București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

„Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România este în permanentă dezvoltare, bucurându-se de un grad tot mai mare de recunoaştere în cadrul comunităţii internaţionale de business din România. Această evoluție se explică prin reputația tot mai bună de care se bucură această instituție, iar pe fondul evoluțiilor economice pozitive din ultimii ani și datorită relațiilor economice internaționale ale României în continuă creștere, tot mai mulți actori economici se informează în legătură cu această formă alternativă de soluționare a litigiilor care oferă avantaje evidente în relațiile internaționale de afaceri față de căile de soluționare a litigiilor oferite de instanțele juridice de stat”, este de părere Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.
În luna decembrie a anului trecut Prezidiul Curții de Arbitraj a fost extins prin cooptarea doamnei Cristiana I. Stoica, partener-fondator al renumitului Cabinet de avocatură Stoica & Asociații. Curtea de Arbitraj câștigă prin doamna Stoica un expert cu foarte multă experiență, mai ales în arbitrajul din România, ceea ce va avea efecte pozitive asupra calității și reputației Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România.
În afară de asta, am adăugat în lista de arbitri a Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România și alți avocați cu experiență, activi pe plan internațional. Astfel, tot în luna decembrie, a fost incluși pe lista de arbitri av. dr. Christian Walther Konrad și av. Vlad Sandulache. Dr. Konrad (LLM, FCIArb) este partener-fondator al Cabinetului de avocatură Konrad & Partners cu birouri în Viena, Bratislava, Skopje, Praga și Londra și deține o vastă experiență în domeniul litigiilor internaționale și al arbitrajului. Domnul Sandulache, avocat și mediator (M.A), este avocat specializat în drept comercial și drept societar și partener-fondator al Cabinetului de avocatură cu același nume, cu sediul la München, în Germania.
Cu scopul de a face mai bine cunoscută Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România, înființată acum cinci ani, dar și pentru a oferi un acces facil la prevederile legale cele mai importante pentru arbitraj, conținute în legislația românească și care completează obligatoriu sau în subsidiar Regulamentul, am redactat și publicat o broșură care, după versiunea în limba română, este disponibilă și în limba germană. „Această publicație va contribui semnificativ la completarea informațiilor existente în legătură cu arbitrajul din România. Ne bucurăm că această publicație este disponibilă acum și în limba germană și în curând va fi publicată varianta în limba engleză”, a mai spus Sebastian Metz, AHK România.
Despre Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)
Prin Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România mediului de afaceri internațional din România i se oferă de peste 5 ani o alternativă atractivă la procedurile juridice de lungă durată și care necesită mai multe instanțe de judecată ale instanțelor de stat. Curtea de Arbitraj nu le stă la dispoziție doar companiilor germane sau românești, ci se adresează tuturor companiilor internaționale și multinaționale, reprezentate în mediul de afaceri din România. Din acest motiv, toate documentele relevante sunt puse la dispoziție în limbile germană, română și engleză.
Regulamentul Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România și-a dovedit eficiența la nivel internațional și se bazează pe exemple de bune practici din diverse instituții internaționale cu experiență în arbitraj, respectându-se Reglementările Institutului German pentru Arbitraj (DIS).
Președintele Curții Permanente de Arbitraj de pe lângă AHK România este prof. dr. Claus Köhler (Meister Rechtsanwälte, München). Vice-Președinți sunt Cristiana I. Stoica (Stoica & Asociații, București), Cristina Dăianu (Dentons, București) și dr. Gisbert Stalfort (Dr. Stalfort, Osnabrück).
Mai multe informații despre Curtea de Arbitraj – www.ahkrumaenien.ro.

Related posts

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

CBRE: Proprietarii de clădiri aleg externalizarea administrării acestora

Stefana Muresan

Controlat de electronică: Continental a lansat primul vehicul fără șofer cu 50 de ani în urmă

redactia

Ministrul pentru IMM-uri: ”Am făcut rost de bani pentru Start-Up Nation”

redactia

Crosspoint Real Estate, partener de vânzări pentru Nusco City

Ionut Oprea

Secretul creșterii vânzărilor în eCommerce

Nicolae Pop

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

REBELS AND RULERS și importanța Culturii de Brand. Unde te înscrii?

Ligia Voro

Bebelușul născut la Cluj cu o gravă malformație a inimii va fi operat gratuit, la o clinică privată din Sibiu

redactia

Sondaj: Românii se așteaptă să cheltuie mai puțin în acest an pentru sărbătorile de iarnă, iar 32% vor face cumpărăturile online

Ion Surdu

George-Alexandru Ivan, director Achiziţii, Comercial şi Relaţii Internaţionale în cadrul CNAB: ”Creșterea performanței depinde de restructurarea organizațională și existența unui plan strategic de investiții”

Stefana Muresan

PayWell 2019: 25% dintre companii iau în considerare importul de angajați pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă

Papuc Irina

Uniunea Geodezilor din România are o nouă conducere

redactia

Sogefi Suspensions, investiție de 50 milioane de euro la Oradea și 200 de noi locuri de muncă, în domeniul automotive

redactia

Primaria Oradiei țintește o creștere a PIB-ului de cel puțin 6% în fiecare an

Stefana Muresan

Undelucram.ro, finanțare de 300.000 de euro pentru a se extinde internațional

Ligia Voro

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

Instant Factoring: Volumul solicitărilor de finanțare a crescut de cinci ori S1 2019

Ligia Voro

Peste 13 milioane euro pentru extinderea clădirii Spitalului de Urgență Satu Mare

redactia

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Bayer CropScience – Management integrat al tuturor agenţilor de dăunare

Ligia Voro

Facultatea de Inginerie din cadrul UMFST Târgu Mureș excelează și din punct de vedere a dotărilor  

Stefana Muresan

Leave a Comment