Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

„Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România este în permanentă dezvoltare, bucurându-se de un grad tot mai mare de recunoaştere în cadrul comunităţii internaţionale de business din România. Această evoluție se explică prin reputația tot mai bună de care se bucură această instituție, iar pe fondul evoluțiilor economice pozitive din ultimii ani și datorită relațiilor economice internaționale ale României în continuă creștere, tot mai mulți actori economici se informează în legătură cu această formă alternativă de soluționare a litigiilor care oferă avantaje evidente în relațiile internaționale de afaceri față de căile de soluționare a litigiilor oferite de instanțele juridice de stat”, este de părere Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.
În luna decembrie a anului trecut Prezidiul Curții de Arbitraj a fost extins prin cooptarea doamnei Cristiana I. Stoica, partener-fondator al renumitului Cabinet de avocatură Stoica & Asociații. Curtea de Arbitraj câștigă prin doamna Stoica un expert cu foarte multă experiență, mai ales în arbitrajul din România, ceea ce va avea efecte pozitive asupra calității și reputației Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România.
În afară de asta, am adăugat în lista de arbitri a Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România și alți avocați cu experiență, activi pe plan internațional. Astfel, tot în luna decembrie, a fost incluși pe lista de arbitri av. dr. Christian Walther Konrad și av. Vlad Sandulache. Dr. Konrad (LLM, FCIArb) este partener-fondator al Cabinetului de avocatură Konrad & Partners cu birouri în Viena, Bratislava, Skopje, Praga și Londra și deține o vastă experiență în domeniul litigiilor internaționale și al arbitrajului. Domnul Sandulache, avocat și mediator (M.A), este avocat specializat în drept comercial și drept societar și partener-fondator al Cabinetului de avocatură cu același nume, cu sediul la München, în Germania.
Cu scopul de a face mai bine cunoscută Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România, înființată acum cinci ani, dar și pentru a oferi un acces facil la prevederile legale cele mai importante pentru arbitraj, conținute în legislația românească și care completează obligatoriu sau în subsidiar Regulamentul, am redactat și publicat o broșură care, după versiunea în limba română, este disponibilă și în limba germană. „Această publicație va contribui semnificativ la completarea informațiilor existente în legătură cu arbitrajul din România. Ne bucurăm că această publicație este disponibilă acum și în limba germană și în curând va fi publicată varianta în limba engleză”, a mai spus Sebastian Metz, AHK România.
Despre Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)
Prin Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România mediului de afaceri internațional din România i se oferă de peste 5 ani o alternativă atractivă la procedurile juridice de lungă durată și care necesită mai multe instanțe de judecată ale instanțelor de stat. Curtea de Arbitraj nu le stă la dispoziție doar companiilor germane sau românești, ci se adresează tuturor companiilor internaționale și multinaționale, reprezentate în mediul de afaceri din România. Din acest motiv, toate documentele relevante sunt puse la dispoziție în limbile germană, română și engleză.
Regulamentul Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România și-a dovedit eficiența la nivel internațional și se bazează pe exemple de bune practici din diverse instituții internaționale cu experiență în arbitraj, respectându-se Reglementările Institutului German pentru Arbitraj (DIS).
Președintele Curții Permanente de Arbitraj de pe lângă AHK România este prof. dr. Claus Köhler (Meister Rechtsanwälte, München). Vice-Președinți sunt Cristiana I. Stoica (Stoica & Asociații, București), Cristina Dăianu (Dentons, București) și dr. Gisbert Stalfort (Dr. Stalfort, Osnabrück).
Mai multe informații despre Curtea de Arbitraj – www.ahkrumaenien.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SHARE Bucharest 2017

Articolul următor

ADR Centru- 23,90 milioane euro fondurile nerambursabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share