Mureș Sanatate Slider

Parteneriat târgumureșean în domeniul imagisticii medicale

Centrul Medical Cardiomed, în parteneriat cu Universitatea „Petru Maior”, a câștigat recent un proiect revoluționar de cercetare, finanțat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, care se adresează imagisticii și aplicațiilor de tehnici computaționale de simulare a fluxului sangvin din arterele coronare pe bază de tehnici imagistice pentru a crea modele personalizate de tratament.
Proiectul a primit 100 de puncte din 100 posibile, clasându-se pe locul întâi la nivel național, iar, datorită acestui parteneriat public-privat, specialiști în informatică medicală din cadrul Universității „Petru Maior” vor veni la Centrul Medical Cardiomed pentru a învăța să lucreze cu softurile de imagistică medicală și pentru a deprinde abilități specifice, scopul final fiind dezvoltarea noilor posibilități de diagnostic și tratament.
„Recent au fost date publicității rezultatele competiției pentru granturi de cercetare cu finanțare de la Ministerul Educației și Cercetării, aplicantul fiind un consortiu bazat pe un parteneriat între o universitate și un centru privat. Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă din cadrul Centrului Medical Cardiomed, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea „Petru Maior”, a reușit performanța de a se clasa pe primul loc la nivel național la competiția de proiecte pe sănătate, obținând 100 de puncte din 100. În cariera mea, este a treia oară când un proiect scris de mine este clasat primul pe țară și este a doua oară când un proiect scris de mine obține 100 de puncte din 100 posibile la o competiție națională. Proiectul se adresează imagisticii și aplicațiilor de tehnici computaționale de simulare a fluxului sangvin din arterele coronare, pe bază de tehnici imagistice, pentru a crea modele personalizate de tratament. Noi dorim să aplicăm aceste noi trenduri în laboratorul nostru de cercetare, pentru că prin ele dezvoltăm practic noi posibilități de diagnostic și tratament. Facem cercetare pentru a ajuta bolnavul iar medicina personalizată și computațională reprezintă un nou instrument prin care putem oferi bolnavului un diagnostic mai bun și un tratament cu eficacitate mai mare”, a declarat prof. univ. dr. Theodora Benedek, fondator al Centrului de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă din Centrul Medical Cardiomed, vicepreședinte al Panelului de Științele Vieții din programul „Marie Curie” al Comisiei Europene, expert evaluator, monitor și raportor pe proiecte de cercetare al Comisiei Europene şi personalitate recunoscută pe plan internațional în domeniul imagisticii cardiovasculare.
Parteneriat public-privat
Prof. univ. dr. Theodora Benedek a afirmat că acest parteneriat public-privat va aduce beneficii atât Centrului Medical Cardiomed, cât și Universității „Petru Maior”, deoarece cercetătorii vor putea învăța tehnici de medicină computațională într-un centru foarte performant. „Proiectul înseamnă că cercetători din Universitatea „Petru Maior”, profesori universitari abilitați cu experiență, conducători de doctorate, vor veni la Centrul Medical Cardiomed pentru a învăța, pentru a deprinde abilitățile de manipulare a acestor tehnici de medicină computațională într-un centru foarte performant. Un colectiv de specialiști în informatică medicală, utilizând infrastructura de la Cardiomed, vor învăța să lucreze cu softurile de imagistică medicală. Este cu siguranță ceva care va aduce beneficii atât Centrului Medical Cardiomed, cât și Universității „Petru Maior”, a menționat prof. univ. dr. Theodora Benedek.
de Teodora Mîndru

Related posts

Firmele din Ardeal sunt invitate să participe online gratuit la Târgul Canton

Traian Dan

Ceasul recordurilor. Licitație în exclusivitate la Artmark

Nicolae Pop

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Transilvania Business vă urează Sărbători Pascale fericite!

Ioan Sandor

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Listarea la BVB ar putea determina evaluarea AAGES la 7-9 mil. euro

Stefana Muresan

Cartierul Diasporei Oradea prinde contur

Traian Dan

Karikás Noemi dă viață și culoare mobilierului vechi

Traian Dan

Shopping City Târgu Mureș se deschide, totuși, pe 26 martie

Ligia Voro

EXPO REAL 2017: Strong – and watchful – real estate sector

Ionut Oprea

CJ Bihor a făcut primul pas pentru drumurile noi din Zona Metropolitană

Traian Dan

Directoarea Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, următorul Ambasador al Sibiului

redactia

Platformă comercială online destinată producătorilor locali de alimente naturale

Traian Dan

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

COVID-19 va accelera inovația tehnologică în industria sporturilor de iarnă

Traian Dan

UBB, prezentă din nou în clasamentele internaționale

Stefana Muresan

AFI Europe inaugurează AFI Park Brașov și întâmpină noii chiriași: Siemens și NTT Data

Ionut Oprea

MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2020: Appeal of mergers & acquisitions rises among high-risk-appetite investors while many industries are coping with a troubling period

Nicolae Pop

Echipamente medicale de 3,2 milioane de dolari din China pentru Oradea

Traian Dan

Pensiunea Ovidiu & Paula, oază de relaxare la poalele Munţilor Gurghiu

Stefana Muresan

Romgaz atenţionează Ambasada Spaniei în legătură cu situaţia Centralei Iernut

A. I.

Sute de feluri de vin, expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST

Stefana Muresan

Lecoimpex, sprijin total pentru fermieri

Transilvania Business

Peste 30.000 de fermieri vor primi de la APIA 135,4 milioane de euro, plăți în avans

Traian Dan

Leave a Comment