Ce reprezintă Parada Taurilor, eveniment organizat de compania dvs. în fiecare an la început de octombrie ?
Parada Taurilor este o experiență vie, o experiență unică și prezintă programul genetic obținut în ultimele generații de către specialiștii în genetică de la Centrul de Însămânțări Artificiale Semtest-BVN. Este singurul eveniment de acest gen din țară, în care se întâlnesc proprietari de animale, însămânțători artificiali, medici veterinari, crescători de animale. Practic, se întâlnește cererea cu oferta. Crescătorii de animale și cei care fac însămânțări artificiale au ocazia să vadă pe viu cum arată taurii cei mai valoroși din România și din lume, să și-i aleagă și să îi aprecieze.
Ce alte evenimenete ați organizat în acest an și care au fost rezultatele?
În luna martie a avut loc Adunarea Generală a membrilor O.N.I.A. (Organizatia Națională de Însămânțări Artificiale), iar lunar se organizează câte un curs de instruire în reproducție și însămânțări artificiale, cu efecte pozitive direct asupra activității de reproducție din România.
Cum a decurs anul 2016 pentru Semtest-BVN Sângeorgiu de Mureș ?
Cu toate greutățile și situațiile apărute, respectiv scăderea semnificativă a prețurilor la lapte și carne, precum și problema subvențiilor, pot să spun că am făcut eforturi suplimentare, astfel încât activitatea noastră să nu sufere. Cu mai mult efort, încheiem un an bun.
Ce proiecte aveți pentru finalul acestui an și pentru anul viitor ?
Autorizarea unității Semtest-BVN ca furnizor de formare recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației a fost un obiectiv propus și, iată, și îndeplinit la finalul anului 2016.
Din postura de companie care a îmbinat tradiția românească din sectorul zootehnic, cu rigurozitatea și suportul financiar al unei firme germane, ce le puteți transmite potențialilor investitori nemți interesați de România ?
Trăim într-o perioadă a globalizării, trăim într-o comunitate lărgită, iar în performanță și eficiență nu există granițe. Semtest-BVN este un exemplu pozitiv de parteneriat și sunt multe alte firme, pe diferite alte domenii, în strânsă colaborare, ele demonstrând că în România se pot crea parteneriate serioase, pentru că există oameni serioși, oameni responsabili și buni profesioniști.
Semtest BVN – Partenerul crescătorilor de bovine din România
semtest-bvn
Centrul de Însămânțări Artificiale Semtest BVN deține 130 tauri pe categorii de folosință (exploatare, așteptare, testare genomică), iar ca structură de rasă predomină rasa Bălțată tip Simental.
În România, Semtest BVN este principal furnizor de Genetică în cadru rasei Bălțată de tip Simental, acoperind în special zona Transilvaniei, Moldovei și Banatului.
Pentru zona de Sud există, de asemenea, o ofertă competitivă pe rasele specializate de lapte Holstein Friza, Red Holstein.
Pentru crescătorii de Brună și Pinzgau, Semtest BVN are oferte care să permită creșterea și ameliorarea în rasă curată.
Calitatea fecundată a materialului seminal este dată de întreg sistemul de management al Centrului de recoltare, pornind de la întreținerea și furajarea excelentă a taurilor cu furaj produs special în unitate, completat cu microelemente importate direct din Germania, continuând cu sistemul de recoltare și împaietare a msc-ului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dürkopp Adler România își continuă ascensiunea

Articolul următor

Jumătate dintre români ar prefera încălzirea prin utilizarea energiei solare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share